Nic nestíhám

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tina94
11.10.16 09:37

Kromě toho, že si někdy poskládají oblečení a vynesou koš, nebo si uklidí na stole, tak nic jiného dělat nemusejí.

• Citovat
  • Upravit
5730
11.10.16 09:39
@Tina94 píše:
Problém je v tom, že já bych prostě chtěla všechno stíhat. Práci, školu na výbornou, domácnost naklizenou, věnovat se dětem, jezdit na výlety, chodit ven, na kolo, do toho stíhat vařit, péct, růžně zavařovat, dělat marmelády, stíhat chodit po návštěvách, někdy si něco přečíst, stíhat všechna aktivity dětí..Já to vlastně defakto všechno dělám, jenže nedělám vlastně nic pořádaně, všechno na půl a potřebuji poradit, jak si v tom udělat systém, abych nelítala od jedné věci k druhé, a ke třetí a nakonec zjistit, že jsem vlastně neudělala nic.

Musela bys být ženou v domácnosti abys toto všechno měla šanci stihnout. Běžní smrtelníci nemají šanci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
11.10.16 09:40
@Tina94 píše:
Kromě toho, že si někdy poskládají oblečení a vynesou koš, nebo si uklidí na stole, tak nic jiného dělat nemusejí.

No tak to bych je hnala. :lol: Minimálně o nádobí, prach a podlahy by se postarat mohly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
11.10.16 09:45
@Tina94 píše:

Tak zacni timto, deti mas uz velke. Lehci prace nech tomu 6 letemu, ale 11 lety by ti mel s uklidem pomoci vyrazne. Treba to myti nadobi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tina94
11.10.16 09:52

To je asi pravda, mohla bych je zapojit. Mladší je šikovný, když se mu chce, tak semnou peče nebo i nádobí se hrne někdy utřít. Ale starší syn, to je takový pecivál :D, on by nejraději jenom ležel u noťasu, nebo tabletu, hrál na PS nebo si četl knížku. Kolikrát jsem ráda, že jde ven s klukama. :)

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
11.10.16 10:10
@Tina94 píše:
To je asi pravda, mohla bych je zapojit. Mladší je šikovný, když se mu chce, tak semnou peče nebo i nádobí se hrne někdy utřít. Ale starší syn, to je takový pecivál :D, on by nejraději jenom ležel u noťasu, nebo tabletu, hrál na PS nebo si četl knížku. Kolikrát jsem ráda, že jde ven s klukama. :)

ano? a v 15letech mu budeš nosit jídlo k počítači…
jeden úkol denně by zvládl… jestli mají společný pokoj, tak jednou - dvakrát týdně vysát - střídat se… vysát podlahy v bytě.. střídat se… vynášet odpadky… skládat ručníky, ponožky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
11.10.16 10:11
@Tina94 píše:

„někdy“ je málo… chce to pravidelnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
11.10.16 10:15
@malinika píše:
toto řeším tabulkou na lednici s rozpisy jednotlivých služeb. Osvědčila se mi metoda 2-3 úkolů/den. pokud bych to nechala až na víkend, ten bordel se u nás tak nakumuluje, že se jim pak do toho vůbec nechce.
Děti mám mladší (5+7let).

super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
11.10.16 10:23

Zapomen na komplex supermatky. Nemusis delat vsechno a uz vubec ne sama. 11lety uz musi zvladat minimalne kompletni uklid vlastniho/detskeho pokoje, plus veci jako vynaset kos, muze vyluxovat. 6lete dite si muze minimalne uklizet po sobe hracky, neco maleho taky zvladne. Ctu ze maly pomaha, tak jeste zapojit vetsiho. Tim bych zacala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
11.10.16 11:49

@Tina94 Týnko, kluci už jsou dost velcí, zapojuj je! Tablet a notas jedině, až umyješ nádobí, nebo at Ti pomohou i vymalovat, mladší to bude mít jako zábavu a starší se něčemu přiučí ;) Nemůžeš za ně „pořád“ něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
11.10.16 12:05

Si na vše sama, mas toho moc. Musíš i děti zapojit už mi nepřijdou, tak malé.
Vysát, prach, roztřídit prádlo na prani, poskládat prádlo ze sušáku a do skříně, nádobí, koš, svůj pokoj to zvládnou a zbytek ty. Nejak si tu praci doma rozplanujte, kazdy z vas tri neco a je to zachvilku.
Na jak dlouho mas ještě tu školu? Jen s tím nesekni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
11.10.16 12:39

@Tina94 Zkus si koupit knihu Jak žít a nezbláznit se. Autorka je známá česká psycholožka a má tam dost doporučení, jak vést děti, aby v domácnosti všechno fungovalo. Je tam třeba rozvrh hodin na domácí práce atd. Kdybych nebyla pohodlná, už bych to měla připravené u nás.
Já jsem sama s dvojčaty, bude jim 11 let. Taky lítám, ale míň než Ty. Na učení jsem se vykašlala (certifikace účetních), našla jsem si čas pro sebe. A domácnost řeším postupně. Máme po veliké rekonstrukci, tak se mám aspoň na co vymlouvat :mrgreen:. Jsem s dětmi sama, nikdo mi nepomáhá. Spoustu práce řeším v době, kdy jsou děti u táty. Ale mám i čas pro sebe. Je to fakt potřeba. Jo a práci mám na plný úvazek a ještě mám přivýdělek na ŽL. Ale ten nemám na každý večer, naštěstí. To už bych nezvládla.

• Citovat
  • Upravit
219
11.10.16 14:05

Já tedy nečetla diskuzi, děti mám tři, čtvrté se narodí za měsíc, jako pořád makám jak šroub, ale chtěla jsem ti říct, že máš můj OBDIV!!! Každá samoživitelka nebo mamča, co žije a je na to sama, má můj obdiv!!Vůbec si tohle neumím představit, jako já mám naklizeno, je to moje úchylka, nebo jsme venku, jedno dítě škola, druhé školka, třetí prcek, ale já prostě večer, dám děti třebas na dvě hodiny mužovi a dělám, co potřebuju, takže za mě jsi prostě skvělá, že to zvládáš a jak poradit, zkus vždycky dodělat jednu věc, já když třídím prádlo, tak ho vytřídím a prostě hned odnesu do sběrného kontejneru, nebo když uklízím byt, nedělám nic jiného, udělej vždycky jednu věc, ale já před vámi ženy prostě směkám!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
11.10.16 14:18
@Tina94 píše:

http://terapiedomova.blogspot.cz/…innosti.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
3.4.18 13:14

Ahoj holky, chci se zeptat zkušenějších, co chodí do práce a mají školní dítě/děti. Mám známou, co pořád nestíhá. Ani porovnat v týdnu prádlo. Tvrdí, že jak jsou dvě děti školou povinné, tak to tak prostě je. Nestihnou ani hodinovou procházku, ani pustit děti ven. Mě to strašně děsí, ale shodli jsme se s více kamarádkama, že to má asi jen blbě rozložené. Protože neznám nikoho jiného, kdo to má stejně.
Pracuje do půl 3, děti vyzvedává kolem 3, někdy až kolem 4 (mají skoro všechny kroužky :roll: ) v družině. A pak prý úlohy a honem do postele, ale spát chodí kolem půl 9.
Jsem mimoň já nebo ona? Pořád poslouchám, ať si počkám, že to tak taky budu mít, ať si nemyslím, že pak budou chodit holky ven. Přitom ostatní školou povinné děti normálně ven chodí - v zimě boby, v létě kolo, hřiště. Ne na celé odpoledne, to je jasný, ale chodí. Sama samozřejmě koníčky nemá a jednou týdně třeba cvičení neexistuje.
Díky za reakce
PS: Nejde mi o to pomluvit tu známou, ale o zjištění toho, tak je to jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný