Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Bábi Zlopočasná píše:
Moja teda je schopna spadnut na chodniku, kde nie je ani kamienok. Preto plasim
Prosim tě, to já mám od malička
Teď už teda nepadám, ale zakopnu klidně ![]()
Ahoj holky, co máte dvě ratolesti, chtěla jsem se zeptat, jestli děti vychováváte v duchu alespoň trochu respektující výchovy (snažím se podle Karpa), nebo to nelze? Chtěli bychom počít druhé dítě, ale všichni mi tvrdí, že bych musela u malé přitvrdit, že by nešlo, aby mi tu lítala po baráku s tím, že se zrovna neobleče a k tomu mimino. Co vy na to?
U nas doma panuje bezvládí a anarchieb
, pravda je, že trošku přitvrdit budeš muset pač není čas se „crcat“ nevim jak to popsat snad to vystihne někdo lépe. Takto, u jednoho ditěte maš čas vše vysvětlovat, ukazovat atpod. U dvou dětí je to jine, jen nevim jak to popsat. Ve finale si myslím, že druhý sourozenec ve vyvoji prvního určitě jen pomůžu, bude mít pozitivní dopad v mnoha ohledech ![]()
@Niqitka Myslíš? Když já bych to moje zlato nerada nějak stresovala nebo odstrkovala
.
@Genovesa mám 5ti letou a 18 ti měsíční a také jsme přitvrdila jasně že nemuže hopsat a rušit kolem postýlky malchopila a mají s erády ikdyž ted sí o hračky ale starší dcery ji vždy ustoupí.
a když neustoupí dostane nějakej trest něco ji zakážu ale naět+sti je ve školce tak je klídek. a když je doma tak poslopuchá a pustim ji třeba pohadky aby nerušila malou v pokojiku když spí
Stresovala - to bych neřekla naopak, ona pochopi hned od mala, že svět se netočí jen kolem ni. Nevim, neboj. Stojí to, za když vidiš jak se na sebe usmivaji. Třeba mladší, když ji ráno vidí, tak se na ni směje a výská radostí. Na začátku si všímáš víc té starší, ptž miminko se jen nakrmí, přebalí a spinká, po čase začne lezt, a pak si myslím, že se dorostou a hrajou si spolu. Ja je mám kousek a nevratila bych to ![]()