Nic nestíhám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1923
4.4.18 08:32

Asi budu rebel. Stiham :lol:
Mám dvě školní děti (2 a 4 třída). Poměrně náročnou práci.
Ráno věže manžel. Starší jezdí domu sám. Mladsiho beru já ve tři nebo ve čtyři, někdy ho vezme starší syn. Pracují převážně od sesti. Vstávám ve 4.30.abych si ráno vše připravila na odpoledne.
3× týdne mají raubíři trénink, kam je vozime střídavě s manželem, dle pracovních povinností, které mame i v pozdních odpoledních hodinách. Starší se učí sám, pomáhám, když je třeba. Mladší s pomocí. Ale je to tak půl hodina.
Po šesté jsme doma, předvařenu mám z rána. Dodelam ve 20ti minutách. Pak koupání.
Od 19.00-20.00. mohou kluci PSP. Já jdu 3× v týdnu cvičit, když nejsem v posilovně, uklízím Atd.
Je fakt, že neodpocivám. Neumím to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
4.4.18 08:34
@Aries6 píše:
Není, píšu výše. Tatínka nenechá nic moc dělat, i když by možná chtěl. Všechno si řeší sama jen s dětma, asi má pocit, že to táta nezvládl. Ona se totiž těm dětem na můj vkus věnuje až moc = nedává jim moc svého prostoru. Děti jsou na ní taky dost fixované, hned žalují, neumí si řešit svoje věci samy, atd. atd. A tím asi nestíhá další běžné věci.
Já chápu, že člověk může mít náročných pár dní, kdy mají děti třeba kroužek. Ale totálně nacpaný celý týden vč. víkendu, co nechápu. O víkendu s nima jede třeba na dvě akce za den.
Mě by to bylo jedno, kdyby se to tak netýkalo nás. Pořád poslouchám, jak to taky budu mít. A když někam jedu já s dětma, tak jejich chtějí hned taky, ona jim neřekne ne. No řeším to tak, že jim to prostě neříkám. Ale děti si řeknou všechno, znáš to.

tak ji nech, ať si to dělá po svém… a jestli ti vadí, že o tom mluví nebo si stěžuje, tak jí můžeš říct, že se s ní o tom nechceš bavit, protože si to dělá sama, tak ať si nestěžuje… a jestli její děti chtějí taky to, co děláte vy a ona jim neřekne ne (tudíž jestli to dobře chápu, pošle je za tebou, abys je vzala s tvými dětmi ty?), tak jí to řekni, že ti to vadí… jiné řešení není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
4.4.18 08:35
@warita píše:
aha, uz chapu, o co ti jde. Ja bych se usmivala a neresila. Jaky si to clovek udela, takovy to ma a presne s timhle komentarem bych ji odpinkla.

To jo, když já ji mám svým způsobem ráda a dobrovolně s ní trávím dost času. No hlavně kvůli dětem. Ale někdy mě ty její komentáře strašně unavují a jsem otrávená třeba až do večera. Budu si to muset srovnat já v sobě a umět se nad to povznést.
A jsem teda zvědavá, jak to jednou budu mít já. Práci budu mít snad na 6 hodin, ale už teď vím, že úterky a čtvrtky budou náročné. Ale můj manžel normálně vyzvedává děti a věnuje se jim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
4.4.18 08:36
@Regina Hero píše:
tak ji nech, ať si to dělá po svém… a jestli ti vadí, že o tom mluví nebo si stěžuje, tak jí můžeš říct, že se s ní o tom nechceš bavit, protože si to dělá sama, tak ať si nestěžuje… a jestli její děti chtějí taky to, co děláte vy a ona jim neřekne ne (tudíž jestli to dobře chápu, pošle je za tebou, abys je vzala s tvými dětmi ty?), tak jí to řekni, že ti to vadí… jiné řešení není…

Nene, jedeme všichni. No nic, musím se nad to umět povznést. Jde o to, že mě za chvíli čeká nástup do práce a přece jen mě to trošku stresuje, no :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
4.4.18 08:44
@Aries6 píše:
To jo, když já ji mám svým způsobem ráda a dobrovolně s ní trávím dost času. No hlavně kvůli dětem. Ale někdy mě ty její komentáře strašně unavují a jsem otrávená třeba až do večera. Budu si to muset srovnat já v sobě a umět se nad to povznést.
A jsem teda zvědavá, jak to jednou budu mít já. Práci budu mít snad na 6 hodin, ale už teď vím, že úterky a čtvrtky budou náročné. Ale můj manžel normálně vyzvedává děti a věnuje se jim.

