Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo a ještě mi na zácpu pomáhalo magnézko to prohání luxusně
ale od 36tt se nemá jíst, teď jim od dneška železo tak uvidíme efekt jaký bude, ale začla jsem brát před porodem i pupalový olej tablety a to by mělo taky hezky čistit ![]()
@Janeet píše:
@IvkaH jaký železo jíš?
včera mi na kontrole předepsal nějaký Sorbifer Durules, že mám 1× denně ráno užívat, tak jsem dneska měla první
@IvkaH aha, no já přemýšlela, že si ho koupím, protože teď v těhu trpím syndromem neklidných nohou a prý to železo pomáhá. Do poradny jdu až za dva týdny, tak se domluvím s mudrem
@Janeet píše:
@IvkaH aha, no já přemýšlela, že si ho koupím, protože teď v těhu trpím syndromem neklidných nohou a prý to železo pomáhá. Do poradny jdu až za dva týdny, tak se domluvím s mudrem
co je syndrom neklidných nohou myslíš křeče v lýtkách? ![]()
edit: aha už jsem si to našla na to taky trpím
na to jsem právě jedla to magnézko mi dr. napsal šumivé jsem pila 1× denně, ale to se smí jen do 36tt a to už jsem, takže jsem ho pár dní zpět stopla, snad už nohy otravovat nebudou, největší problém mi to dělá v noci ![]()
Příspěvek upraven 05.04.13 v 20:19
@IvkaH jsem ti to zkopčila ![]()
Jedná se o potíže spojené s dolními končetinami, v kterých postižený pociťuje nepříjemné tupé bolesti, případně i mravenčení či svědění, a to zejména tehdy, jsou-li nohy v klidu. K tomu dochází především při usínání, a proto je syndrom neklidných nohou považován někdy i za poruchu spánku. Nohy jsou totiž tak „neklidné“, že často nemocného vyženou z postele.
Buď ráda, že to neznáš, kolikrát padám na hubu únavou, spala bych a prostě musím vstát a chodit po bytě ![]()
@Janeet píše:
@IvkaH jsem ti to zkopčila
Jedná se o potíže spojené s dolními končetinami, v kterých postižený pociťuje nepříjemné tupé bolesti, případně i mravenčení či svědění, a to zejména tehdy, jsou-li nohy v klidu. K tomu dochází především při usínání, a proto je syndrom neklidných nohou považován někdy i za poruchu spánku. Nohy jsou totiž tak „neklidné“, že často nemocného vyženou z postele.Buď ráda, že to neznáš, kolikrát padám na hubu únavou, spala bych a prostě musím vstát a chodit po bytě
jo psala jsem, že to mám taky je to nepříjemné a popsala bych to, jako šílený šok v noci ze spaní, jakoby mi někdo šíleně zmáčkl lýtko a chtěl s tama vyrvat kus masa
měla jsem to u všech dětí a na to jsem užívala to magnézko to byla záchrana
ale už ho nesmím no ![]()
@IvkaH a jak to teda řešíš teď? já už bych kolikrát skočila i z okna, jak mě to se*re ![]()
@Janeet píše:
@IvkaH a jak to teda řešíš teď? já už bych kolikrát skočila i z okna, jak mě to se*re
no nijak chce se mi brečet, když to v noci chytnu, protože nemůžu nohu ani narovnat ani pokrčit a ani si nic vzít na záchranu katastrofa už to musím jen vydržet ty 2 - 3 týdny, mívám to tak 3-4× do týdne a bojím se napít i magnézie vody, že jsem se zapomněla zeptat dr. jestli i ta může ovlivnit porod ![]()
@IvkaH tak snad po porodu budeme mít klid
tohle je fakt síla, normálně se bojím jít do postele, protože vím, že to nebude normální spaní
@Janeet
nech si předepsat to magnézko ty ho ještě 10 týdnů můžeš a líp na to zabírá to šumivé, ale zas jako akutka pod polštářem je dobrý ten v tabletách a u postele pití, když tě to popadne, aby si si hned vzala, nevím jestli je to i volně prodejné mi to napsal gyndař, když jsem mu řekla, že mám takové křeče do noh, tak psal recept
@IvkaH to magnézko se nesmí v třetím trimestru tuším, tak že bych ho užila stejně jen pár týdnů
no uvidíme, až půjdu k mudrovi, tak se ho na to zeptát. Před měsícem jsem si ho koupila a brala jsem ho 2× denně 7dnů a docela mi to pomohlo, ale jen na chvilku no:(
@Janeet
ne nesmí se od 36tt do tohodle týdne můžeš pak už né, že by ovlivnilo porod prý a dokonce pokud ti bude tvrdnout břicho a často, tak by si ho měla užívat, mi teda břicho netvdne to je záležitost která se mi vyhýbá
, ale ty nohy štvou a štvaly, ale zas trpím na poslíčky místo tvrdnutí už několik týdnů
![]()
@Janeet Ahoj, promiň, že ti naruším diskuzi, ale zaujala mě tvá ikonka
Jak jsi provedla to, že se ti hýbe? Mám pár pohyblivých ikonek, ale po nahrání sem na e-mimino se nehýbou.. Promiň, snad nevadí, že ti to tu trošku naruším ![]()