Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ja tomu i verim, ze pani nestiha… nastesti jsem doma, takze vetsinu veci stihnu pres den, ale pokud z nejakeho duvodu nestihnu uvarit, tak odpoledne ze skoly privedu syna. Domu dorazime kolem ctvrte, kdyz jdeme na nakup, tak normalne i po pate. Udelat ukoly, uvarit, najist se a pomalu mohu pripravovat deti do postele. Nastesti jsem doma, takze hodne delam vecere predem, takze po ceste domu se s detmi mohu stavit v parku, kdyz je pekne. Ale kdybych doma nebyla a chodila do prace, tak bych take asi mela co delat, abych to zvladala.
Jinak já mám teda v plánu (dělám to tak i teď po školce), cestou ze školy jít ven a pak domů, třeba na šestou (to by se za ty dvě hodiny mělo dát, úkoly, večeře, nádobí, pračka). Nedělala bych to obráceně, protože právě vím, že už bych se ven nevykopala a bylo by mi to líto. I teď, když občas sme se synem venku sami, si říkám, jestli kurnik fakt všechny děti sedí doma u televize nebo na organizovaném kroužku a kdy si teda mají tvořit mezilidské vztahy (a pak se lidi diví, že puberťáci radši sedí doma u tabletu než aby vypálili ven).
@Mar__tanka1983 píše:
Jinak já mám teda v plánu (dělám to tak i teď po školce), cestou ze školy jít ven a pak domů, třeba na šestou (to by se za ty dvě hodiny mělo dát, úkoly, večeře, nádobí, pračka). Nedělala bych to obráceně, protože právě vím, že už bych se ven nevykopala a bylo by mi to líto. I teď, když občas sme se synem venku sami, si říkám, jestli kurnik fakt všechny děti sedí doma u televize nebo na organizovaném kroužku a kdy si teda mají tvořit mezilidské vztahy (a pak se lidi diví, že puberťáci radši sedí doma u tabletu než aby vypálili ven).
no, jen aby na ty úkoly pak děti nebyly unavené… zejména když předtím stráví čas venku na hřišti a podobně… ale to sama poznáš, jak to bude… ono se to odhadnout předem nedá… třeba ta naše nejmladší to má tak, že když je unavená, tak pak to psaní vypadá úplně jinak než když si úkoly napíše po příchodu ze školy… ten rozdíl je prostě poznat… a když se vracíme z plavání, tak to pak u stolu vypadá, že usne… a to je docela nezmar jak králíček Duracell… ![]()
@Regina Hero píše:
no, jen aby na ty úkoly pak děti nebyly unavené… zejména když předtím stráví čas venku na hřišti a podobně… ale to sama poznáš, jak to bude… ono se to odhadnout předem nedá… třeba ta naše nejmladší to má tak, že když je unavená, tak pak to psaní vypadá úplně jinak než když si úkoly napíše po příchodu ze školy… ten rozdíl je prostě poznat… a když se vracíme z plavání, tak to pak u stolu vypadá, že usne… a to je docela nezmar jak králíček Duracell…
náš mladej si zase musí pořádně poběhat venku a vyčistit hlavu od toho co se dělo ve škole aby se pak dokázal znovu soustředit, pokud bych po něm chtěla úkol hned po příchodu domů tak by to byla tragédie
každý dítě je fakt jiný…
@Aries6 mám tři děti, školák, předškolák, školkáč. Taky končím relativně brzo. A ne že bych neměla čas, ale jsem mrtvá. Vstávám v 5, pracuju fyzicky a když přijdu v těch cca půl čtvrté domu, tak si uvařím kafe, svalim se do křesla s mobilem, že chvíli si odpočinu a najednou je pět, půl šestý a „nestíhám“, protože večeře, prádlo, myčka, všeobecný bordel od děti, zvířat. Tak něco udělám, koncim uložením děti cca v 8, jenže než zas tu myčku vyskladam, vyndám prádlo ze sušičky, vyvencim psa, nachystám hromádky, snídani, tak je pomalu půl desátý a mám jít spát. A to mám samostatně děti, školák si udělá úkoly sám, automaticky si připraví tašku.
Nicméně, je to mnou. Kdybych se po příchodu z práce nevalela s mobilem bůhví do kdy a kdybych nebyla celkově ve všem pomalá, zvládala bych zřejmě s prstem v nose. Tvoje kamarádka je zřejmě ještě větší lemra než já, jen si to neumí přiznat ![]()
@Mar__tanka1983 Jo, to je dobrej plán. Já chtěla původně praktikovat domů - udělat úkoly, nachystat do školy - až pak něco dalšího. Ale to se pak opravdu stihnout nedá, člověk se doma rozsedí a je konec. Takže momentálně to máme tak, že domů s taškou, já se psem kolem baráku, mladá mezitím vyndá věci od svačiny, případně ještě něco sní, a pak teda obratem zas ven (ona bývá domluvená s kamarádkou, tak to nás „táhne“, i když v zimě to byla fakt akorát tak cukrárna, občas spojeno s poštou, když jsem musela něco vyzvednout). No a pak je holt doma ten chaos - hohem čtení, případně úkol, zkontrolovat všechny notýsky, ořezat tužky a pastelky, večeře, sprcha, oblečení na druhej den a spát.
@Regina Hero píše:
no, jen aby na ty úkoly pak děti nebyly unavené… zejména když předtím stráví čas venku na hřišti a podobně… ale to sama poznáš, jak to bude… ono se to odhadnout předem nedá… třeba ta naše nejmladší to má tak, že když je unavená, tak pak to psaní vypadá úplně jinak než když si úkoly napíše po příchodu ze školy… ten rozdíl je prostě poznat… a když se vracíme z plavání, tak to pak u stolu vypadá, že usne… a to je docela nezmar jak králíček Duracell…
U nás taky. Ale ona je na to unavená už v těch pět, v půl sedmý je holt unavená ještě víc
Tak prostě úkol udělá, jak udělá
Psaní vypadá doma vždycky hůř než to ze školy, asi se už tak nesoustředí. Když vidim, že je to fakt únavou, tak to neřešim. Kdyby dělala úkoly, než půjde ven, tak je zas namastí a odflákne, hlavně aby už měla pokoj, tak to si člověk úplně nevybere ![]()
@jdukolem píše:
tak se vlídně usměješ a řekni - to víš vše je jen o organizaci
To nemůžu, ona toho má opravdu asi dost a jak píšu, máme dobré vztahy, nemám v plánu ji nějak srážet. Ale toto mi vadí, to jo.
@Anonymní píše:
@Aries6 mám tři děti, školák, předškolák, školkáč. Taky končím relativně brzo. A ne že bych neměla čas, ale jsem mrtvá. Vstávám v 5, pracuju fyzicky a když přijdu v těch cca půl čtvrté domu, tak si uvařím kafe, svalim se do křesla s mobilem, že chvíli si odpočinu a najednou je pět, půl šestý a „nestíhám“, protože večeře, prádlo, myčka, všeobecný bordel od děti, zvířat. Tak něco udělám, koncim uložením děti cca v 8, jenže než zas tu myčku vyskladam, vyndám prádlo ze sušičky, vyvencim psa, nachystám hromádky, snídani, tak je pomalu půl desátý a mám jít spát. A to mám samostatně děti, školák si udělá úkoly sám, automaticky si připraví tašku.
Nicméně, je to mnou. Kdybych se po příchodu z práce nevalela s mobilem bůhví do kdy a kdybych nebyla celkově ve všem pomalá, zvládala bych zřejmě s prstem v nose. Tvoje kamarádka je zřejmě ještě větší lemra než já, jen si to neumí přiznat
Jo! Já teda nepracuju fyzicky, ale jsem sova donucená vstávat výrazně dřív, než by se jí líbilo
A čas si vynahrazuju po nocích (zajímavý, večer mě často únava přejde a pro změnu nevim kdy jít spát). Každopádně odpoledne bývám prostě mrtvá z ranního vstávání a celýho toho stereotypu ![]()
@Aries6 píše:
To nemůžu, ona toho má opravdu asi dost a jak píšu, máme dobré vztahy, nemám v plánu ji nějak srážet. Ale toto mi vadí, to jo.
tak uvidíš zase na druhou stranu nechat si vyčítat žes stihla třeba něco navíc - př to hřiště taky není dobrý…
@Aries6 píše:
ona je na děti sama?
@Aries6 Tak se prostě jen tak neutrálně usměj jako „to mě fakt mrzí, že to máš tak těžký“, jedním uchem tam, druhým ven
Přece nebudeš svoje děti držet doma, aby to těm jejím nebylo líto. Maximálně se můžeš nabídnout, jestli máte třeba zahradu, ať přijdou její děti k vám a jsou s tvýma na zahradě.
@Aries6 píše:
@krtek93 Díky, mám pocit, že ty mě hodně chápeš.
No ono se mi dobře radí, ale já sama s tím mám problém nebrat si tyhle věci osobně. Já teda ne kvůli (ne)chození ven, spíš co kdo svým dětem (ne)povolí a tak. A pak si doma vyčítám, že vlastně neumim ty ostatní nějak vnitřně nesoudit nebo co
Když se přizpůsobim okolí, budu mít blbej pocit vůči vlastnímu dítěti (proč by nemohlo tohle a tamto, když já s tím nemám problém - jen proto, že jiná maminka to svýmu dítěti zakazuje? A naopak samozřejmě taky, něco zas vadí mně a nechci povolovat jen proto, že tamta a tahle může), když si stojim za svým, mám blbej pocit, že to to moje vyčlení, že bude mezi ostatníma moc „mazánek“… No, někdy se těšim, až budou děti samostatnější a vystačej si samy bez nás rodičů. A samy si to nějak srovnaj (snad).
@krtek93 chaos je mé druhé jméno, to nebude žádná změna
![]()
Já si taky myslím, že když ho fyzicky vyběhám, tak se pak bude líp soustředit psychicky, jinak je takovej roztěkanej.
A jak to bude, až to bude, no to se uvidí ![]()