Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No my jsme už 5ty den nemocní a tvrdneme doma, ty jeho lumpárnu za ten týden by vydaly na román ![]()
A na p*del teda občas dostane, hlavně když ne mě upřeně civí a dělá tu věc, kterou jsem mu tisíc a jednou zakázala ![]()
No ja mám dve baby 4,5 a 1,5 a tiež si to užívam…kedysi keď som počula susedu na syna kričať som si myslela „ako len môže na toho maličkého tak kričať“ no už ju plne chápem, lebo už tiež hulákam a veru viac ako ona
…nikdy som si nemyslela, že niekedy budem tak v koncoch s nervami
, najhoršie sú ale potom tie výčitky svedomia, že mohla som to inak riešiť, viac pokojne…veď ich tak milujem…niekedy si myslím, že asi ma budú oblizovať ohne pekelné ![]()
Hele a tosi představ dvouletou ještě s refluxem, ona jak otevře pusu, začne ječet, do minuty je zblitá, jak si nacpe větší sousto do pusy, je zblitá, já nenávidím blijance. Takže u nás ignoruju, ona se nadechne, otevře pusu, začne ječet a do minuty mám zblitou jí, koberec a všechno okolo
![]()
Takže se snažím nenechávat řvát, dítě to ale sakra dobře ví, a jí jsem za blbce, co jen slouží a vysvětluje a předchází scénám
Je to těžké, přetěžké.
To je pro mě pastva pro oči… koukám, že v tom nejsem sama. Já když jsem měla jedno tak jsem to ještě dávala, ale teď jak mám dva rarášky (4,1) tak jsem se proměnila v nelítostnou saň ![]()
Občas (asi tak několikrát denně) zařvu, že je mě slyšet i v dalekém okolí. Ničemu to samozřejmě nepomůže, ale aspoň se mi uleví. Razím heslo: PŘEŽÍT - a každý večer jak usnou děkuji, že jsem to zase zvládla ![]()
Jinak, když ten mladší (má přezdívku chobotnice) něco vyvede tak ho prostě šupnu do postýlky, pro něho nejbezpečnější místo v bytě, a jdu uklidit tu spoušť a mezitím se snažím uklidnit.
Má rada, zatni zuby a nedej se… bude hůř ![]()
Náš malý má taky teď takové období, trvá to už půl roku
co se u něj přehoupl 2rok je to nesnesitelný tyran
příští týden jdu rodit a děsím se, jak to zvládnu s miminem a s velkým ďáblem doma sama(manžel taky chodí domů kolem šesté) je to prostě období vzdoru a myslím, že se nemáš za co stydět, zvládáš to jako každá z nás, prostě jak se dá.. já už teda několikrát i přes tu prdelínu dala..
![]()
a škoda, že nezačal o pár měsíců dřív.. druhé bych určitě neměla
![]()
A ešte som chcela, že moja je v škôlke poklad…a doma to potom doháňa…stále sa o niečo ťahajú, čo chce staršia to zrazu chce aj tá mladšia a naopak…
A ešte máme jeden veeeeelikánsky problém…oblečenie u tej staršej (4,5r.)…ona si neoblečie to, ona chce niečo iné a reve a nervákuje a vyhráža sa (že keď sa jej to nebude páčiť, tak to bude moja vina)
atď…a to už býva moja premena na vlkodlačicu úplná… ![]()
@rozumbrada píše:
A jaký mají ti dvouleťáci zvučný hlas že? Před tím se člověk nemůže ani zavřít.
Když ji plesknu, řekne mi po vzoru své starší sestry Mami nech toho a tváří se u toho tak pohoršeně, že se musím smát.
A to urcite nemas dva vychonarske jecaky „slachtene“ na travnice.
Travnica je napriklad toto. Este som nezazila Cecha co by dal viac nez 5 sekund ![]()
http://www.youtube.com/watch?…
Moja dostava na zadok pravidelne
VZDY je dopredu varovana, vzdy vie za co. Ale ked jej desatkrat poviem nech prestane, ze dostane na zadok, tak na ten zadok dostat skratka musi, aj ked sa mi nechce.
Minule tak dostala od tatu. Ma zakazane po nom skakat, ale skocila mu na brucho, tak jednu schytala. A prisla za mnou, ze ma na dupe bebi ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
A to urcite nemas dva vychonarske jecaky „slachtene“ na travnice.
Travnica je napriklad toto. Este som nezazila Cecha co by dal viac nez 5 sekund
http://www.youtube.com/watch?…
No, je to sice síla
, ale moc hezká
. Zvládla jsem to v pohodě celé
.
@anikari píše:
A ešte som chcela, že moja je v škôlke poklad…a doma to potom doháňa…stále sa o niečo ťahajú, čo chce staršia to zrazu chce aj tá mladšia a naopak…A ešte máme jeden veeeeelikánsky problém…oblečenie u tej staršej (4,5r.)…ona si neoblečie to, ona chce niečo iné a reve a nervákuje a vyhráža sa (že keď sa jej to nebude páčiť, tak to bude moja vina)
atď…a to už býva moja premena na vlkodlačicu úplná…
Ja jej vzdy dam zelene a biele tricko, a ona si veledolezite vyberie a oblecie.
Jo tak výčitky tam znám, ale momentálně se budím s tím, že se těším a počítám hodiny kdy už oni půjdou spát.
Miluju je, udělala bych pro ne maximum, ale když oni mě tak…
Pleskanec dostanou..zakážu 1×, 2×… řeknu co bude následovat a proč to nechci, aby dělaly a stejně. Takže pak přijde pleskanec. Není velký, ale je… prostě točit se mnou nebudou a moc dobře věděly proč. Sice pak moje výčitky neznají mezí, prostě nevím jak z toho ven…
Vše co udělám je blbě a když přijde manžel ještě se dozvím, že jsem zase nějaká protivná a z toho jsou jistě protivné i děti
ale on tu s nima celý den i s kolotočem vaření, vycházka, venčení psa, uklízení, do školky, ze školky aj. nebude. ![]()
Stejnak jsou chlapi na zabití
užijou si a pak ženská starej se
odnos dítě devět měsíců, v nepředstavitelných bolestech poroď a pak se ještě nezblázni při výchově.. nejlépe buď milá a usměvavá až přijdu z práce a připravená kdykoliv mi opět dát ![]()
jsme hold holky šikovné ![]()
@aajulinka píše:
Stejnak jsou chlapi na zabitíužijou si a pak ženská starej se
![]()
odnos dítě devět měsíců, v nepředstavitelných bolestech poroď a pak se ještě nezblázni při výchově.. nejlépe buď milá a usměvavá až přijdu z práce a připravená kdykoliv mi opět dát
jsme hold holky šikovné
No a v lepším případě ještě si jdou k dr. pro antibiotika, protože jim je hrozně špatně a pak volají - obkládek na krk, čajík, je mi teplo, zima…
ALe abych nekřivdila, jinak když může pomůže.
Příspěvek upraven 31.10.13 v 14:37
@BábiZlopočasná…no skúsim…ale po poslednom vyčíňaní som jej povedala, že už nemá právo si vyberať…zatiaľ to na 75% funguje, ale ono nám obom časom otrnie a zasa ma malá spracuje a bude mi nenápadne a neskôr veľmi nápadne ukazovať čo chce na seba…a moja mama mi zasa raz povie, že je to len a len moja vina, lebo som sa jej keď bola maličká vypytovala čo chce na seba…ale veď podľa tých babiek môžeme my mamy za všeličo… ![]()
@anikari to si mi připomněla věty mojí babičky „Takový jste jako malý se ségrou nebyly. Vy jste byly takový hodný.. tohle vztekání neexistovalo.“ Babičku mám ráda, ale když už jsem tuhle větu slyšela snad 100×, tak jsem nevěděla jestli utéct nebo křičet ![]()