Nevyžádaný dárek od prababičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
335
28.3.22 20:06
@jahuhudka píše:
Takže opravdu chceš říct, ze kdyby babicka místo tabletu donesla v obálce 5 tisíc a formálně mu je předala, tak bys mu je nechala k volnému užívání? :mrgreen:
@jahuhudka píše:
@Zuzana5n12 a proč by, podle tvé logiky, měl openezich patřící dítěti rozhodovat rodič a o tabletu ne? To je zahada

Bože další. Tak znova. Jde o to co ten kluk už dostal do ruky ne o to zda chci nebo nechci o něčem jeho rozhodovat. Brát mu něco co dostal „na tady máš“ prostě bude problém a neobejde se bez scén. Samozřejmě někdy nevyhnutelné. Již po několikáté… ŠLO TOMU PREDEJI kdyby se dospělí respektovali a komunikovali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3817
28.3.22 20:08
@Nika079 píše:
Já vás chápu, dávat ve 4 letech dítěti tablet mi přijde ujeté. Syn měl mobil až ve 2. Třídě kvůli distanční vyúce, dcera v 6 letech dostala (taky od prarodičů) volací hodinky. Tablet máme jeden historicky, ten vozime jen na dovolenou. U počítače mají čas taky hlídány (ne že by se to občas nevymklo, ale ve 4 letech teda ani náhodou). Chápu i vaši chuť ten tablet vrátit. Je to dar nedar, pro vás víc práce než užitku…

Také chápu, že jsi naštvaná, byla bych také. Ale podívej se na prababičku, třeba je již tak stará, že to nechápe. Seber tablet, schovej ho a pokračuj s počítačem. Synovi vysvětli, že je na tablet ještě maly a dostane ho až půjde do školy školy. Chvíli se bude vztekat, ale pak na tablet zapomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
28.3.22 20:09
@welovefashion píše:
no nevím, dcera dostala mobil k vánocům a taky ho musí odevzdat, když je na něm dlouho, bych prostě určila pravidla použití a konec, jestli je jako moje děti, tak ho za chvíli rozbije a bude klid :mavam:

Ja bych to v téhle situaci resila taky tak. Ale správná není. Nějaká však být musí. Jen furt opakuji všem že dle mého tomu šlo prostě předejít. A o to mi především jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
28.3.22 20:09
@Zuzana5n12 píše:
Cože? Neříkám, že to bylo správne vyřešené, ale hned obviňovat z toho, že je chladná matka? Vy mi zas přijdete hloupá když dokážete takhle soudit z jednoho příspěvku.

Pokud mi někdo nějak připadá, je to můj názor a když budu chtít, tak to řeknu. Jak mi připadáte vy, sem psát nebudu, protože jsem slušná a nadávky nepoužívám. Přeji krásný večer.

• Citovat
  • Upravit
335
28.3.22 20:10
@Keyllah píše:
a byl to teda dárek pro dítě nebo pro rodiče? a pokud pro dítě, tak už neplatí to, co jsi psala dříve? :think:

Pro dítě. Peníze šli na spoření a nebo za ně rodič něco koupil dítěti. To co uznal za vhodné. A co máte na mysli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
28.3.22 20:11
@welovefashion píše:
pamatuju si, jak jsem vždycky dostala od babičky 200 korun a pak s ní musela jít do spořitelny uložit si to na svojí vkladní knížku :mrgreen:

No tak takový obnos nám v klidu dali do rukou a mohli si s ním dělat co jsme chteli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
28.3.22 20:13
@Zuzana5n12 píše:
Ja bych to v téhle situaci resila taky tak. Ale správná není. Nějaká však být musí. Jen furt opakuji všem že dle mého tomu šlo prostě předejít. A o to mi především jde.

A proč by se tomu mělo předcházet? Proč by dítě nemělo zažít situaci, kdy musí poslechnout? To ze je něco jeho už jsme si doufám vysvetlily :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7228
28.3.22 20:15
@Zuzana5n12 píše:
No tak takový obnos nám v klidu dali do rukou a mohli si s ním dělat co jsme chteli

To bylo jeste tesne po revoluci, babicka stara skola, ale prave dostali jsme darek a k tomu ty 200 na knizku, abychom se naučili hospodarit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
28.3.22 20:15
@Anonymní píše:
@Uslava ne, to jsem videla vcera, ze by nefungovalo… mame s muzem jeden spolecny pocitac a syn proste vi, ze pul hodinka rano, pul hodina po veceri, ze ten pocitac my potrebujeme k praci a respektoval to takto. A vazne nechci mit 4 letaka prilepeneho nonstop k tabletu a dostavat zachvaty kdyby ho mel odlozit a jit ven.

No ale o tom je výchova. Zvládnout to s dítětem tak, že bude respektovat 2× půlhodinu i na tabletu, který vy k práci nepotřebujete. Podle mě není dobré se nastavování hranic a trvání na nich vyhýbat.

• Citovat
  • Upravit
335
28.3.22 20:16
@jahuhudka píše:
No tak bude scéna :nevim: Správná výchova není ta, ze z života dítěte odstraním všechno co by u nej mohlo vyvolat nevoli. Musí narazet na mantinely doma i venku

Samozřejmě. Ale dle mého je něco jiného nastavení mantinelu u věci chci si lítat po venku jak chci třeba i pod auto a něco jiného je vzít dítěti darek, který dostal. Ale hold někdy se ve výchově dostaneme do situaci, které nelze řešit jen správně. Proto je výchova tak těžká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
28.3.22 20:21
@Zuzana5n12 píše:
Samozřejmě. Ale dle mého je něco jiného nastavení mantinelu u věci chci si lítat po venku jak chci třeba i pod auto a něco jiného je vzít dítěti darek, který dostal. Ale hold někdy se ve výchově dostaneme do situaci, které nelze řešit jen správně. Proto je výchova tak těžká.

Jako ze není správně dítěti nastavit hranice u jeho tabletu? :mrgreen: Jisteze to je správně. Tablet sice jeho je, ale rozum mas v tomto případě ty. Tak čas dítěte organizujes ty. I na jeho tabletu. A to ve čtyřech letech, osmi, dvanácti i čtrnácti :lol: dokonce až mu bude šestnáct a bude rvát TO JE MŮJ ŽIVOT, tak mu ho omezit a reknes i tak budeš do desíti doma :lol:

• Citovat
  • Upravit
29335
28.3.22 20:21

Používáme na tabletu omezení času tráveného na zařízení a syn to už několik let respektuje :nevim: Tak mu to tam nainstalujte, nastavte třeba půl hodinu a hotovo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
28.3.22 20:23

@Zuzana5n12 tady ty šíleně dárky, jako dostane dítě peníze bokem, v rodině taky jedni praktikovali. Pak dítě v pubertě k babičce nejezdil, protože to byla ta babička co jim nikdy nic nedala (chapej peníze šli rodičům). To je strašné, co si pak ty děti myslí. Já to vidím s odstupem 20 let a udělalo to peklo u dětí. My dostávali dárky, i ty nevhodné, i ty kde nás rodiče usmernovali a víš co? Člověk ví, že tu super věc dostal od babičky a taky ví, že vše má nějaké pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
28.3.22 20:24
@jahuhudka píše:
A proč by se tomu mělo předcházet? Proč by dítě nemělo zažít situaci, kdy musí poslechnout? To ze je něco jeho už jsme si doufám vysvetlily :mrgreen:
@jahuhudka píše:
A proč by se tomu mělo předcházet? Proč by dítě nemělo zažít situaci, kdy musí poslechnout? To ze je něco jeho už jsme si doufám vysvetlily :mrgreen:

Ale to že je to jeho co dostal už do těch rukou je dost podstatne😂 😂 😂 já chápu jak to myslíte, ale tahle konkrétní věc na setkání se s tím že má poslechnout není zrovna dle mého ta nejlepší. Prostě bych nechtěla zažít situaci kdy seberu dítěti jeho darek nebo o něm budu rozhodovat (o tom, který dostal do rukou on ne ten rodic) doufám že to nikdy nebudu muset řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
28.3.22 20:25

@Margery navíc se dá i ta vlastní autorita obejít, prostě tablet takto funguje a zapnout jde zase až zítra :lol: na pc už nemůžeš to je naše a ty máš tablet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí