Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ty vogo, tak teď jsem s tím kočárkem fakt na vážkách.. ale snad to tam nějak vymyslíme, určitě nebudu jediná s kočárkem ![]()
Maminky mám dotaz.. už nad tím dlouho dumám, mamka, kamarádky i doktor na mě apelují a neustále vyzvídají, že je opravdu nutné mít 5 porcí ovoce bo zeleniny denně. Přiznám se, že občas se mi to nepovede, mám uplně změněné chutě a nutím se, jak na tom jste vy?
@BerenikaS já jím, když mám chuť, ake většinou je to jabko 2× denně, 1pomeranč denně a obden miska mrkvového salátu z 1svazku mrkve. Myslím, že mi to stačí ![]()
@Janeet
Já nesmím jablka, která jsou asi nejdostupnější..dnes sem si v Bille chtěla nakoupit a nevím jestli měli před zbožím nebo co.. ale banány hnusné, pomerančů pár a taky nic moc, žádné jahody, žádné borůvky, rajčata dobrý, ale už takový měkký a pomačkaný, kdybych po někom hodila kiwi tak ho tím snad zabiju, jak bylo tvrdé a tak malinkaté kuličky hrozna jsem taky snad nikdy neviděla. Děs.
Já taky jím když mám chut..ale problém je že nemám chut na ovoce a zeleninu a štve mě to dvakrát tolik právě proto, protože dřív jsem se toho mohla ujíst.. teď mám neustále chut na maso.. nejlépe syrové ![]()
@Janeet
V noci jsem si na tebe vzpomnela, kdyz se po par dnech dostavila zas krec do nohy
a to jsem si jen chtela lehnout na zada a natahnou nohy a tak to dopadlo, jsem zas nevedela jestli brecet nebo kricet no v obou pripadech bych si akorat probudila decka vedle v pokoji ![]()
muz mi rika co zas prosimte delas, nechape ze to samo a boli to ![]()
uz me to nebavi
![]()
@BerenikaS tak to já mám zase obráceně, maso nechci ani vidět, ale ovoce a zeleninu bych jedla po kilech
ono si myslím, že nemá cenu se do něčeho nutit, tělo si samo řekne, co chce a potřebuje ![]()
Já měla taky takovou noc a i včera odpoledne, když jsem si lehla po obědě, tak mě to chytlo:( já už jsem z toho taky na nervy a už nevím, co dělat, je to fakt šílený
moc doufám, že to po porodu přestane, jinak si to neumím představit
Joj já jsem ted 36+3 a tohle jsem dodržovala asi první 3 měsíce pak jsemn jedla měsíc mamavit a od 20 týdne se cpu vším co chci a nedodržuju nic
mimino si veme z těla co chcee mu to chybět nebude ale spíš nám ![]()
A ty křeče to mi vždy přítel večer netahuje nohu když mě to chytne jinak bych zešílela
))
@nono01 no mě je taky masíruje každý večer, ale stejně mě to chytne a já musím chodit v noci po bytě jak můra kolem lampy ![]()
Jo já se moc tady v tom nevyznám
než bych našla popis tak uplyne rok
v tom týdnu mi konečně vylezlo a bříško a přestala se mi točit hlava asi nejhezčí období do 32 týdne to už si připadám jak balon
a ted věčně povolující pánev mě bolí po ránu tak že sotva vstanu s mojí váhou 56 kg a malým zadkem sem zvědavá jak mimi poleze ven ![]()
@nono01 neboj, mimi si už cestu ven najde
já nad porodem zatím nepřemýšlím, ale až se mi to bude blížit, tak mi to bude docházet ![]()