Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky, marně hledám knížku v které to bylo, četla mi to ještě maminka. Pohádka byla o králičkovi, kterému se tam zabydlela. Koza nechtěla nikoho dovnitř pustit až jednoho dne králičkovi pomohla včelka. Včelka píchla kozu a koza zdrhla, a králiček měl zase svůj domov. Ale vůbec nevím, jak se ta pohádka jmenovala.
Poradí mi někdo??
Myslím, že se ta pohádka jmenuje Odvážná včelička, ale jistá si nejsem ![]()
@Knofletka video nějaké je, ale text žádný, ale myslím si, že to je ono
A me by zajimalo nevite nekdo, jak se jmenuje ta pohadka s vlcici (tygrici?), co ji zhnuly rude oci? Ta komnata se nemela otevirat, ale znate to…- bylo to loutkove nebo kreslene, zbyl mi jen ten des z toho asi bronzoveho zvirete s rude planoucima ocima…
A jeste hrana pohadka, v ktere byl modry plast, co ho nakonec predelali na male rogalo, aby uprchli z veze?? ![]()
@katkatel píše:
A me by zajimalo nevite nekdo, jak se jmenuje ta pohadka s vlcici (tygrici?), co ji zhnuly rude oci? Ta komnata se nemela otevirat, ale znate to…- bylo to loutkove nebo kreslene, zbyl mi jen ten des z toho asi bronzoveho zvirete s rude planoucima ocima…
už vím, už vím!
O Maryšce a Vlčím hrádku, dodnes si pamatuju tu sochu!
http://www.csfd.cz/…lcim-hradku/
„naposledy se Tě ptám, PROČ jsi odešla z mého hrádku… “
My to máme jako krátkou pohádku v jiné pohádkové knížce, dokonce rýmované a jmenuje se to tam Králíček a koza zlá.
Je to tato: http://eshop.knihydobrovsky.cz/…a-26192.html?…
Jsou tam takové krátké jednoduché veršované pohádky. A nejvtipnější je konec červené karkulky, kde je napsáno: Po tom strachu velikém, snědli vlka s knedlíkem ![]()
@neumisa tak jsem se na tu pohadku koukla poo 30 letech znovu… oci zhnou teda zelene a je to porad fest strasidelne…bala jsem se kvuli te pohadky chodit na pasma pohadek a dej jsem asi vytesnila, ta myslenka mi ted prijde snad jeste desivejsi nez predtim - kvuli slibu prijit o deti, kdo toto vymyslel… detem to poustet nebudu teda, ale dekuju ![]()