Nezvládám dceru (8. třída)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
15.11.14 11:42
@Banshee píše:
@Jura007 - uvedomujes si, ze se bavime o holce v 8.tride? Jo, dospiva, to vsichni chapem, ale aby madam kaslala na skolu, lhala a doma ani nehnula prstem?

Moc dobře si to uvědomuju. Ale její chování má někde příčinu (i kdyby byla jen v jejím mozku) a zakladatelce v případě vygradované konforntace (už trochu vygradovala) hrozí, že ztratí vlastní dítě. Bylo by rozumné kalkulovat i s touto možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.14 11:44

@Bibi239 Pustit denní světlo do pokoje, kde navíc není sama, umýt koupelnu z ní dělá služku???
Já jsem si nepořídila děti, aby mi dělaly otroky, ale nepořídila jsem si je ani, abych dělala otroka já jim.

• Citovat
  • Upravit
27767
15.11.14 11:44
@Banshee píše:
@Jura007 - uvedomujes si, ze se bavime o holce v 8.tride? Jo, dospiva, to vsichni chapem, ale aby madam kaslala na skolu, lhala a doma ani nehnula prstem?

kašle na školu podle zakladatelky, ale nevíme jaké má známky třeba má dvojky a zakladatelce to nestačí :nevim: lže a doma nepomáhá protože matce se nelíbí to co udělá a jak to udělá pokud jí pokaždé všechno zkritizuje tak se tomu vůbec nedivím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
15.11.14 11:45
@Jura007 píše:
V našem státě zatím není moc zvykem to co ve Skandinávii: V osmnácti si dítě sbalí věci, odstěhuje se a začne žít na svůj účet, i když třeba studuje. Rodiče vypomůžou podle toho, jak je studium náročné. Jinak - chce dítě cestovat? Chce chodit na diskotéky? Chce se hezky oblékat? Od toho jsou brigády a částečné úvazky. Ale co je hlavní - DÍTĚ MÁ ZODPOVĚDNOST. Nemá už ten mamahotel, nemá pocit, že si může dovolit všechno, jeho chování se mění směrem k zodpovědnosti a zklidní se.
Zakldatelko, zkus si s dcerou promluvit v tom smyslu, že za čtyři roky by to třeba mohlo proběhnout takhle - a sleduj její reakce. Třeba začne spolupracovat, s vidinou osamostatnění…

Já teda nevím, ale tohle by mohlo fungovat na středoškoláka, ale ne na 14-ti letou holku..Ta je zrovna ve věku, kdy jí to asi bude šumák..Jedním uchem tam, druhým ven..

• Citovat
  • Upravit
491
15.11.14 11:45

@Jura007 Ja bych spis rekla, ze ma zakladatelka uplne posledni moznost, neni-li uz pet po dvanacte, jak dceru jeste zkusit “srovnat“. Podrobnosti nevime, ale skoro bych rekla, ze tam v minulosti bylo mozna prilis mnoho benevolence ve vychove, dokud to byla “poslusna“ holcicka. Protoze jak nastoupi na stredni, tak uz s holkou nikdo nehne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.14 11:46

@ka2ka Dobře, má matematiku za dvě, protože to pochopí a nemusí se s tím moc prdět, propadá ze zeměpisu, protože by si musela přečíst, co dělali ve škole, pokud si to dáma vůbec zapíše.
Když ji chci s něčím pomoct, tak se na mě utrhuje, ať ji nic nevykládám apod.

• Citovat
  • Upravit
27767
15.11.14 11:47
@Anonymní píše:
@Bibi239 Pustit denní světlo do pokoje, kde navíc není sama, umýt koupelnu z ní dělá služku???
Já jsem si nepořídila děti, aby mi dělaly otroky, ale nepořídila jsem si je ani, abych dělala otroka já jim.

hmmm počítej taky s tím, že se ti dítě může odcizit a až jednou budeš stará a nemocná a budeš třeba potřebovat pomoct tak ti to dítě nepomůže, nebude k tobě nic cítit, ani lásku ani úctu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
15.11.14 11:48
@Anonymní píše:
Já jsem si nepořídila děti, aby mi dělaly otroky, ale nepořídila jsem si je ani, abych dělala otroka já jim.

Ta služka měla být asi míněna tak, že jí rozkazuješ, chováš se tak k ní..Nejde o to, co po ní chceš, ale o to, jak se s ní bavíš.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.14 11:48

@ka2ka Kdežto když ji nechám růst jako dříví v lese a budu jí dělat otroka, tak se o mě pak na stará kolena postará. Já mám ze života úplně opačnou zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
15.11.14 11:50
@Anonymní píše:
@ka2ka Dobře, má matematiku za dvě, protože to pochopí a nemusí se s tím moc prdět, propadá ze zeměpisu, protože by si musela přečíst, co dělali ve škole, pokud si to dáma vůbec zapíše.
Když ji chci s něčím pomoct, tak se na mě utrhuje, ať ji nic nevykládám apod.

A s učitelkou jsi nemluvila? Není ve škole nějaký problém?

Příspěvek upraven 15.11.14 v 11:50

• Citovat
  • Upravit
27767
@Anonymní píše:
Když ji chci s něčím pomoct, tak se na mě utrhuje, ať ji nic nevykládám apod.

tak jí nic nevykládej a zkus najít prostě jinou cestu, i když myslím, že to už nepůjde obě jste se zasekly a nehodláte ustoupit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491

@ka2ka Takze podle tebe by zakladatelka mela holce posluhovat a trpet ji jeji moresy, aby ji nahodou na stari neopustila? :-) To.je vtipne. Je zajimavy, ze ja mam s rodici nadstandartni vztah a presto u nas doma neexistovalo, ze bych s nasima diskutovala o tom, co mi rekli, at udelam! Nedejboze o skole! Propadat v 8.tride? Ja bych se hanbou propadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
15.11.14 11:51
@Banshee píše:
@Jura007 Ja bych spis rekla, ze ma zakladatelka uplne posledni moznost, neni-li uz pet po dvanacte, jak dceru jeste zkusit “srovnat“. Podrobnosti nevime, ale skoro bych rekla, ze tam v minulosti bylo mozna prilis mnoho benevolence ve vychove, dokud to byla “poslusna“ holcicka. Protoze jak nastoupi na stredni, tak uz s holkou nikdo nehne.

Dceru srovnat? Za jakým účelem? Aby byla v koutě, uťápnutá a plnila příkazy? Aby se v životě nedokázala prosadit? Tohle fungovalo v předminulém století - a taky v počátcích školní docházky, kdy se rodiče bouřili proti tomu, že jim vrchnost bere děti z práce na poli a tím narušuje rodičovskou autoritu.
Opravdu si myslím, že osmačka už základní obrysy světa dospělých vnímá. je na rodičích, jak do života odstartuje. Jistě, snažit se musí i ona sama. Pokud nemá důvod se snažit, pokud tím nic nezíská, nemá ani motivaci ke snažení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
15.11.14 11:53

Náročné období, ale je to puberta. Znám, starší dcera měla taky příšernou, byla jsem přesvědčena, že mne zničí. Dnes pečlivá hospodynka, pekařka, kuchařka atd. Slušná a udělající. Jen vydržet se to někdy fakt nedá. Drželo jí to pět let. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
15.11.14 11:53
@Anonymní píše:
@ka2ka Kdežto když ji nechám růst jako dříví v lese a budu jí dělat otroka, tak se o mě pak na stará kolena postará. Já mám ze života úplně opačnou zkušenost.

tady nejde o to že jí necháš růst jako dříví v lese, ale o to jaký ona k tobě bude mít vztah podle toho jak se k ní chováš to ideální není a nebude je skoro dospělá a peskovat jí jak fracka a nazývat jí dámou protože neskáče jak ty pískáš to si moc dobře zapamatuje a až fakt budeš potřebovat tak si v duchu řekne a proč bych to dělala, když se ke mě chovala jako k idiotovi a služce - moje vlastní zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí