Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Aries6 nezlob se na mě, je vidět, že jsi doma a řešíš s prominutím blbosti. Sedmý rok doma a mudrovat, tak to jiné ženské, co chodí do práce, nezvládají… No nevím. Já chodím do práce, mám dítě jedno a je ve školce. Vyzvedávám v 16:30, pak jdeme ven, kolem 18h doma a pak občas uděláme večeři… Pak koupel, kolem 20h pohádka, spát a já si jdu povídat s přítelem. Ani nemáme televizi, protože se na ni nemáme kdy koukat. Každodenní chození ven je na úkor toho, že syn nemá žádné kroužky a ještě není ve škole. Celkem bych byla ráda, aby někam chodil, ale prostě vodit a vyzvedávat nezvládnu, takže kroužky bude mít až ve škole, až si na ně dojde sám. Doma to vypadá jako po výbuchu, protože uklízet už prostě není kdy. Občas během týdne dám prát prádlo, umyju záchod nebo vyluxuju… Ale to jen když třeba prší a ven nejdeme. Naštěstí je mi to jedno, ať je klidně bordel. Den není nafukovací a když chceš stihnout jedno, musíš vypustit něco jiného.
Já začala chodit do práce je to 3 týdny a řeknu to tak, že mě opravdu neláka někde běhat po hřišti… ![]()
Opravdu je to o něčem jiném..Přijdem domů k půl 4, kdy jsme venku tak, že jdem ze školky, starší běhá po venku sám, mladší byl venku ve školce..
Ted doma -akorát mam rozvařeno, proto tu sedím, aby neblo
a prostě porovnat, věci, udělat večeři.. a pak samozřejmě se i učit, to někdy třeba taky zabere…
Dotaz, že to jsou kamarádky z bytu?
Protože většinou na bytě je prd práce, rodinný dům je o něčem jiném.. už nás čeká uklid kolem domu, rozdělaná skalka, budem barák- jediné štěstí, že jsme s dětmi u domu, ale někde běhat po hřišti po 4 fakt né..
Ale zase nemůžu říct, že nedokážu ani prádlo porovnat, dělám večeři každý den nebo obden teplou, stihnu i klasicky uklidit
Příspěvek upraven 03.04.18 v 17:48
Jo a pak jsou dny, kdy po práci jedu s dítětem koupit boty, na větší nákup jídla, k doktorovi, do knihovny a to samozřejmě pak už není moc čas jít ven.
MOje děti ani netouží někde běšhat,.. třeba mladší chodí na půl 7 je do půl 3, tam chodí ven, běhají, a když přijdem ze školky, kdy jdem pěšky po té 3h, tak aninechce někde ven.. portože chce mít už svůj klid doma, hračky, se mnou vařit, a nebo si kreslit..)
Zase bych pani neodsuzovala, možná se dětem věnúje jinak. Já taky vidím, maminky tady na hřišti, ale to je jenom o tom, že vypustí děti, které si hrají stejně sami mezi sebou a oni kecají.. Neříkám, jednou, do týdne proč ne, ale každé odpoledne, tak fakt mi tady práce stojí a nakupí se všechno..
@Aries6 píše:
Ahoj holky, chci se zeptat zkušenějších, co chodí do práce a mají školní dítě/děti. Mám známou, co pořád nestíhá. Ani porovnat v týdnu prádlo. Tvrdí, že jak jsou dvě děti školou povinné, tak to tak prostě je. Nestihnou ani hodinovou procházku, ani pustit děti ven. Mě to strašně děsí, ale shodli jsme se s více kamarádkama, že to má asi jen blbě rozložené. Protože neznám nikoho jiného, kdo to má stejně.
Pracuje do půl 3, děti vyzvedává kolem 3, někdy až kolem 4 (mají skoro všechny kroužky) v družině. A pak prý úlohy a honem do postele, ale spát chodí kolem půl 9.
