Nezvládám dceru (8. třída)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silwinka87
15.11.14 13:32
@jdukolem píše:
to už je téměř pozdě..základní hranice musí být položeny už dávno a v pubertě se na nich dá maximálně tak trvat ;)

Přesně..

• Citovat
  • Upravit
49159
@farska píše: …troufnu si rict, ze uz se dokonce daji i obcas a PO DOMLUVE a DOCASNE rozvolnit.Za predpokladu, ze staly a stoji pevne zakorenene!
Ja uz ted treba na svych dcerach poznam, ktere budu moci uvolnit oteze drive-a kde budu muset na nich slapat/obrazne/ az snad do doby, nez bude dotycna pod cepcem.
A kdo vi, jestli ne i potom :D

jo s tím souhlasím.. můj starší taky občas rád zapomene na to svý - to je normální - není to stroj, je to puboš tak zkouší, ale já nejdu s tím - jak to že není vynesenej koš!!! ale jdu se zeptat, jak to vidíš s tím košem? kdy na to budeš mít čas? a dozvím se - mami já se dnes učím na psemku ještě jsem se nedostal..a já mu řeknu ok, vynesu to ZA TEBE a on ví, že je to vyjímka, a že v podstatě mu dělám službu a poděkuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
@jdukolem píše:
jo s tím souhlasím.. můj starší taky občas rád zapomene na to svý - to je normální - není to stroj, je to puboš tak zkouší, ale já nejdu s tím - jak to že není vynesenej koš!!! ale jdu se zeptat, jak to vidíš s tím košem? kdy na to budeš mít čas? a dozvím se - mami já se dnes učím na psemku ještě jsem se nedostal..a já mu řeknu ok, vynesu to ZA TEBE a on ví, že je to vyjímka, a že v podstatě mu dělám službu a poděkuje..

Takhle PRESNE to myslim.
A delam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
15.11.14 13:33
@Anonymní píše:
Musím říct, že tahle diskuse mě fakt zasáhla. Normálně mě začal bolet žaludek jenom ze vzpomínek na moji pubertu a boje s matkou. Matka generál, nic nebylo dost dobře, dost rychle, dost pečlivě. Pořád pod kontrolou, drobnohledem. Byla jsem celkem normální puberťák, žádné průšvihy, premiantka třídy. Kolem čtrnácti, patnácti jsem od matky dostala pár facek za pozdní napsání úkolu. To ponížení si pamatuju doteď. Myslím, že to všechno dohromady navždy narušilo náš vztah. Teď bydlím 300km od matky a stýkáme se jenom kvůli dětem.
Zakladatelce bych radila se nad sebou trochu zamyslet, než bude pozdě a naruší si vztah s dcerou navždycky. (Stejně už nám asi nic nenapíše, protože nenašla dost přikyvovatelů).
E.

Taky si myslím, že už nenapíše, ale snad si to aspoň přečte a zkusí to s dcerkou jinak..

• Citovat
  • Upravit
972

@Silwinka87
Myslim, ze to prehanis. Nikdo z nas tam s nima nezije, a popsani situace muze byt zkreslujici. Podle me, je zakladatelka hlavne unavena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
@sagina píše:
no tak jistě, pokud jinak sedíš doma na zadku, tak proč bys nemohla vzít brigádu navíc, každá koruna dobrá, že jo.

koukám že nejlíp ti jde chytat za slovo :mrgreen: já si sednu na zadek až v hrobě. Jednoduše tím chci říct, že když chci po dítěti, aby zažilo jak sladce chutná vlastnoručně odpracovaný chleba tak mu k tomu musím dát prostor. Buď mu zaplatím sama za nadstandardně odvedenou práci která je mimo jeho povinnosti a pokud na to nemám tak mu pomůžu jinak. A pokud je ve věku, kdy nemá šanci si najít brigádu sám tak mu vyjdu vstříc takhle. Pokud se mi něco z toho bude příčit a nebudu to chtít dělat, tak můžu těžko po dítěti chtít, aby si samo přispívalo na svý záležitosti, což je u mě ovšem ta nejhorší varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
15.11.14 13:35
@bobr123 píše:
@Silwinka87
Myslim, ze to prehanis. Nikdo z nas tam s nima nezije, a popsani situace muze byt zkreslujici. Podle me, je zakladatelka hlavne unavena.

A čím to přeháním? Píšu to tady pořád dokola, že je neznáme a reaguji jen na to, jak na mě zakladatelka působí..A s podobným názorem je tady víc lidí..

