Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Silwinka87 No to nevim, ale i snaha se ceni ![]()
Vlevo nejsou videt dny v tydnu/po-ne/ a ze v nedeli ma delat snidani nejstarsi /Terka/. Jenze asi bude zmena. Vsem nam kruci hlady v brise a Teri si slastne pospi/po celotydennim vstavani brzy, dojizdi na stredni/ i do desiti…
Tak nas prosila radeji o VECERE:-)
@Silwinka87 píše:
Ale taky psala, že je její mamka málo důsledná, je moc benevolentní atd.
To muze byt.
Dite si ale vetsinou velice brzy umi dovodit, kde a u koho se ma jak chovat.
Proc ale nechava dcerka babiccinu benevolentnost i doma, to je to, co je zvlastni. Bud zkousi mamciny mantinely/a jejich pevnost/ anebo ma pro ni mamka „moc bice a malo medu“
![]()
@sagina píše:
kdyby se to mohlo, neměla bych s tím problémnevidím důvod učit své děti, že když se mi nějaký zákon nelíbí, tak je mým právem ho libovolně porušovat.
Vždyť píšu každýho věc. Kdybych to měla jako ty tak bych chodila s dítětem společně, to mi rozhodně připadá výchovnější než sedět doma na zadku a rozebírat zákony.
@farska píše:
@Silwinka87 No to nevim, ale i snaha se ceni
Vlevo nejsou videt dny v tydnu/po-ne/ a ze v nedeli ma delat snidani nejstarsi /Terka/. Jenze asi bude zmena. Vsem nam kruci hlady v brise a Teri si slastne pospi/po celotydennim vstavani brzy, dojizdi na stredni/ i do desiti…
Tak nas prosila radeji o VECERE:-)
Ale však právě..Ta snaha
My jsme měly se ségrou na ledničce pověšený podobný rozpis, tak jsem si na to hned vzpomněla.. ![]()
@jdukolem píše:
nechce nedostane..snadné…
jasně, akorát že to potom nic neřeší, že jo.
@terien píše:
Vždyť píšu každýho věc. Kdybych to měla jako ty tak bych chodila s dítětem společně, to mi rozhodně připadá výchovnější než sedět doma na zadku a rozebírat zákony.
no tak jistě, pokud jinak sedíš doma na zadku, tak proč bys nemohla vzít brigádu navíc, každá koruna dobrá, že jo.
@Silwinka87 píše:
Ale však právě..Ta snaha![]()
My jsme měly se ségrou na ledničce pověšený podobný rozpis, tak jsem si na to hned vzpomněla..
Jak ja vsem podobne rozpisy zaavidela!!! ![]()
Jsem jedinacek ![]()
@sagina píše:
jasně, akorát že to potom nic neřeší, že jo.
ale tak pokud mám dítě které nestoj o zážitky tak musím vymyslet jiný způsob motivace - každé děcko je jiné.. nemůžu motivovat něčím oč dítě nestojí ![]()
@farska píše:
To muze byt.
Dite si ale vetsinou velice brzy umi dovodit, kde a u koho se ma jak chovat.
Proc ale nechava dcerka babiccinu benevolentnost i doma, to je to, co je zvlastni. Bud zkousi mamciny mantinely/a jejich pevnost/ anebo ma pro ni mamka „moc bice a malo medu“![]()
To máš pravdu, náš malý má skoro pět a ví, že u babičky se mu toho dovolí víc, takže se tam rád vyptává spát.
Když byl ještě menší, tak na mě zkoušel ledaco s tím, že u babičky to může, ale brzo pochopil, že doma se dodržují,,naše" pravidla..Děcka jsou mršky..
@farska píše:Jak ja vsem podobne rozpisy zaavidela!!!
Jsem jedinacek
Tak to věřím ![]()
@bobr123 píše:
Treba o tom, jak zakladatelce dve tretiny prispevatelek rika, ze je diktator. Ja se nedivim, ze ji ujedou nervy. Sice to resi dost nestastne, ale vetsina tady tu holku omlouva, ze je v puberte a buhvi co jeste. O tom mluvim.
@InExile
Jasne, taky myslim, ze je to dlouhodobejsi problem. Puberta je slozita, ale prave v puberte je dulezity, stanovit hranice.
to už je téměř pozdě..základní hranice musí být položeny už dávno a v pubertě se na nich dá maximálně tak trvat ![]()
Musím říct, že tahle diskuse mě fakt zasáhla. Normálně mě začal bolet žaludek jenom ze vzpomínek na moji pubertu a boje s matkou. Matka generál, nic nebylo dost dobře, dost rychle, dost pečlivě. Pořád pod kontrolou, drobnohledem. Byla jsem celkem normální puberťák, žádné průšvihy, premiantka třídy. Kolem čtrnácti, patnácti jsem od matky dostala pár facek za pozdní napsání úkolu. To ponížení si pamatuju doteď. Myslím, že to všechno dohromady navždy narušilo náš vztah. Teď bydlím 300km od matky a stýkáme se jenom kvůli dětem.
Zakladatelce bych radila se nad sebou trochu zamyslet, než bude pozdě a naruší si vztah s dcerou navždycky.
(Stejně už nám asi nic nenapíše, protože nenašla dost přikyvovatelů).
E.
@Silwinka87 píše:
Ale taky psala, že je její mamka málo důsledná, je moc benevolentní atd.
a ona jde do opačného extrému.. jenže babička dítě nevychovává, babička babičkuje.. víc od ní nelze čekat..moje dítě, moje starost
@jdukolem píše:…troufnu si rict, ze uz se dokonce daji i obcas a PO DOMLUVE a DOCASNE rozvolnit.Za predpokladu, ze staly a stoji pevne zakorenene!
to už je téměř pozdě..základní hranice musí být položeny už dávno a v pubertě se na nich dá maximálně tak trvat
@jdukolem píše:
a ona jde do opačného extrému.. jenže babička dítě nevychovává, babička babičkuje.. víc od ní nelze čekat..moje dítě, moje starost
S tím souhlasím..