Jsem mimoň já nebo ona? Pořád poslouchám, ať si počkám, že to tak taky budu mít, ať si nemyslím, že pak budou chodit holky ven. Přitom ostatní školou povinné děti normálně ven chodí - v zimě boby, v létě kolo, hřiště. Ne na celé odpoledne, to je jasný, ale chodí. Sama samozřejmě koníčky nemá a jednou týdně třeba cvičení neexistuje.
Díky za reakce
PS: Nejde mi o to pomluvit tu známou, ale o zjištění toho, tak je to jinde.
Zalezi.kdyz prijdes domu v pul 7, moc toho nestihnes.
@kacz Četla jsi vše, co jsem psala. Já neřeším blbosti, píšu jasně, proč se na toto ptám.
@jkra píše:
Zalezi.kdyz prijdes domu v pul 7, moc toho nestihnes.
Tak to opravdu není ten případ ![]()
@jdukolem píše:
ona je na děti sama?
Je, ale dobrovolně. Její manžel nehlídá, všechno si zařizuje s nima. Má doma i manželovi rodiče, ale neexistuje, že by hlídaly. Ale to je jiná kapitola. ![]()
@Aries6 píše:
Děkuji všem za reakce.
Já ji neodsuzuju, jen mě štve, jak mi to pořád předhazuje. Já jsem doma 7. rok se třema dětma a na podzim se vracím do práce - snad. Ona byla doma asi 8 let se dvěma dětma. Chtěla si je užít, do práce nespěchala. Plus teda má doma manželovi rodiče, ale jakoukoliv pomoc od nich odmítá a manžel taky nic nedělá, protože ona nechce. Nevyzvedává děti, neučí se s nima - ona má pocit, že by to dělal špatně. Takže si myslím, že si dost práce přidělává sama. Jo a ještě neexistuje, aby jedno dítě ven šlo a druhé ne, aby to druhému nebylo líto. Ale to jen tak naokraj.To, že je školka a škola rapidní rozdíl, to je mi jasný, o tom nepochybuju ani trošku. Jen si prostě myslím, že kdyby upustila kroužky a radši je vyzvedla dřív, tak děcka můžou jezdit hodinku venku na kole a dá jim to víc.
Ale díky za různé zkušenosti a pohledy na věc.
Hlavne proc to resis.moje dite bylo vcera venku od 2 do 8. Ja pracovala do 6. Uvarila za 20 minut. A nechapu, ze to nekdo ma jinak:).
@Aries6 četla jsem vše, co jsi psala a vidím, že takové věci jsi schopná věnovat hromadu času a myšlenek.
Uvidíš sama, jak to budeš mít a nebudeš. Já jsem včera například strávila 15 minut jen ve frontě na pokladnu v Bille, protože všude chodím po práci = ve špičce. To toho pak vážně moc nestihneš.
@jkra píše:
Hlavne proc to resis.moje dite bylo vcera venku od 2 do 8. Ja pracovala do 6. Uvarila za 20 minut. A nechapu, ze to nekdo ma jinak:).
Kdyby jsi četla všechno, tak víš.
@kacz Nevěnuju tomu hromadu času, ale myšlenky ano, když mě tím pořád bombarduje a poslouchám to. Takže tak. Nedokážu se nade vše 100% povznést ![]()
Kdo chtěl, pochopil, proč se ptám, kdo ne, tak rejpe ![]()
@Aries6 píše:
Ahoj holky, chci se zeptat zkušenějších, co chodí do práce a mají školní dítě/děti. Mám známou, co pořád nestíhá. Ani porovnat v týdnu prádlo. Tvrdí, že jak jsou dvě děti školou povinné, tak to tak prostě je. Nestihnou ani hodinovou procházku, ani pustit děti ven. Mě to strašně děsí, ale shodli jsme se s více kamarádkama, že to má asi jen blbě rozložené. Protože neznám nikoho jiného, kdo to má stejně.
Pracuje do půl 3, děti vyzvedává kolem 3, někdy až kolem 4 (mají skoro všechny kroužky) v družině. A pak prý úlohy a honem do postele, ale spát chodí kolem půl 9.
Jsem mimoň já nebo ona? Pořád poslouchám, ať si počkám, že to tak taky budu mít, ať si nemyslím, že pak budou chodit holky ven. Přitom ostatní školou povinné děti normálně ven chodí - v zimě boby, v létě kolo, hřiště. Ne na celé odpoledne, to je jasný, ale chodí. Sama samozřejmě koníčky nemá a jednou týdně třeba cvičení neexistuje.
Díky za reakce
PS: Nejde mi o to pomluvit tu známou, ale o zjištění toho, tak je to jinde.
a ona je matka samozivitelka nebo proc nevezme deti na hriste manzel, nebo s nima nedela ob den ukoly on? Nejak nerozumim…
Jinak asi souhlasim s tim, ze ma spatne rozvrzeny den, protoze mezi 3-8h vecerni je 5h, ze by se nedala udelat vecere a ukoly a pak mit pro sebe trosku casu se mi zda nejake divne.
@jkra píše:
to asi máte dům se zahradou, že? Nebo necháš dítě volně pobíhat třeba po centru města? Šest hodin v kuse samotné? Co se dá uvařit za dvacet minut? Co jsi třeba včera vařila ty?
@warita píše:
a ona je matka samozivitelka nebo proc nevezme deti na hriste manzel, nebo s nima nedela ob den ukoly on? Nejak nerozumim…Jinak asi souhlasim s tim, ze ma spatne rozvrzeny den, protoze mezi 3-8h vecerni je 5h, ze by se nedala udelat vecere a ukoly a pak mit pro sebe trosku casu se mi zda nejake divne.
Není, píšu výše. Tatínka nenechá nic moc dělat, i když by možná chtěl. Všechno si řeší sama jen s dětma, asi má pocit, že to táta nezvládl. Ona se totiž těm dětem na můj vkus věnuje až moc = nedává jim moc svého prostoru. Děti jsou na ní taky dost fixované, hned žalují, neumí si řešit svoje věci samy, atd. atd. A tím asi nestíhá další běžné věci.
Já chápu, že člověk může mít náročných pár dní, kdy mají děti třeba kroužek. Ale totálně nacpaný celý týden vč. víkendu, co nechápu. O víkendu s nima jede třeba na dvě akce za den.
Mě by to bylo jedno, kdyby se to tak netýkalo nás. Pořád poslouchám, jak to taky budu mít. A když někam jedu já s dětma, tak jejich chtějí hned taky, ona jim neřekne ne. No řeším to tak, že jim to prostě neříkám. Ale děti si řeknou všechno, znáš to.
@Aries6 píše:
Není, píšu výše. Tatínka nenechá nic moc dělat, i když by možná chtěl. Všechno si řeší sama jen s dětma, asi má pocit, že to táta nezvládl. Ona se totiž těm dětem na můj vkus věnuje až moc = nedává jim moc svého prostoru. Děti jsou na ní taky dost fixované, hned žalují, neumí si řešit svoje věci samy, atd. atd. A tím asi nestíhá další běžné věci.
Já chápu, že člověk může mít náročných pár dní, kdy mají děti třeba kroužek. Ale totálně nacpaný celý týden vč. víkendu, co nechápu. O víkendu s nima jede třeba na dvě akce za den.
Mě by to bylo jedno, kdyby se to tak netýkalo nás. Pořád poslouchám, jak to taky budu mít. A když někam jedu já s dětma, tak jejich chtějí hned taky, ona jim neřekne ne. No řeším to tak, že jim to prostě neříkám. Ale děti si řeknou všechno, znáš to.
aha, uz chapu, o co ti jde. Ja bych se usmivala a neresila. Jaky si to clovek udela, takovy to ma a presne s timhle komentarem bych ji odpinkla.