• Citovat
  • Upravit
27767
15.11.14 13:39
@Anonymní píše:
Musím říct, že tahle diskuse mě fakt zasáhla. Normálně mě začal bolet žaludek jenom ze vzpomínek na moji pubertu a boje s matkou. Matka generál, nic nebylo dost dobře, dost rychle, dost pečlivě. Pořád pod kontrolou, drobnohledem. Byla jsem celkem normální puberťák, žádné průšvihy, premiantka třídy. Kolem čtrnácti, patnácti jsem od matky dostala pár facek za pozdní napsání úkolu. To ponížení si pamatuju doteď. Myslím, že to všechno dohromady navždy narušilo náš vztah. Teď bydlím 300km od matky a stýkáme se jenom kvůli dětem.
Zakladatelce bych radila se nad sebou trochu zamyslet, než bude pozdě a naruší si vztah s dcerou navždycky.
(Stejně už nám asi nic nenapíše, protože nenašla dost přikyvovatelů).
E.

máš naprostou pravdu snažila jsem se to zakladatelce vysvětlit, bohužel to nechtěla pochopit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
15.11.14 13:40
@jdukolem píše:
ale tak pokud mám dítě které nestoj o zážitky tak musím vymyslet jiný způsob motivace - každé děcko je jiné.. nemůžu motivovat něčím oč dítě nestojí ;)

čím, například, když dítě nestojí O NIC, kvůli čemu by muselo vyvinout vlastní snahu? hele, během letních prázdnin třeba holka přišla s tím, že začátkem dalších prádznin pojedou se školou do Ameriky a že by chtěla taky… jako první jsem to bez přemýšlení odmítla (peníze), následovala hysterická scéna, jak jí nic nechci dopřát. nicméně pak jsem měla čas pročíst informace k akci, propočítat peníze… no, a dohodla jsem s holkou, že za určitých podmínek by to bylo realizovatelné. společně jsme to probraly, vše domluvily, dohoda tam musela být i s mými rodiči, kvůli financím, OK. no, dohoda začala pokulhávat už koncem srpna (a to jenom proto, že o prázdninách byla holka prakticky pořád někde pryč), v polovině září na mně holka ječela, že ona o žádnou pitomou Ameriku nestojí :nevim:

hele, jak říkám. řešila jsem holku se školní psycholožkou, ani s tou nespolupracovala, v podstatě jsem došli k tomu, že se budu snažit jí pohlídat, aby se nechytla špatné party a jinak pokud možno neřešit, protože pokud sama nebude chtít, stejně ji nijak nenamotivuju ani nezastraším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
15.11.14 13:41

Tak ja jeste prileju trochu oleje… Podle slov nekolika z vas, se nedivim, ze z dnesnich deti vyrustaji drzi spratci. Rodice nesmeji nic rict, radsi vse udelat za deti. Nemyslim nikoho konkretniho, ani na nikoho neutocim. Muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
15.11.14 13:42

@bobr123 A já zas mám pocit, že tu někdo nerozumí psanému textu, taky můj názor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
15.11.14 13:43
@bobr123 píše:
Tak ja jeste prileju trochu oleje… Podle slov nekolika z vas, se nedivim, ze z dnesnich deti vyrustaji drzi spratci. Rodice nesmeji nic rict, radsi vse udelat za deti. Nemyslim nikoho konkretniho, ani na nikoho neutocim. Muj nazor.

Ale tak to přece není..Nikdo tu nepsal, že mají rodiče všechno dělat za děti..Aspoň jsem si toho nevšimla..

• Citovat
  • Upravit
15814
@terien píše:
koukám že nejlíp ti jde chytat za slovo :mrgreen: já si sednu na zadek až v hrobě. Jednoduše tím chci říct, že když chci po dítěti, aby zažilo jak sladce chutná vlastnoručně odpracovaný chleba tak mu k tomu musím dát prostor. Buď mu zaplatím sama za nadstandardně odvedenou práci která je mimo jeho povinnosti a pokud na to nemám tak mu pomůžu jinak. A pokud je ve věku, kdy nemá šanci si najít brigádu sám tak mu vyjdu vstříc takhle. Pokud se mi něco z toho bude příčit a nebudu to chtít dělat, tak můžu těžko po dítěti chtít, aby si samo přispívalo na svý záležitosti, což je u mě ovšem ta nejhorší varianta.

ale tak já reagovala jen na to, že brigády čtrnáctiletých nejsou dle zákona legální, kapesné či platby nad rámec kapesného za zásluhy jsem neřešila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@j.a.n.i1 Vyzvedla jsem je ve čtyři ve škole a školce všechny. Ráno jsem je tam na půl sedmou všechny vezla, dojíždíme.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.14 13:44

@Silwinka87 Jela jsem s nimi ještě nakoupit, na starost jsem je měla já.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML