Nevyžádaný dárek od prababičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
335
28.3.22 21:21
@jahuhudka píše:
Ano nikdy jsi o vlastním dítěti nerozhodovala.

Tak mě mrzí že jsem s vámi ztrácela čas. Jste člověk, který by muj nazor neuznal ani jako třeba možný ani kdybych vychovala děti 5. Je nejsnazší říct no jooo ta to za sebou ještě nemá. Proč uznat že třeba to i půjde nad tou výchovou a situacemi víc přemýšlet. To byste se shodila že. Proste to nešlo a hotovo. Ne jen jste si vybrala jinou cestu dle mého snazší. Nekdo na to treba má. A je možné že já to nebudu. Ale znám takovou. Má dvě skvělé chytre děti a je pro mě tou od které si ráda vezmu radu. Od takové jako jste vy bych si ji nevzala. A ne kvůli tomu že bych měla pocit že je vaše výchova špatná, ale proto že jste ukázala jistou aroganci a posmech názoru někoho kdo dle vás do toho ještě nemá co kecat. Dle mého hrozně omezené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
28.3.22 21:24
@BohunkaP píše:
Tvoje příspěvky je, jemně řečeno, úsměvné číst – to teoretizování z tebe opravdu čiší na sto honů :mrgreen:

To, že dárek dostalo dítě, je sice hezké – rodič má ale přesto právo do některých věcí mluvit. A to nejen právo, ale i povinnost, protože je zodpovědný za zdravý vývoj svého dítěte. Když dítě dostane koloběžku, také mu nedovolím s ní jezdit u silnice nebo mimo vhodnou plochu, přestože ono třeba chce – je to sice JEHO koloběžka, ale to ještě neznamená, že já nemám co mluvit do způsobu jejího užívání.

Stejně tak, jestliže dostane tablet, budeme to my rodiče, kdo pro jeho užívání určí pravidla, protože nadměrné používání není pro jeho zdravý vývoj dobré. To platí pro všechny věkové kategorie - i u starších dětí každý jen trochu zodpovědný rodič určí pravidla používání telefonu, počítačů a podobných věcí, přestože ten přístroj dostaly ony.

Kde jsem napsala ze do toho rodič nemá mluvit prosím? Nemusíte mi odpovídat. Vím to. Nikde. Ano, ano a ještě jednou ano. Musí. Ale některým věcem lze předejít. Proč jim jít naproti. V tomhle případě já zakladatelů prostě chápu že je těžké klukovi o dárků rozhodovat i když je to nevyhnutelné a chapu že ji to štve že kvůli tomu že babička nerespektovala jejich přání se s muzem dostali do situace která je jim nepříjemná.

Příspěvek upraven 28.03.22 v 21:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
28.3.22 21:27

@Zuzana5n12 je mi líto, ale zatím to u tebe je jako o teorii o letu na měsíc. Proste vůbec nevis co to je výchova, co to je mít dítě, zodpovědnost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.22 21:28
@Cuddy píše:
Zakladatelko, chápu te. Ono jinak dítě vnímá to, že nemůže hrát, protože na počítači musí pracovat rodiče a nebo ze nemůže hrát, že jste to prostě řekli. Dar bych nevracela, ale zkusila s dítětem za něco vyměnit a tablet dát do šuplíku. A pořádně vysvětlit, proč na to máte takový názor.

No, ale ono to přeci není proto, že to řekli.

Já to synovi vysvětlila v 3 a půl letech tak, že je to proto, že na tablet vzniká závislost, mozek ho potom chce pořád a nechce pak dělat jiné věci. Tím pak přichází člověk o hezké věci a i se toho míň naučí. Taky přitom nepoužívá svaly, takže mu tělo nesílí. A že chvilka denně nevadí, ale že bych nebyla dobrá máma, kdybych mu to povolila příliš často.

Myslím, že takové vysvětlení dítě pochopit dokáže…

• Citovat
  • Upravit
335
28.3.22 21:32
@jahuhudka píše:
@Zuzana5n12 je mi líto, ale zatím to u tebe je jako o teorii o letu na měsíc. Proste vůbec nevis co to je výchova, co to je mít dítě, zodpovědnost.

Nemyslím si že by mi to bylo úplně cizí.
Jsem povoláním učitelka MŠ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
28.3.22 21:34
@Zuzana5n12 píše:
Nemyslím si že by mi to bylo úplně cizí.
Jsem povoláním učitelka MŠ
:nevim: I přesto ti je to zatím úplně neznáme. Teď to nemůžeš vidět, za to nemůžeš.
  • Citovat
  • Upravit
335
28.3.22 21:34
@jahuhudka píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
28.3.22 21:40
@jahuhudka píše:

Teorie to možná je ale i teorie jdou uvést v praxi nebo ne? Pro vás je možná jako let na měsíc pro jiného může být tak jednoduchá jako uplest si cop. Je to o cloveku
Prostě si přiznejte že je to pouze těžké přiznat si že někomu by to šlo třeba i jinak než vám. Já takove znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.22 21:42
@jahuhudka píše:
Dítěti jsou čtyři roky :lol: Takže za mě cajk :lol: Jesteze mu babicka nepřinesla třeba par tisíc na šetření :lol: Takovej ctyrketak v obchodaku s desítkou v kapse by mohl být taky zábavný :jazyk:

Jsem si to predstavila :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a fakt jsem vyprskla smíchy. Poslat čtyřleťáka do obchodu s desítkou :mrgreen: :mrgreen: :palec:

Jinak ti moji dostávají sem tam nějaké tisíce k narozeninám, i když jsem to nad 200 zakázala. Do kasičky dostanou 200 a zbytek jim dávám na spoření. Když babičky zjistily, že stejně víc, než těch 200 nedostanou na útratu, částky se snížily 😁

Příspěvek upraven 28.03.22 v 21:59

• Citovat
  • Upravit
335
28.3.22 21:43
@jahuhudka píše: :nevim: I přesto ti je to zatím úplně neznáme. Teď to nemůžeš vidět, za to nemůžeš.

Další arogantní příspěvek. Nic nemůžu. Prostě dle vás nemuzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.22 21:45
@Zuzana5n12 píše:
Jinak k té desítce pár slov. Hodně blbý příklad a udivuje mě, že vás napadlo zrovna toto. Trošku extrém ne? Pokud jste chtěla být vtpna tak nevím zda se podařilo.

Tak s tou desítkou je to ale úplně přesné přirovnání. Je to stejna situace, jako ten tablet - dítě něco dostane, ale rodič musí omezit využití. Tohle se děje u nás v rodině. Děti dostávají k narozeninám tisíce. Do kasičky jim z toho jdou 200. Zbytek jde na jejich spoření. Dobře jsem jim vysvětlila, proč to tak je, že se musí nejdřív naučit hospodařit a ty peníze budou mít, až budou větší a budou potřebovat třeba notebook, nebo budou chtít cestovat. Počítám, že pokud jim to sežere inflace, tak to zadotujeme my, aby o to úplně nepřišli.

• Citovat
  • Upravit
335
28.3.22 21:47
@jahuhudka píše: :nevim: I přesto ti je to zatím úplně neznáme. Teď to nemůžeš vidět, za to nemůžeš.

Jinak je tu další zajímavá věc. Celou dobu vám vykam vy mě tykate. I v diskuzích mužem zůstat slušní. Tzn když jsem vám to nenabídla slušnost by byla netýkat. Nejen vaše nemůžeš ale i toto též vypovídá o tom že máte pocit nadřazenosti. Zklamu vás. Nejste nadřazena a nebudete ani kdybyste vychovala 10 báječných děti. Pořád budete jedna z mnoha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
28.3.22 21:51
@jahuhudka píše:
Tak to ti držím palce. :lol: Snad tvoje dítě nebude nesnesitelný pro svoje okolí.

Kde asi tvoji rodice udelali chybu. 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
28.3.22 21:54
@malákráličice píše:
Kde asi tvoji rodice udelali chybu. 😂

Přiznávám bez mučeni ze tam to bylo blbě od začátku až do konce :jazyk: Neomezovali můj čas a tak :lol:

• Citovat
  • Upravit
14448
28.3.22 21:54

@Zuzana5n12 tu si týkajú všetci ;) neber sa tak vážne. Stret s realitou ťa proste naučí, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí