Nic nestíhám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25148
3.4.18 13:58
@jdukolem píše:
to je těžké, je rozdíl vyzvedávat děti ve tři a ve čtyři, ta hodina je podstatná..
taky je to o tom ve které jsou děti třídě, kolik úkolů a učení běžně dostávají atd… to cos popsala je takové neúplné, těžko soudit..ono je rozdíl připravovat se s dítětem co má problém s učením a rozdíl když to dítěti jde samo… je tam moc faktorů které hrají roli…

To je jasný. Já bych holkám taky chtěla zachovat atletiku a ty dva dny už nic jiného než naučit se a spát, nebude. Ale další dny doufám, že se, jak začne pěkné počasí, ven dostanou. Jsme na vsi, máme pozemek, takže to je jen o vyběhnutí. Ona taky dost řeší, „aby si pohrály“, což nevím, co tím myslí. Já radši děcka pustím ven na dvůr, kde je pískoviště, můžou si tam vzít hračky a přijít za nima kamarád, jak když sedí doma se stavebnicí. A jak píšu, tam navíc neexistuje, že jedno dítě jde ven a druhé ne. Klukovi jde učení asi hůř a holka kvůli němu sedí doma, co jsem tak pochopila.
No nic, už jdu moc do posuzování, to jsem nechtěla. Tak jsem zvědavá, za rok, dva, tři, jak nám to půjde. V pátek budu asi slzet u zápisu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
3.4.18 14:00
@Aries6 píše:
Ahoj holky, chci se zeptat zkušenějších, co chodí do práce a mají školní dítě/děti. Mám známou, co pořád nestíhá. Ani porovnat v týdnu prádlo. Tvrdí, že jak jsou dvě děti školou povinné, tak to tak prostě je. Nestihnou ani hodinovou procházku, ani pustit děti ven. Mě to strašně děsí, ale shodli jsme se s více kamarádkama, že to má asi jen blbě rozložené. Protože neznám nikoho jiného, kdo to má stejně.
Pracuje do půl 3, děti vyzvedává kolem 3, někdy až kolem 4 (mají skoro všechny kroužky :roll: ) v družině. A pak prý úlohy a honem do postele, ale spát chodí kolem půl 9.
Jsem mimoň já nebo ona? Pořád poslouchám, ať si počkám, že to tak taky budu mít, ať si nemyslím, že pak budou chodit holky ven. Přitom ostatní školou povinné děti normálně ven chodí - v zimě boby, v létě kolo, hřiště. Ne na celé odpoledne, to je jasný, ale chodí. Sama samozřejmě koníčky nemá a jednou týdně třeba cvičení neexistuje.
Díky za reakce
PS: Nejde mi o to pomluvit tu známou, ale o zjištění toho, tak je to jinde.

Záleží na organizaci a životním elánu. Já jsem se dvěma školáky stíhala pracovat na plný úvazek, odvést je do družiny, na kroužky a celou domácnost plus návštěvy kamarádů u nás doma i během týdne. Zhoustlo to, když sportovaly na vrcholové úrovni a o víkendech se jezdilo po závodech a turnajích, to pak pomáhali i prarodiče. Byl to záhul a dnes nechápu jak jsem to mohla zvládat. Teď už si dám odpoledne v klidu i tu kávičku :lol: ale dřív to moc nešlo. Jo a koníčky jsem měla vlastní taky, dokonce jsem studovala VŠ, když byly děti na 1. stupni. Chce to dobrou dělbu práce, ale je fakt, že teď co děti odrostly mám volného času mnohonásobně víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22775
3.4.18 14:00

@Mar__tanka1983 Moje dítě třeba má tak jeden úkol týdně, občas dva. A denně čtení teda. Ono to není až tak náročný na čas, ale ten pocit - že pořád něco musíš. Kontrolovat, hlídat, mít v hlavě… Já flákám i ty večeře. Většinou rohlík nebo chleba s něčím. Ale nám to tak všem vyhovuje, teplý jídlo máme všichni přes den v práci / ve škole. Ale stačí jeden dva dny volna navíc jako teď a hned je víc energie. Až mě to právě mrzí, jak to v ty všední dny šíleně člověku utíká pod rukama všechno. Poslední dobou počítám čas ne na dny, ale týdny - když jsem odhodlaná udělat něco „zítra“, znamená to většinou až o víkendu, někdy taky až ten další víkend :oops: Připadám si jak na kolotoči. A to mám dítě jen jedno. Ale je to i o nějakým vnitřním nastavení, já nikdy nebyla ta „fretka“ no :nevim: Pak si tady přečtu ty diskuse o úklidech, jak některé denně vysajou, vytřou, otřou prach v celým bytě a ukliděj koupelnu, pomalu každej víkend okna… a přijdu si jak z jinýho světa :mrgreen: Teď jsem chtěla konečně vyžehlit tu hromadu prádla, co se zas „nějak“ vytvořila - ale šli jsme radši s dcerkou do kina a pak ven 8) A opravdu to není tolik o čase (u nás - on by se někde ještě nějakej vyhrabat dal), spíš o energii a (ne)chtění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25148
3.4.18 14:01

@acimedaca Děkuji za úhel pohledu. My ve školce i družině můžeme od 14:00 a já doufám, že mi tak bude končit i pracovní doba. To je pro mě na prvním místě. Jak píšeš, tak se pak sečte každá minuta a jsou z toho najednou dvě hodiny a je podvečer. To vím, i když ten kolotoč ještě nemám.
Ona by podle mě ale chtěla, jen asi nechce ubírat třeba kroužky, aby děti „o něco nepřišly“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
3.4.18 14:02
@Aries6 píše:
Děkuji všem za reakce.
Já ji neodsuzuju, jen mě štve, jak mi to pořád předhazuje. Já jsem doma 7. rok se třema dětma a na podzim se vracím do práce - snad. Ona byla doma asi 8 let se dvěma dětma. Chtěla si je užít, do práce nespěchala. Plus teda má doma manželovi rodiče, ale jakoukoliv pomoc od nich odmítá a manžel taky nic nedělá, protože ona nechce. Nevyzvedává děti, neučí se s nima - ona má pocit, že by to dělal špatně. **Takže si myslím, že si dost práce přidělává sama. Jo a ještě neexistuje, aby jedno dítě ven šlo a druhé ne, aby to druhému nebylo líto. Ale to jen tak naokraj.

To, že je školka a škola rapidní rozdíl, to je mi jasný, o tom nepochybuju ani trošku. Jen si prostě myslím, že kdyby upustila kroužky a radši je vyzvedla dřív, tak děcka můžou jezdit hodinku venku na kole a dá jim to víc.**

Ale díky za různé zkušenosti a pohledy na věc. ;)

a proč by neměly děti chodit do těch kroužků, které je asi baví, jinak by tam nechodily? Jen aby byly odpoledne venku, kam by s nimi musela nejspíš i ta maminka? Ono to taky může být tak, že je vyzvedne zhruba ve čtyři, než nakoupí a dojdou domů, může být pět hodin, přijdou domů, děti dají pauzu, svačinu, píšou úkoly, chystají se do školy… a je šest hodin, nebo i půl sedmé… ona vaří večeři, uklízí, aby to nemusela dohánět po víkendu… je sedm nebo půl osmé, dají si večeři, jdou se umýt a v osm spát… třeba by jim hodina venku na kole víc nedala, třeba je kolo ani nebaví… prostě si to dělají po svém… každý to máme jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25148
3.4.18 14:04

@Regina Hero Ono to tak, jak ty píšeš právě není, ale nechci zabíhat moc do detailů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22775
3.4.18 14:06
@Aries6 píše:
Děkuji všem za reakce.
Já ji neodsuzuju, jen mě štve, jak mi to pořád předhazuje. Já jsem doma 7. rok se třema dětma a na podzim se vracím do práce - snad. Ona byla doma asi 8 let se dvěma dětma. Chtěla si je užít, do práce nespěchala. Plus teda má doma manželovi rodiče, ale jakoukoliv pomoc od nich odmítá a manžel taky nic nedělá, protože ona nechce. Nevyzvedává děti, neučí se s nima - ona má pocit, že by to dělal špatně. Takže si myslím, že si dost práce přidělává sama. Jo a ještě neexistuje, aby jedno dítě ven šlo a druhé ne, aby to druhému nebylo líto. Ale to jen tak naokraj.

To, že je školka a škola rapidní rozdíl, to je mi jasný, o tom nepochybuju ani trošku. Jen si prostě myslím, že kdyby upustila kroužky a radši je vyzvedla dřív, tak děcka můžou jezdit hodinku venku na kole a dá jim to víc.

Ale díky za různé zkušenosti a pohledy na věc. ;)

Tak jestli jste každá jiná, tak to fakt nebudeš mít doma stejný jen proto, že budeš mít taky děti ve škole a taky chodit do práce. A že děti choděj málo ven - co víš, třeba chtěj ony samy radši na kroužek nebo si pohrát doma :nevim: Jako jestli jim to takhle všem doma vyhovuje, tak je to fuk ne? Jestli to dětem začne vadit a radši by vyběhly ven než na kroužky, myslim, že se časem samy ozvou, budou samostatnější a prosaděj si svojí (myslim až budou ve věku, kdy je máma pustí ven úplně samotný).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25148
3.4.18 14:07

Jen dodám, proč to řeším. Ještě jednou opakuju, nejde mi o to ji očernit. Je to dobrá známá a hlavně se mají rádi naše děcka, což je to nejpodstatnější. Mě pomáhá chlap, normálně vyzvedává z kroužků, když mu to časově vyjde, tak i ze školky. A když já to tak pak mít nebudu a budeme stíhat i ven, tak zase budu poslouchat jiné řeči a někdy je to na palici.
Díky všem za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
3.4.18 14:08
@Aries6 píše:
@Regina Hero Ono to tak, jak ty píšeš právě není, ale nechci zabíhat moc do detailů.

no, tak to tak možná není, ale na druhou stranu - není to její věc? Její děti, její volba… asi kdyby chtěla poradit, tak přijde a zeptá se, jak by to měla dělat lépe… mám kamarádku, její dcera moc pěkně maluje, fakt má talent… mohla by ji dát do zušky, vím, že malou by to bavilo, opravdu jí to jde a chtěla by tam chodit… ale ta kamarádka raději nechá malou lítat jen tak po sídlišti, aby měla pohyb a do té zušky by ji musela vodit… no taky její volba… prostě to každý děláme jinak… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25148
3.4.18 14:09
@krtek93 píše:
Tak jestli jste každá jiná, tak to fakt nebudeš mít doma stejný jen proto, že budeš mít taky děti ve škole a taky chodit do práce. A že děti choděj málo ven - co víš, třeba chtěj ony samy radši na kroužek nebo si pohrát doma :nevim: Jako jestli jim to takhle všem doma vyhovuje, tak je to fuk ne? Jestli to dětem začne vadit a radši by vyběhly ven než na kroužky, myslim, že se časem samy ozvou, budou samostatnější a prosaděj si svojí (myslim až budou ve věku, kdy je máma pustí ven úplně samotný).

Jo jo, je mi to fuk. Spíš pak, jestli budou naše děcka běhat ven a jejich, tak budu poslouchat, jak to jejich dětem bylo líto a jak nemohly. Takový lehký citový nátlak, víš. To vlastně poslouchám i teď. Ale já nebudu sedět doma jen proto, že oni ven nejdou a naše děcka chtějí.
A nevídat se prostě nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25148
3.4.18 14:10

@Regina Hero Píšu výše důvody, proč to řeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
3.4.18 14:15

Kámoška to tak taky má, neřeším, jsou to jejich děti. Zatím se mi to zdá neskutečný, přijít v půl čtvrtý a sedět do půl devátý doma. Myslím, že ty děti by se raději proběhly venku. Ale říkám, děti zatím ve školce, tak se mi to kecá. Možná že třeba děti nechtějí už pak ven, zvlášť v zimě, když už je v půl pátý tma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22775
3.4.18 14:18
@Aries6 píše:
Jo jo, je mi to fuk. Spíš pak, jestli budou naše děcka běhat ven a jejich, tak budu poslouchat, jak to jejich dětem bylo líto a jak nemohly. Takový lehký citový nátlak, víš. To vlastně poslouchám i teď. Ale já nebudu sedět doma jen proto, že oni ven nejdou a naše děcka chtějí.
A nevídat se prostě nejde.

Jasně, to chápu. Holt máte každá jinej styl života a je potřeba to tak brát. Já nedávno řešila něco podobnýho (vůbec nešlo o čas, ale prostě jinej náhled na určitý věci), ono se vždycky něco najde, v čem ta druhá rodina je jiná a může to způsobit přinejmenším rozpačitý situace. Já se pak taky nemůžu uvnitř zbavit myšlenek, že jsem se měla chovat víc „jako oni“, aby to třeba mezi dětma nedělalo nějaký rozbroje. Na druhou stranu smaozřejmě nechci výchovu svýho dítěte podřizovat tomu, jak to má někdo „vedle“. Měla jsem jako dítě kamarádku, v rodině velel tatínek a v šest večer musela být večeře na stole a celá rodina spolu, přes to nejel vlak. Takže my ostatní lítali po sídlišti nebo byli někde u někoho doma zalezlý a ona mazala domů. Nenaděláš nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
3.4.18 14:19
@Aries6 píše:

tak se vlídně usměješ a řekni - to víš vše je jen o organizaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30822
3.4.18 14:23
@Aries6 píše:
@acimedaca Děkuji za úhel pohledu. My ve školce i družině můžeme od 14:00 a já doufám, že mi tak bude končit i pracovní doba. To je pro mě na prvním místě. Jak píšeš, tak se pak sečte každá minuta a jsou z toho najednou dvě hodiny a je podvečer. To vím, i když ten kolotoč ještě nemám.
Ona by podle mě ale chtěla, jen asi nechce ubírat třeba kroužky, aby děti „o něco nepřišly“ :think:

ono třeba ten přesun ze školy/školky domů, já teda nechci ty děti nějak zbytečně honit, tkaže prostě trpělivě čekám, až se obléknou, k tramvaji neběžíme ale jdeme - taky jak jsou dvě, tak jedna druhou zdržuje, dělají kraviny, honí se…Ve školce většinou ta starší jde ještě dovnitř a tam si třeba něco kreslí s tou mladší, takže to je zase „zdržení“ = ten čas je hrozně relaitvní :) Jsem ráda, když jsme autem, protože MHD musíme ještě přestupovat, tam zase pak řešit, kdo sedí u okna, že není místo na sezení. bla bla bla, vždycky se něco najde. Není to, jako když jede dospělý sám a ještě u toho může přemýšlet nad čím chce :lol:

@Aries6 píše:

No tak pak budeš brát ven svá děcka a ještě její, aby se mohly vidět. Pokud chce, aby děti chodily ven, tak se to určitě nějak udělat dá, to si myslím, že pokud neděláte do 17h, tak i kdyby to mělo být jen půl hodiny, tak se ven jít dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný