Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Až se naučíte vážit si sama sebe, mít se ráda a nepanikařit z toho, co by si o vás mohli myslet ostatní, půjde to lépe.
Nejefektivnější cestou, jak se to naučit je psychoterapie. A psychoterapeuté jsou zvyklí na introverntí, nesmělé, vyděšené a mlčenlivé klienty…
@Ou Trefa do černého, děkuji za názor. Když se nad tím zamyslím, opravdu mám na svoji osobu negativní postoj. Jenže já bych tomu psychologovi vážně nic neřekla a vlastně ani nevím co bych mu měla říkat.
Občas je lepší uplatnit,,Mluviti stříbro, mlčeti zlato" ![]()
Postupem času na střední jsem přišla na to, že s lidmi se kterými si mám co říct (a nemyslím jenom spolužáky) tak jsem mluvila bez problému, ale s člověkem, který mi nesedl, tak to ze mě lezlo jak z chlupaté deky a nakonec jsem ho obešla mlčením. Beru to jako jakýsi signál, že toho člověka nikdy brát nebudu a nebo případně potřebuji více času ho poznat (:
@vodolejka 25 @Arby U mně to tak neplatí, částečně. Samozřejmě mám okruh lidí, s kterými mluvím bez zábran, ale mám i jistého člověka, ke kterému jsem si vybudovala důvěru, přesto však se před ním stále stydím, i když už možná malinko míň.
A ten člověk má snahu tě tzv. „rozkecat“ že se tě pořád na něco ptá a chce tu komunikaci rozvinout?
@Anonymní píše:
@Ou Jenže já bych tomu psychologovi vážně nic neřekla a vlastně ani nevím co bych mu měla říkat.
Na začátku by to asi drhlo, ale klidně mu/jí předem můžete napsat, co byste chtěla řešit. Nebyla byste ani první, ani poslední.
No a jak si u vás bude postupně získávat vaši důvěru, tak to pak půjde samo.
jinak pokud si budete někoho hledat, tak volte pohlaví podle toho, s kterým z rodičů jste si rozuměla lépe.
Znám to a mám s tím problém taky…Jediné, co trochu pomáhá, je vystavovat se těm situacím, o kterých víš, že Ti dělají problém…Ale jednoduché to fakt není ![]()
Mozna by to chtelo si pripravit konverzacni okruh, ktery si lepe nacvicis. Vsichni se bavi porad o tom samem, ze zacatku, pak az hloubeji co je bavi. Co je noveho(muzes si pripravit co rict zajimaveho, co ctes, co jsi videla v kine), neco aktualniho(prsi, sviti slunce, pani nekde ma cerveny-divny kabat)…obcas se lidi snazim trosku dostat a placnu totalni blbost-treba tuhle jsem zname kdyz mluvila o jine zname placla, ze shanim saunu..zustala ticho. Manzel je introvert, osvedcilo se mu misto mluveni se ptat-lidi totiz nejradeji poslouchaji samy sebe-teda ty co radi mluvi:-)) takze on posloucha a klade doplnujici otazky… A taky jsi vsimni, ze kdyz jses ticho tak mluvi jini a ty se vic dozvis, takze to neni na skodu.
@bibie S těmi otázky to není špatný nápad. Pokusím se. Já včera chtěla říct jen fakt dvě slova a nezvládla jsem to.
@Anonymní píše: Čau. Mám fakt už ze sebe depku. Absolutně neumím říct svůj názor na cokoliv před cizími lidmi, umím leda tak pozdravit a konec. Všude jsem pouze tichá společnice, nezajímavá. Snažím se to překonat, ale nejde to! Je tu taky někdo se stejným problémem? Nebo někdo, kdo se překonal? Anonym zachovat prosím.
Doporučuji návštěvu odborníka. Určitě se to dá řešit. ![]()
Můj manžel ma podobný problém. Vše je v hlavě… Pokud s tim chceš něco udělat tak zkusit odborníka samo se to nezlepší
Mého muže k němu bohužel nedostanu ![]()
Ahoj! Mého partnera jsem „rozkecala“ já, ale hlavně psychoterapie. Jdi do toho, stojí to za to:-).
Čau
. Mám fakt už ze sebe depku. Absolutně neumím říct svůj názor na cokoliv před cizími lidmi, umím leda tak pozdravit a konec. Všude jsem pouze tichá společnice, nezajímavá. Snažím se to překonat, ale nejde to! Je tu taky někdo se stejným problémem? Nebo někdo, kdo se překonal? Anonym zachovat prosím.