Nevýchova - proč nám nefunguje?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7904
13.11.15 05:19
@Ivethea píše:
@robínek Tím spaním to asi taky bude. Jen nevím, co s tím dělat. Přes den víc spát nechce, snaha ho aspoň na chvilku zastavit a třeba s ním poležet v posteli, to je marné. Zkoušela jsem ho ráno hned přenést k nám do postele, že by třeba ještě chvilku usnul, absolutně nemožné, hned lítá, včera dostal záchvat vzteku. Jak probíhá takové vyšetření? To by nemuselo být marné. Masáže bojkotuje, nemá moc rád dotyky, pokud sám nemá náladu, což má minimálně. Přitom jako miminko masírovaný byl pravidelně.

Jeden čas jsme to sváděli na zuby, rostou mu zásadně po čtyřech, takže to by mohlo být, ale ne z dlouhodobého hlediska. Nebo můžou zuby prostě trápit v kuse i půl roku? Bez přestávky? Nemocný nebývá, teď má sice trochu rýmu, na to beru ohled, ale chování je vpodstatě stejné kdykoliv. Nad železem popřemýšlím, teď jsem se i dočetla, že to může být v hořčíku. Jenže v potravinách doplňovat je trochu utopie, sice jíme zdravě, ale většinu nových jídel odmítá pozřít. A na doplňky stravy moc nejsem u takhle malých dětí.

Viz 4 bod, to máš pravdu, tohle u nás celkem zabírá, ale opět, když má syn na to dobrou náladu. Jen je to někdy nadlidský úkol, pořád hledat záchytné body na odvádění pozornosti :-D Ale ty alternativy moc neprochází.

Už si přijdu jak blázen, když stále píšu, jak tu nic nefunguje. Je pravdou, že jsem si včera popovídala se super terapeutkou, která mi dodala spoustu sil, pomohla mi přiznat si, co bych měla zlepšit. I přes jeho ranní záchvat o páté bylo dopoledne fajn. Ale po poledním hodinovém spánku opět peklíčko až do večera.

Hele já nevím, proč vyšetření? Máš doma normální dítě. Holt není podle příruček, no. Ale příručky jsou stejně nanic. To plavání je dobrý tip, pokud bydlíte v bytě, tak holt být venku, co to jde. My máme zahradu a v tomhle věku tam syn byl prakticky nonstop.

Já jsem byla jako au-pair ve Španělsku, měla jsem na starosti 3,5 letého kluka, to bych ti nepřála vidět, s tím jejich temperamentem :-P

No a další možnost je samozřejmě dát do na pár dopoledne týdně do jeslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
13.11.15 05:21
@jdukolem píše:
Já si tady jen tak obecně pípnu, že jakmile se něco jmenuje NEVÝCHOVA, tak z toho nemůže být nikdy vychované dítě.. prostě mi to přijde absurdní název už principiálně..
Hranice, vzájemný respekt, důslednost, kompromis..nic jiného nefunguje
joooa ještě - mít smysl pro humor a nebrat se tak moc vážně ;)

Protože vychované děti, to se dnes nenosí, přece nebudou jako nějaké ovce bez vlastního názoru, že :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
14.11.15 20:01

@robínek Tak jako celkově naspí tak těch 10-11 hodin, ale není to teda v kuse. V noci se x-krát probudí, takže ten spánek nemůže být kvalitní. Hyperaktivní nebude, to si myslím, že je už extrém extrémů. V kočáře už nespí dlouho, moc ho už ani nepoužíváme, nechce v něm být, takže to taky padá. Pohyb se mu snažím dopřát co nejvíc, proto už chodíme skoro všude pěšky, klidně i tři hodiny venku prochodí a problbne.

@kacz Je pravda, že vyšetření bych brala až jako opravdu poslední možnost. Nejsme moc naklonění doktorům, spíš bych se bála, že mi ho pak zbytečně onálepkují (hyperaktivita atd.). Ale je to těžké no, člověk pak ze zoufalství už přemýšlí nad kdejakou volovinou :-)

Za posledních pár dní se to dost zlepšilo, díky vám jsem se trochu zamyslela a snažím se pár chyb napravit a celkem se daří. Jen s tím spánkem prostě nehnu. Vypadá to, že je to všechno fakt hlavně o mě a mém přístupu. Tak snad se to všechno bude lepšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
14.11.15 20:47

@Ivethea
Tak to spí docela dost, děti se kolem toho 2. roku často budí, nebo nechtějí spát, protože se bojí, že jim něco uteče, zrovna teď to prožíváme s mladší - v noci chce vstávat a jít si hrát, večer padá únavou, ale odmítá si lehnout.
Vydržet, bude líp - to říkám i sobě, zrovna dneska mi představa obléknout se, prásknout za sebou dveřma a jít do lesa a klidu připadala velmi lákavá. Nejsi v tom sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
15.11.15 00:10

@Ivethea jestli tě to uklidní, já jsem až skoro do tří let vstávala každou noc ve dvě ráno a zbytek noci jsem provřískala. Tenkrát o žádných diagnózách vůbec nikdo ani neuvažoval. Vyrostla jsem v normálního člověka s červeným diplomem z VŠ, takže žádnou hyperaktivitu ani poruchu pozornosti asi nemám :-)

Jsou to děti, každé je jiné a i to tvoje dítě z toho vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
15.11.15 00:21

Joo období vzdoru mame akorat za sebou:D hruza.My se snazime vysvtlovat a domlouvat ale kdyz to nejde tak to nejde.Ale dostat od ditete facky? 8o no nevim. u nas je trest:jdi do pokoje a zavri se kdyz se neumis chovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
19.12.15 15:22

@Ivethea můžu se tě zeptat - ty děláš/dělalas ten placený kurs, nebo jen volně přístupná videa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
19.12.15 17:16

@Etcetera78 jen volně dostupná videa. Což očividně nestačí. Placený kurz je momentálně mimo můj rozpočet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
19.12.15 17:53

@Ivethea Můžu se zeptat jak vychovávali rodiče tebe, že to tak řešíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
19.12.15 18:10

@Petrolka Vychovávali mě přísně. A řeším to proto, že mi záleží na tom, aby byl syn slušně vychovaný. A zatím mi přijde, že dělám pravý opak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
19.12.15 18:20

@Ivethea děkuju. Mně právě podle tvého popisu přišlo, žes na to nešla úplně správně nevýchovně (a proto ti to možná nefungovalo), a proto mě to zajímalo. Já záčala tenhle týden ten placený kurs a jsem zvědavá, kam (a jestli) se pohneme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
19.12.15 18:25

@Etcetera78 No, mít na to zbytečné finance, asi bych do toho taky šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
19.12.15 18:33

A co dát dítěti hranice, o které se bude moct opřít? V noci a v určený čas přes den trvat na klidu a spánku, v tom obchoďáku…ono je jedna věc vysvětlovat a druhá důrazně sdělit, že takhle ne. Prostě Ty za něj máš odpovědnost, tak se podle toho chovej. Zavelíš a trváš si na svém. Pokaždé v dané situaci. Bude to zkoušet, ale když uvidí, že to ustojíš, tak se s tím smíří a prostě se i lépe zoriwntuje ve světě. Nám dost pomohl Kurz efektivního rodičovství. Ani moc drahý nebyl a funguje to. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
19.12.15 19:08

@Ivethea A proč nevyzkoušíš osvědčené? Z vlastní zkušenosti vím, že děti které se chovají jako to tvoje nejsou později šťastné. Děti potřebují řád, pravidelné činnosti a jasná pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
19.12.15 19:28

@Ivethea Muzu ti po absolvovani obdobi vzdoru u dvou mych deti rict, ze podle me batoleci obdobi se proste musi jen nejak prezit.Jako jasne, nastaveni pravidel, hranic, pristup k diteti jako k partnerovi, to jsou hezky veci, ale me nefungovalo asi tak 90% rad z knizek i okoli. Takze tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí