Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@g.sandova, ne Babka je moc zla, když ji říkáme nicis ho tak se osopi, že tam nemusíme lézt, když se nám to nelíbí. Je i sprosta, když má vztek. Ona je to generál
hele, ale v tom případě, komu není rady, tomu není pomoci. Ona se sedře, strejda v tom pojede, dokud ho bude někdo dotovat. Až tu babička nebude, tak se strejda buď dodělá totálně, nebo se vzmůže, protože už ho nebude kdo držet nad vodou a od toho dna se odrazí.
Bohužel, jiné východisko nevidím…
@Anonymní píše:
@g.sandova, ne Babka je moc zla, když ji říkáme nicis ho tak se osopi, že tam nemusíme lézt, když se nám to nelíbí. Je i sprosta, když má vztek. Ona je to generál
V tom případě se s nimi zkrátka nestýkejte, co je za problém? My to měli horší, protože mamka toho typa byla vyloženě nešťastná, víceméně se ho i bála, bála se, že přijde o svůj majetek, že za něj bude muset platit nadosmrti nějaké exekuce apod. Kdyby na nás byla sprostá, tak se na ní zvýšky vykašleme. U vás jsou zjevně babka a syn ze stejného těsta. Když to štve i tvou mámu, jděte od toho co nejdál.
@Anonymní píše:
On nikdy neměl snahu něco řešit, pracovat a nebo třeba si zvelebit být na který také dostal. Babička říká, že chce umřít protože ji to utrapi. Jenže stejně všichni ji říkají at ho nechá padnout ať se on může vzpamatovat.. Jenže to ona nechce slyšet..
Tak ta péče bude jen na ní když jí to vyhovuje
vy nedělejte vůbec nic. Babička je ale hloupá že mu ještě chlast vozí ![]()
On byl vždy její miláček a mohl všechno. Dnes on pořád zebra s natazenou dlani. Chtěla jsem napsat co máme poslal za sprostoty, ale mimino to smaže. Je to děs
@Anonymní píše:
Tak bych nechodila a at se stará když chce. až by začala že nemá na boty nebo něco jiného tak bych jí řekla že má ale podporuje synáčka v chlastu tak at se nediví. Ona spoléhá zase na Vás a to je špatně. a proč by on kdykoliv cokoliv dělat když ví že nemusí nic ![]()
@Markéta80, to je fakt, že na to spoléhá a hlavně to nechce slyšet. Cokoliv řekněme a j se to nelíbí tak odpoví sem nelezte, mě tu dirigoval nebudete. Pak zase vše ok nechceme dělat zle a nestykat se s ní, ale ona je fakt nesnesitelná čím je starší
@Anonymní píše:
@Markéta80, to je fakt, že na to spoléhá a hlavně to nechce slyšet. Cokoliv řekněme a j se to nelíbí tak odpoví sem nelezte, mě tu dirigoval nebudete. Pak zase vše ok nechceme dělat zle a nestykat se s ní, ale ona je fakt nesnesitelná čím je starší
Proč? Když vám navíc sama říká „tak sem nelezte“. Co vás vede k takovému masochizmu, že tam stále opakovaně lezete a hučíte do ní? ![]()
@Anonymní píše:
Proč? Když vám navíc sama říká „tak sem nelezte“. Co vás vede k takovému masochizmu, že tam stále opakovaně lezete a hučíte do ní?
Je to babička a máma a tak také je deda.asi taková morální povinnost se postarat.
Tak babičku nechte, ať si dělá, co chce. Pokud investuje peníze do líného synka, je to její volba.
Postěžovat si může, ale to je tak všechno - odpověděla bych, že nemám ani peníze, ani čas na to pomáhat strýci, který se chová jak malé děcko…
@Anonymní píše:
Bohužel materiálně i finančně babičce pomáháme, na výlet a oběd ji bereme často, ale ona má nízký důchod.. Narika, že nemá na boty a strejdovi by dala poslední korunu. Ona si myslí, že je chudák, ale on to chce sám a ona ho v tom ještě podporuje…
Takže fetku sponzorujete taky. Tady bych začala. Výlet a pozvání na oběd ano, peníze nikdy.
@Anonymní píše:
Je to babička a máma a tak také je deda.asi taková morální povinnost se postarat.
No pak se ale chováte úplně stejně, jako ona ![]()
Sama jsi psala, že tvoje mamka je na ní taky naštvaná, babka jí posílá do háje stejně jako vás, tak jakápak morální povinnost?? Kdyby babička ležela na smrtelné posteli a brečela, že jí syn ukradl poslední peníze, pak ano, pochopila bych pomoc. Ona vás ale posílá pryč, je na vás hnusná a sprostá, a zjevně i soběstačná, když zvládá vozit nákupy feťákovi a vařit mu, tak to s tou dobrosrdečností nepřehánějte, jinak začne za chvíli vysávat i vás. Respektive ona už začala, jen si to ještě úplně neuvědomujete.
@Anonymní píše:
No pak se ale chováte úplně stejně, jako ona
Sama jsi psala, že tvoje mamka je na ní taky naštvaná, babka jí posílá do háje stejně jako vás, tak jakápak morální povinnost?? Kdyby babička ležela na smrtelné posteli a brečela, že jí syn ukradl poslední peníze, pak ano, pochopila bych pomoc. Ona vás ale posílá pryč, je na vás hnusná a sprostá, a zjevně i soběstačná, když zvládá vozit nákupy feťákovi a vařit mu, tak to s tou dobrosrdečností nepřehánějte, jinak začne za chvíli vysávat i vás. Respektive ona už začala, jen si to ještě úplně neuvědomujete.
Lepší to ani napsat nešlo, ono fakt máte pravdu. Vysává, pořád urazi, ponizuje, vyčítá. Jo musíme se oprostit, protože ta rodina je fakt pomatena.
@Anonymní píše:
Vůbec bych jí neřešila a peněz má dost když ho podporuje
a vidím to v okolí. Pokud ten člověk ví že se postarají a vše zafinancují ostatní tak nemá důvod ke změně. proč když té osobě nic nechybí. Rozhodně bych jí nefinancovala, ona o to víc nacpe do něj
Takže vlastně pak sponzorujete i vy jeho. pokud by babi věděla že jí nic nedáte tak mu dá mnohem méně, ale takhle ví že ta zodpovědná dcera jí vše zaplatí tak o to víc utrácí za něj ![]()
@Markéta80, vy nás snad znáte. Protože to tak je bohužel, ale já končím řekla jsem to i máme.
@Anonymní píše:
@Markéta80, vy nás snad znáte. Protože to tak je bohužel, ale já končím řekla jsem to i máme.
Tak hlavně vydrž. Ona se takováto pijavice vyskytuje v každé rodině. A ani to nemusí být fetka.