Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak na tom oleji je, že od 1 roku, já kupuje ten s vanilkovou příchutí, první 3 měsíce jsem dávala dle doporučení 3× denně a pak už jen udržovací 1× denně, myslím, že se s tím nic nezkazí ani pro „normální dítě“. Jinak náš se choval úplně stejně všude, nikde nebyl nějaký výrazný rozdíl, zlobil vždy, ale naplno se to projevilo až v té školce, 30 dětí na 1 učitelku, on prostě potřebuje vidět zájem, jinak „kraví“. Pak jsme se doma řešili, zda ho vrátit do soukr. školky nebo do té speciální pro tyto děti a na doporučení všech jsme ho tam dali a já a vlasně i všichni jsou naprosto nadšení, jsem neslyšela jedinou stížnost, co by stálo za řešení. Je to normálně státní školka, ale vyžití jak v soukromé, chodí do solné jeskyně, kino, divadélko, plno akcí přímo ve školce, jo sice platíme vstupy, ale to se platí všude a když si vezmu tu klasickou školku, tak tam takové vyžití až s předškolákama a náš se prostě nudil, ale to je na dlouhé povídání, tak kdyžtak písni sz a ne jen anonym.
Holky, moc vam vsem dekuji za rady - pomohly!! Synovi uz mesic davam EYE Q a Bachovy esence. Nevim, co z toho vlastne zabralo (z pocatku se zdalo, ze nic) ale po tom mesici vidim vyrazne zlepseni! Syn uz mne velmi casto poslechne (doma je to tedy lepsi, nez venku), ma tak polovinu tech vzteklych vyjevu, obcas si dokonce i hraje sam. Velmi casto se chodi mazlit jen tak. Donedavna odmital na nocnik byt jen usednout, nyni je (prakticky ze dne na den) doma bez plen a na nocnik si chodi sam! Proste velikansky pokrok, tak jsem se o nej chtela podelit s vami vsemi, co jste prispely radou ci zkusenosti, dekuju! ![]()
@jopo Moc děkuji, za Tvé rady. Jak jsem tak pročítala charakteristiky ADHD, tak něco na našeho syna sedí, něco moc ne (tak 65 procent ano, 35 ne). Také mne zaráží, že ve státních jeslích na něj nejsou žádné stížnosti… Uvidíme, co nám řekne lékařka. Každopádně se budu snažit být ještě důslednější (to nemůže ničemu uškodit) + jsem objednala ten EYE Q olej, i když na něm píšou, že je až pro tříleté, dám ho rovnou.
Jsem prostě odhodlána udělat a zkusit vše možné, abychom s tím stavem nějak hnuli. Chci abychom mohli jezdit společně na dovolené, chodit na dětská divadýlka, nebo prostě jen jezdit autobusem, aniž by byla všude ostuda a nervové vypětí nás rodičů. Chci aby syn cítil mantinely a respekt ale také zároveň naši lásku. Dám vědět, až nějak pokročíme - snad to bude brzo.