ja mam zatim male dite, bude ji brzo 1,5 roku a taky nad tim obcas premyslim. Do prace uz chodim na polovicni uvazek a dva dny v tydnu mi dite hlida matka. A uz jenom predavani rano je stresujici. Proste mam problem se vcas vypravit z domu. Rikam si, jake to bude teprve, kdyz ji budu muset pred praci jeste hodit do skolky. A pak cestou z prace to stihnout vcas do skolky. Ale zatim dobry teda…

Jinak k tem aktivitam. Ono je to ted strasne moderni stale kolem decek kmitat a nabizet jim non stop aktivity. Ja jsem asi v tomto ohledu lina, sve dite vedu k tomu, aby si prevazne hralo samo a zatim to funguje. Na nejaky ten vylet ji v lete vezmu, ale kazdy den to fakt nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
4.4.18 08:47

@warita No ranní mumraj se třema dětma mi stačí teď, když jedeme na 8 do školky a já pak zase jedu domů. Ale to vypravování, hlavně v zimě - ještě třeba škrábat auto. To je mazec.

Jinak máš pravdu. Já jsem zase druhý extrém. Dokud děti samy nechtějí, tak jim aktivitu sama nenabídnu. Občas si něco zahrajeme, ale jinak jsou zvyklé na samostatnou hru. Nebo spolu, to bývá roztomilé, když si ty tři hrajou třeba na doktory :D
Ale není nad to, když je pěkně a jsou celý den venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
4.4.18 09:17

Takže ta tvoje kámoška stíhá vlastně strašně moc, jen jsou to jiné aktivity než chození ven, ale různé akce, kroužky atd. Takže je to prostě o prioritách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
4.4.18 09:31
@Reflex píše:
Takže ta tvoje kámoška stíhá vlastně strašně moc, jen jsou to jiné aktivity než chození ven, ale různé akce, kroužky atd. Takže je to prostě o prioritách.

No jak se to vezme, ona pak nadává, že nic nestíhá. Ale máš pravdu, priority máme každý nastavené jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56073
4.4.18 10:53
@Regina Hero píše:
to asi máte dům se zahradou, že? Nebo necháš dítě volně pobíhat třeba po centru města? Šest hodin v kuse samotné? Co se dá uvařit za dvacet minut? Co jsi třeba včera vařila ty?

jo, behal na zahrade a v ulici s detma, je to par domku.
Vcera jsem osmahla kureci maso a nakrajela zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56073
4.4.18 10:56
@janoma píše:
Asi budu rebel. Stiham :lol:
Mám dvě školní děti (2 a 4 třída). Poměrně náročnou práci.
Ráno věže manžel. Starší jezdí domu sám. Mladsiho beru já ve tři nebo ve čtyři, někdy ho vezme starší syn. Pracují převážně od sesti. Vstávám ve 4.30.abych si ráno vše připravila na odpoledne.
3× týdne mají raubíři trénink, kam je vozime střídavě s manželem, dle pracovních povinností, které mame i v pozdních odpoledních hodinách. Starší se učí sám, pomáhám, když je třeba. Mladší s pomocí. Ale je to tak půl hodina.
Po šesté jsme doma, předvařenu mám z rána. Dodelam ve 20ti minutách. Pak koupání.
Od 19.00-20.00. mohou kluci PSP. Já jdu 3× v týdnu cvičit, když nejsem v posilovně, uklízím Atd.
Je fakt, že neodpocivám. Neumím to.

nejsi, ja taky stiham. k tomu zahradu, dum.
Praci tak, ze zitra prijde v pul 8.
nechapu, ze nekdo nestiha a nezlehci si zivot.
Ale resit, ze nestiha kamaradka. Tyjo:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
4.4.18 11:50

@Aries6 proste se tim nestresuj. Nejdulezitejsi je, aby byly deti stastne. Pokud proste nebudes mit doma denne vse vylestino a bude Ti tam lezet kos pradla nekolik dni treba do vikendu, tak se nic nestane. Nebo myslis, ze deti bude trapit, ze nemas vyzehleno? Nejdulezitejsi je, abyste byly jako rodina stastni. POkud se tedy nekdy stane, ze detem udelas k veceri chleba, protoze teple jidlo maji ve skole, tak se svet nezblazni. Ja jsem tedy doma, zetim, ale uz se tesim do prace a vim, ze se nebudu kvuli takovymto vecem stresovat. Nejsem clovek, co chce mit dum jako ze zurnalu. Vidim to u partnerovi rodiny. Zenske jsou tam sice doma, ale jejich uklid hranici s OCD. Malicko jim zavidim, jak maji domovy nablizkane, ale kdyz jsem tam a vidim, ze detem se skoro vubec nevenuji, protoze se vari, uklizi, chvilicku posedi u caje, pak se opet vari, opet uklizi… jako chapu, ze tyhle zenske do prace nechodi, protoze ty by to fakt nedaly. To ja mam doma neustale bordel (uz davno jsem vzdala uklizet obyvat minimalne 3× denne), ale mam stastne deti. A i kdyz jsem zena v domacnosti a casu mam hromadu, tak i me tady obcas lezi ten kos pradla nekolik dni, nez se k tomu dokopu, protoze holka me zehlit nenecha a vecer se mi do toho uz fakt nechce :D Jak ja se tesim do prace.. Nebudu tolik varit, deti budou mit teple jidlo ve skole, takze doma budou stacit rychlovky typu oblozeny chleba/houska, pripadne neco narychlo v troube (quiche), bezny uklid je hotovy rychle a velke uklidy se vyridi treba o vikendu a zapoji se deti. Moje deti hrozne chteji pomahat, takze holka uz pul roku pomaha utirat prach na nizkych stolcich (okolo televize, maly stolecek), otirat zidle a stul (pravda, to po ni musim dodelavat, ale zvyka si, ze se to udelat musi). Kluk pomaha vysavat. Take jen castecne a ja to musim po nem dodelavat, ale jednak si zvyka a jednak je to vedle hrani ci cteni knizek detem dalsi cinnost, co delame spolu a deti jsou tak stastne. A priznavam, ze ja s nimi toho tolik nepodnikam, protoze nemam trpelivost na jejich pravidla her :D Takze je to uzasna prilezitost jak mit doma uklizeno a presto stravit cas spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
4.4.18 13:33
@Aries6 píše:
No jak se to vezme, ona pak nadává, že nic nestíhá. Ale máš pravdu, priority máme každý nastavené jinak.

Jestli to není takový ten folklór, někteří lidé se vyžívají ve své image nestíhačů. Já třeba taky nadávám, že nestíhám, přitom pořád pracuju nebo zevluju na netu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
4.4.18 13:44
@Reflex píše:
Jestli to není takový ten folklór, někteří lidé se vyžívají ve své image nestíhačů. Já třeba taky nadávám, že nestíhám, přitom pořád pracuju nebo zevluju na netu :D

no vždyť jo… kdo zrovna jen zevluje a nic nedělá, pak nestíhá… takže klasika, nelže, nestíhá, protože se mu to pak nahromadí a tak si vlastně stěžuje sám na sebe… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
4.4.18 13:45
@Reflex píše:
Jestli to není takový ten folklór, někteří lidé se vyžívají ve své image nestíhačů. Já třeba taky nadávám, že nestíhám, přitom pořád pracuju nebo zevluju na netu :D

jeeee, ty jsi to hezky vystihla. Taky znam par takovych a leze to hodne na nervy.

Kamoska se vzdy zaparkovala u meho stolu a spustila:… ze to je zase des, jake ona ma stresy, jake ma nervy, jake problemy a jela bez zastaveni 30min. Pritom to byla runtinni napln jeji pracovni pozice. To se nedalo douhodobe poslouchat a jediny smysl toho bylo zduraznit, jak ona tvrde maka a jak ten stres zvlada, protoze ona je tak uzasna.

Az jsem ji jednou suse oznamila, ze jestli ji ten stres tak nici a tu praci tak nezvlada, ze by se mela zamyslet nad zmenou pozice. Koukala jak puk a na par dni bylo ticho. Pak to cele zacalo na novo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
4.4.18 14:07
@warita píše:
jeeee, ty jsi to hezky vystihla. Taky znam par takovych a leze to hodne na nervy.

Kamoska se vzdy zaparkovala u meho stolu a spustila:… ze to je zase des, jake ona ma stresy, jake ma nervy, jake problemy a jela bez zastaveni 30min. Pritom to byla runtinni napln jeji pracovni pozice. To se nedalo douhodobe poslouchat a jediny smysl toho bylo zduraznit, jak ona tvrde maka a jak ten stres zvlada, protoze ona je tak uzasna.

Az jsem ji jednou suse oznamila, ze jestli ji ten stres tak nici a tu praci tak nezvlada, ze by se mela zamyslet nad zmenou pozice. Koukala jak puk a na par dni bylo ticho. Pak to cele zacalo na novo.

Tak pokud je to běžná náplň její práce, tak bych jí kopla do zadku :). Pokud toho má fakt hodně, dělá přesčasy a má zodpovědnost větší než kolegové za stejné prachy, tak jí chápu, že si potřebuje postěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný