Nezapadám, okolí nás pomlouvá

Anonymní
25.7.12 09:57

Nezapadám, okolí nás pomlouvá

Ahoj holky a chlapi,

už fakt nevím jestli jsem fakt tak špatná. Velmi mě trápí situace, kdy jsem s dcerou na rodičáku a absolutně jsme nezapadly do sídlištního kolektivu :(

Mně a manželovi je kolem 30ti to let, malá má 17 měsíců.

Mám tady dvě dobré kamarádky, které mě znají a připouští, že jsem jiná. Ale v pozitivním smyslu. Nepomlouvám, nepletu se do ničeho, po čem mi nic není, nejsem zbytečně zvědavá. Nevnucuji své názory a ráda si dělám dle svého.

Nebaví mě neustále jen řešit děti, ale mimo ty dvě kamarádky to jinak nejde. Neustále se řeší vše kolem dětí, případně jiných maminek a to v negativním smyslu. Jak na toto přijde mlčím, nemám co dodat.

Vím, že jsem s manželem probíraní hodně a hodně negativně. Že malá nemá boty a jezdí jen v ponožkách (zatím nechodí), a nechodí proč? Protože ji to neučím a netahám ji za ruce. Že nechodím na písek a hřiště a proč, protože mám možnost jet jinam. Prostě nedělám tisíc věcí, které jim vadí. Jen co mě ty gangy tady vidí, tak už si šeptají.

Velmi neoblíbený je i manžel, protože jsem nechtěli pískoviště u naší terasy a nechtěl podvádět spolubydlící v domě. Jde o to, že je v bytovém výboru a další dva koumáci co jsou v něm taky, si na náklady ostatních opravují své garáže, na kterých udělali chybné úpravy. Odůvodňují to tím, že jde přeci o společný majetek.

Je toho mnohem víc, výše uvedené je jen pro ukázku, ale tyhle pletichy nás absolutně vyčleňují. Nejhorší je, že máme i špatné styky se švagrovou (žena mého bratra). A to zase z toho důvodu, že jim nepochlebujeme, mají přibližně stejně staré dítě, které musí všichni neustále chválit. Také dle nich děláme vše špatně a aby toho nebylo málo, tak se tady skamarádili s jedněmi sousedy. O nich jsem si myslela, že máme normální vztahy, ale přes švagrovou jsem se dozvěděla jak jak je to s námi špatné, jak se s námi špatně domlouvá a nevím co ještě.

Jsem z toho hotová, manžel je stále v práci, trápí ho to taky, ale neví co děláme tak špatně, že jsme tak strašně neoblíbení, když o nás v podstatě nikdo nic neví.

Jsem z toho špatná i z toho důvodu, že například v práci jsem zvyklá na dobré vztahy (tam to většinou bývá pro jiné špatné), pracovala jsem ve vysoké pozici, ke které jsem se poctivě vypracovala. Spolupracovala jsem snad se všemi odděleními ve firmě, byla jsem oblíbená - vztahy udržujeme do teď. Na svůj věk také nevypadám špatně, starám se o sebe. S manželem máme společné známé, se kterými se normálně stýkáme. Jedná se asi o pět párů.

Prostě jsem z toho nešťastná, co dělám tak špatně, poraďte mi prosím. Ptejte se klidně na podrobnosti. Chci se dopátrat té chyby.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7797
25.7.12 10:05

Ahoj, já taky jezdím se synem ve sporťáku jen v ponožkách, v botičkách se mu potí noha a když je chladněji, má stejně nánožník :nevim: a taky ho netahám za ruce - má 11 měsíců, aby začal chodit. Chodí doma, kolem nábytku a se stolečkem, ale jinak ho venku nestavím na nohy, takže to mi přijde úplně normální. Bohužel všude je něco, na vesnicích jsou drbny a na sídlištích fungují podobné skupiny jako jsou ty vesnické, buď nového přijmou, nebo nepřijmou a drbou, i kdyby jsi možná dělala všechno ze zlata, tak to bude špatně, oni se tím baví a krátí si čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
25.7.12 10:07

Chybu bych viděla v tom, že nejdeš s davem. Chyba v uvozovkách, protože mně to přijde normální. Jenže to je typický znak malosti českého lidu. Jakmile nejsi ve stádu, jsi špatná. Pokud máš čistý svědomí, že jsi nikomu neublížila, tak na to není žádná rada. Kdybys někomu uškodila, můžeš se omluvit a začlenit se. Když jsi neuškodila a jen jsi „svá“, tak máš smůlu a lidi tě pořád budou vidět jako „tu jinou, co s náma nepeče“.

A chápu, že to musí být vyčerpávající…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
25.7.12 10:07

Co děláš špatně? Vždyť sis sama odpověděla - nepomluváš, nepletichaříš, nechodíš na písek a ještě ke všemu, ó hrůzo, se staráš o dítě podle sebe a jsi schopná bavit se i na jiné téma než děti. :mrgreen: A to se neodpouští, bohužel. :zed: Buď to překousneš a budeš se držet těch dvou „pozitivních“ kamarádek nebo se odstěhujete. Těžko říct, tyhle sídlištní vztahy bývají psychicky hrozně náročné. Ono není moc, co řešit - buď se přizpůsobíš nebo budeš „divná“ pořád. A je jen na tobě jak se s tím srovnáš. Špatně neděláš nic, jen prostě vybočuješ. Já osobně bych neměnila nic, jen bych se snažila být milá, zdravit, děkovat a dodržovat zásady slušného chování a buď se to časem samo zlomí a pipinky prohlédnou - anebo jim aspoň budeš pěkně zvedat tlak, to taky není občas k zahození. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
25.7.12 10:13

Mila anonymni, nekdy vubec neni spatne nezapadat a nebyt oblibena…chapu te, taky nejsem v particce mistnich drben v okoli, ale vynahrazuju si to jinak..stykam se s lidma, s kteryma si mam co rict, mozna min castejs, ale aspon ten cas kdy se setkavame stoji za to.Proc by mel clovek nutne zapadnout do stada slepic? Asi je pro tebe nejtezsi ten nezvyk, kdy jsi chodila do prace…ale to se casem srovna. neprizpusobuj se, zustan sva i kdyz to bude mozna trochu tezsi. :hug:

• Citovat
  • Upravit
zichisek
25.7.12 10:14

Já bych se být tebou na okolí vyprdla, ať si hledí svého a jestli se jim něco nelíbí, tak je to jejich problém a ne tvůj :nevim:

• Citovat
  • Upravit
23847
25.7.12 10:16

A nejde to se na celý sídliště vys… a jezdit třeba někam jinam do MC nebo za kamadárkama? Já bydlela v 11 patrovým paneláku a znala akorát dvě báby, co u nás párkrát zvonily, že ať si ztiším to miniko :pocitac: Přítel byl taky ve výboru, taky furt chodil s tím, jaký jsou ty členové někteří kurwy, jak kradou, no ale dokázat nemohl nic :zed: Ale fakt mne to nijak netrápilo, kamarádky jsem měla na na druhým konci Prahy.
Tak ty to nemůžeš udělat stejně? Co je ti po nějakejch slepicích, ať si pomlouvaj, když jim to dělá dobře. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
25.7.12 10:19

U nás taky ovládá sídliště gang matek - přičemž jedinou životní zásluhou značné časti z nich je to, že porodily dítě. Žádná pracovní kariéra a podobně, ale patent na rozum mají všechny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
25.7.12 10:21

Jinak já taky svým způsobem nezapadám do okruhu moderních maminek. Jsem jim trnem v oku zase tím, že i skoro v roce používám pro syna kojeneckou vodu, čtu etikety na tom, co jí. Kupuji radši drahé přesnídávky, ale bez přidaného cukru a éček, nedávám mu domácí buchty, ani mu nedáváme pěnu z piva. Nesedím každý týden v mateřském centru, uklízím doma, každý den vařím, jednou dvakrát do týdne něco upeču, pro návštěvy, nebo jen tak na chuť… ale nejsem typická moderní matka, ó hrůza. radši se stýkám s jinými kamarádkami a užívám si mateřství po svém a nenechám se zviklat jinými názory jen pro to, abych se někomu líbila. Stojím si za svým a péči o syna dělám podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. A taky do tomu nikomu neremcám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bohemund
25.7.12 10:26

To je zajimave ja na sídlišti teměř nikoho neznám a jediný vztah mam se sousedem ze zdola, kterýmu bych chtěl rzbit hubu :D

• Citovat
  • Upravit
nepřihl martina.se
25.7.12 10:31

To chce klid a nohy v teple :mrgreen: nejsi jiná, prostě řešíš po svém… Já taky nezapadám (mladej chodil až v 18cti měsících), na hřiště sice chodíme, ale nedávno na mě volali policajty (mám zelené vlasy, seděla jsem v trávě s knížkou a sledovala synátora),, Člověk nemusí mít ani jiné názory, stačí drobnosti. Neřeš lidi, házej je za hlavu… Takové gangy byly, jsou a budou, ale to je jejich problém.. dítko je Tvoje, vychovej si ho dle sebe, to samé s chováním k okolí, ozvat se, když se něco nelíbí není žádný hřích. ;)

• Citovat
  • Upravit
4742
25.7.12 10:34

Já patřím taky mezi ty nezapadající…

U ná bydlím 5 let a dá se říct, že tam nikoho neznám, krom toho, že přes plot pokecám se sousedkou.

Nebo pár kamarádek ze školy.

Jedna mi třeba říkala, že by nevydržela být s děckama každý den doma, na každý den má naplánovanou nějakou návštěvu nebo nějakou aktivitu s nima. Ale ona oproti mě třeba bydlí v paneláku, my bydlíme v rodinném domě, kde máme zahradu a bazén. Takže já s malým bývala raději na zahradě, než abych někde jezdila. Když jsem chtěla, tak jsem je pozvala k nám.

A probírají tě, že taky vyčníváš z davu a nešíříš klepy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
25.7.12 10:35

Ahoj, tak si říkám, jestli ti ostatní v okolí v něčem tak trochu nezávidí. Jinak si to nedokážu vysvětlit. Nejste na tom třeba líp finančně než sousedi? závist je hrozná věc a omezenost některých lidí nezná mezí, bohužel. Třeba je to jinak, ale už proto, co tady zmiňuješ, bych s takovým davem za žádnou cenu netáhla za jeden provaz. Vím, lehce se to říká a musí to být skličující, když nejsou sousedské vztahy ok, ale zase se trápit kvůli někomu takovému, máš určitě na víc ;)
My třeba bydlíme vedle schizofrenika, co jednou za čas tak trochu „vybočí“, no a musím říct, že bych kolikrát radši měla vedle sebe nepříjemného souseda, než člověka, u kterého nevíš, co a kdy čekat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.12 10:36

Tak to jsem tedy zmatená. Ostatní se tady dost hloučkují, dokonce si založili takové oplocené hřiště, kde mají své sedánky.

Snažím se přemýšlet velmi usilovně co jsem jim kdy provedla, ale bylo to vážně jen to pískoviště a dohady skrz ten fond :nevim:

Nejvíce se obávám budoucnosti. Jde mi o malou, jak ji přijmou ostatní děti, když nás ani nezdraví. Jak dospělí, tak právě ty děti.

• Citovat
  • Upravit
639
25.7.12 10:36

Taky mě to zaujalo, to musí být dost malé sídliště, dost domácké, že si tě vůbec někdo všimne. Mě přijde na sídlišti prima, že tu jsou lidi, ale ty s kterýma se bavím si můžu vybrat. O ostatních vlastně nic nevím a pochybuju, že oni něco ví o mě aspoň až na jednu pipku, co mě zdraví s ofrněním o ničem nevím a je mi to fuk. Jak jsi na to vlastně přišla, že tě nemaj rádi? Jak se to konkrétně projevuje? S konkrétníma věcma se už dá něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová