Nezvládám dceru (8. třída)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.11.14 14:10

Omlouvám se, nakopírovala jsem to nechtěně a koukala jsem, že mám v příspěvku chyby, psala jsem rychle, tak má omluva. Anonymní příspěvek nelze editovat.

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
15.11.14 14:12
@Anonymní píše:
@Silwinka87 Jela jsem s nimi ještě nakoupit, na starost jsem je měla já.

Děkuji za odpověď.. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14996
15.11.14 14:12

Necetla jsem celou diskuzi, deti mam male, ale pokud to mohu rict ze sveho pohledu, kdyz jsem byla v puberte, ac se mnou to teda moc netriskalo…

Ja jsem byla nejmladsi z deti a nikdy se po mne nic nechtelo, vzdy jen neco narazove a ja to taaak nesnasela. Prislo mi, ze vzdy, kdyz se neco mamce nechtelo, tak jsem to musela udelat ja. A takove to „udelej hned“ ve mne vzpouzelo totalni nechut. Tahlo se to se mnou az do dospelosti, nesnasela jsem cokoli delat z povinnosti. Ted uz jsem si vytvořila svuj system, mam řád, kdy se co dela, vecer si rozplanuju nasledujici den, aby me nic nepřekvapilo.

Ptala jsem se kamaradek, u kterych vidom, jak je domaci prace relativne.bavi a maji doma vse zmaknute a jak to delaji a vse je to dano vychovou, meli primo dane, co musi delat, do kdy to stihnout, libila se mi jedna kamoska, kde si nakreslili obrazky vsech cinnosti, co se doma delaji a vzdy na zacatku tydne si je s brachou rovnocenne rozdelili na svou pulku tabule. Vse museli mít splneno, nez prisla mama domu z prace, jestli to udelali v 9 nebo v 10, to uz byla jejich vec. Myslim si, ze takovy systém je ferovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
15.11.14 14:20
@Anonymní píše:
Omlouvám se, nakopírovala jsem to nechtěně a koukala jsem, že mám v příspěvku chyby, psala jsem rychle, tak má omluva. Anonymní příspěvek nelze editovat.

neřeš.. ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.14 14:20

Co se týče sobotního gruntování: nikdo tu neleze po čtyřech a nedrbe dlaždičky! V zásadě jde o to, aby bylo během hodiny, protože dýl to nětrvá tak nějak uklizeno. Většinou pak někam jedeme, já ještě musím stihnout včas uvařit, nebo jezdí někdo k nám.
Nejedná se o nějaké gruntování, umýt koupelnu trvá deset, patnáct minut, proboha.
Jeden měl uklidit boty a zamést chodbu (deset minut), mladší dcera sesbírat hračky a vyluxovat, a to ještě proto, že tam nadrobila!!! (deset minut).

Ptaly jste se na tatínka, ten dělal dnes venku dřevo, spravoval židli, na které se tudle někdo houpal a rozbil ji…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.14 14:23

Měla jsem podobný plán, jako farska, ale u nás se to moc neuchytlo, a nebo jsem to udělala špatně I to je možné.¨
Nicméně přes týden dcera jezdí na kroužek, plus se tedy učí, tzn. snažím se jí dát vždy nějakou práci, kterou má brzy hotovou.
V sobotu pak potřebuji, aby se zapojily víc, aby bylo hotovo a my mohli odjet, případně přijmout nějakou návštěvu atd. Prostě se nerada vracím do bordelu.

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
15.11.14 14:28
@Anonymní píše:
Co se týče sobotního gruntování: nikdo tu neleze po čtyřech a nedrbe dlaždičky! V zásadě jde o to, aby bylo během hodiny, protože dýl to nětrvá tak nějak uklizeno. Většinou pak někam jedeme, já ještě musím stihnout včas uvařit, nebo jezdí někdo k nám.
Nejedná se o nějaké gruntování, umýt koupelnu trvá deset, patnáct minut, proboha.
Jeden měl uklidit boty a zamést chodbu (deset minut), mladší dcera sesbírat hračky a vyluxovat, a to ještě proto, že tam nadrobila!!! (deset minut).Ptaly jste se na tatínka, ten dělal dnes venku dřevo, spravoval židli, na které se tudle někdo houpal a rozbil ji…

tak zkus taky udělat nějaký ten rozpis..Ať už každý dopředu ví, co ho čeká..Pak nebude takový chaos.. :nevim: A co taťka říká, na její chování?

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
15.11.14 14:32
@Anonymní píše:
Měla jsem podobný plán, jako farska, ale u nás se to moc neuchytlo, a nebo jsem to udělala špatně I to je možné.¨
Nicméně přes týden dcera jezdí na kroužek, plus se tedy učí, tzn. snažím se jí dát vždy nějakou práci, kterou má brzy hotovou.
V sobotu pak potřebuji, aby se zapojily víc, aby bylo hotovo a my mohli odjet, případně přijmout nějakou návštěvu atd. Prostě se nerada vracím do bordelu.

Tak to chápu..S tím bordelem.. :mrgreen:
Víš co? Fakt si s ní zkus sednout, sepište si na dny, do kdy má školu, kroužky a ať si sama řekne, jak by si to představovala :nevim: Udělat to tak, aby měla své povinnosti, ale taky svůj volný čas a aby se stihla samozřejmě učit..Na to by mohla slyšet ne? Udělat to formou domluvy než příkazu.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
908
15.11.14 14:38

A to já tě chápu. A musím se smát. To byla dobrá scénka :-).
Protože, jedu už druhou pubertu, (a ještě dvě mě čekají), nevidím v tobě tyrana, ale ženskou, co jí dcerka naprosto vědomě a promyšleně vyprovokovala a dělá to takhle den po dni. Tak se netrap, holka sklidila co zasela, však ona moc dobře věděla, k čemu to tlačí, aspoň se ochladila :lol:.
Ty jsi normální, dcera je normální, divná je babička. Ta reaguje, jako kdyby to nezažila.
Až budou mít jednou moje dcery, dcery v pubertě, bude mě jich hlavně líto, protože to se nedá zapomenou, neumím si představit, že bych při nich nestála.
Mám furt v hlavě větu brněnské psycholožky Věry Capponi: " puberta je proces odtržení, a když se matka od dcery dozví, že je kráva, měla by si mnout ruce a říkat si „to nám to ale krásně probíhá“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
15.11.14 14:41
@cecillka píše:
A to já tě chápu. A musím se smát. To byla dobrá scénka :-).
Protože, jedu už druhou pubertu, (a ještě dvě mě čekají), nevidím v tobě tyrana, ale ženskou, co jí dcerka naprosto vědomě a promyšleně vyprovokovala a dělá to takhle den po dni. Tak se netrap, holka sklidila co zasela, však ona moc dobře věděla, k čemu to tlačí, aspoň se ochladila :lol:.
Ty jsi normální, dcera je normální, divná je babička. Ta reaguje, jako kdyby to nezažila.
Až budou mít jednou moje dcery, dcery v pubertě, bude mě jich hlavně líto, protože to se nedá zapomenou, neumím si představit, že bych při nich nestála.
Mám furt v hlavě větu brněnské psycholožky Věry Capponi: " puberta je proces odtržení, a když se matka od dcery dozví, že je kráva, měla by si mnout ruce a říkat si „to nám to ale krásně probíhá“ :D
:lol: :lol: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.14 14:44

@cecillka No dcera byla zmáčená, já myslela ale, že je to moje poslední minuty, v hlavě mi hučelo, srdce tlouklo.

• Citovat
  • Upravit
34473
15.11.14 14:50
@sagina píše:
a pak kdo slovíčkaří ;) pokud zákon obcházíš, tak stále jednáš legálně, akorát využíváš skulin, které sám zákon nabízí. ty bys zákon normálně porušovala, protože bys v rozposru s ním nechala práci za sebe vykonávat jinou osobu.

no já děkuji naší právní poradně za výklad :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
15.11.14 14:59
@Anonymní píše:
@cecillka No dcera byla zmáčená, já myslela ale, že je to moje poslední minuty, v hlavě mi hučelo, srdce tlouklo.

Úplně to cítím, jak ti bylo. Já tu svou v létě přetáhla holinama, jsem se neovládla, když na mě ječela, že na tábor s mimi jezdí jen nemoderní blbci :-D. A což, i matky jsou jen lidi. Zajímavý je, že na nás mají spadeno nejvíc :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
15.11.14 15:04

@cecillka Nemáš jí týrat nadměrnou péčí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
15.11.14 15:07

@boball já vím, jenže v tv, furt vysílali o evakuovaných táborech :-D