Ničí mě, že ničím svého studenta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5046
19.1.23 11:12
@markytka3 píše:
no to je zase rada nad zlato, tak kluk se.re na uceni, neni moc bystry, skolu ocividne nezvlada a ty by jsi ho nechala prolezt, prestoze nechape ani zaklady uciva? presne takovi lide s tvym nazorem jsou k :poblion:, strcit hlavu do pisku, jen abych mela pokoj… pak se neni cemu divit, ze je v cr takoveho plebsu na davkach, co nejsou schopni uzivit sami sebe, natoz deti, protoze se cely zivot setkavaji s neferovyma lidma jako jsi ty - rodice, ucitele… nechapes, ze clovek by mel byt od mala zodpovedny za sve ciny? nemam na to = neporidim si to (v tomhle pripade - pujdu na lehci skolu), neucim se = propadnu,, asi pro tebe tezke pochopit, ze… a je videt, ze jsi hodne nevzdelana, na rozdil od autorky

Naprosto s tebou souhlasím.
Mám podobného syna, vztah k učení neměl žádný, nebavilo ho to ať jsem se snažila sebevíc ho motivovat. Měl trojky, čtyřky… nezájem, bylo mu to jedno. Ale fakt lajdák, neříkám, že by byl premiant, ale kdyby se trochu snažil, učil se, tak by měl určitě lepší známky.
Po ZŠ šupal na učňák, tam již byl zodpovědnější, ale známky také nic moc. Vyučil se elektrikářem… jsem za to šťastná.
Už rok pracuje, zatím jako dělník, ale je spokojený, práce se mu líbí, obstál tam. A už přemýšlí o tom, že by si udělal nějaký kurz, chce postoupit na vyšší pozici.
Kdybych ho tehdy cpala na střední školu, bylo by to neštěstí pro nás oba. A to mě od toho učitelky nijak nezrazovaly když byl v devítce…Ale obávám se, že by na tom byl přesně jako tento chlapec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
19.1.23 11:17
@jege píše:
Jj, mladá, hloupá a nevzdělaná… :pankac: :P

no prave ze stary a nevzdelany, klasika chovani za totalismu, strcit hlavu do pisku, jen at nemam nahodou problemy… autorka naopak v mych ocich ma velky respekt, jak k takovemu problemu pristupuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
19.1.23 12:35

@berua13 Tak znám hodně takových…na školu kašlali, učňák s problémy…ne proto, že by byli hloupí, ale líní a nezájem…pak šli do práce…a najednou nástavba nebo další studium…někomu to holt trvá déle…i když by na to hlavu měl…když jí na to nemá a ještě je lajdák, tak nemá na střední škole co dělat vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
19.1.23 13:12

Asi takhle, pokud by byl v ostatních předmětech v pohodě a problem jen s matematikou, tak jo, dat mu 4, at muze pokracovat.
Ale pokud ma mizernou 4 z dalších 4 předmětů, tak na tu skolu fakt nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.23 13:12
@jege píše:
Teď jsem se zamyslel, proč mě každý doktor oslovuje „pane inženýre“ a jak to může vědět, když to neřvu hned na pozdrav…Zkontroloval jsem si kartičku VZP, a fakt to tam je: NOVÁK, ING! :zed: :mrgreen:

Já to nikde nemám, ani na kartičce, ani na občance a pokaždý když jsem byla v nemocnici, tak mě taky oslovovali „paní inženýrko“. Fakt trapas. Není mi to příjemný. Titul nikde neuvádím, ani na vizitce, ani ho nepřipojuji k e-mailu. Prostě jako kdyby nebyl, tak nechápu odkad to vědí.

• Citovat
  • Upravit
37909
19.1.23 14:29
@markytka3 píše:
no prave ze stary a nevzdelany, klasika chovani za totalismu, strcit hlavu do pisku, jen at nemam nahodou problemy… autorka naopak v mych ocich ma velky respekt, jak k takovemu problemu pristupuje…

Njn, až ten kluk kvůli tomu skočí z okna aneb si na ní počká s mačetou, pak si teprve získá „respekt“. :zed: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
19.1.23 14:35

@jege takže je lepší mu dát známku, která vůbec neodpovídá znalostem, schopnostem, navíc je línej…jen aby ho nenapadlo skočit z okna nebo vzít mačetu? Zakladatelka mu dala spoustu možností a snaží se víc nez tenhle " student "…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
19.1.23 14:39
@Anonymní píše:
Ale já mu právě úspěch přeju. :nevim: Bohužel, v současné době ho u nás nezažívá a asi ani zažívat nebude, protože se mi nezdá, ze by měl snahu začít makat.Před Vánoci si u mě odložil velký test, že se bude o prázdninách intenzivně učit. Vyšla jsem mu vstříc.. Přišel si ho dopsat včera (2 body z 25) učil se pouze minulý týden - a odložil kvůli tomu ostatní předměty… :nevim: Prostě… :nevim: U nás neuspěje. Což je blbý, zvlášť když je spousta škol, kde by patřil k těm šikovným.

A co takhle o tom hovořit s vedenim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
19.1.23 14:48
@jege píše:
Njn, až ten kluk kvůli tomu skočí z okna aneb si na ní počká s mačetou, pak si teprve získá „respekt“. :zed: :poblion:

Tak v tom případě by všichni měli chodit na stejnou školu a nemělo by existovat jakékoliv hodnocení.

Je v prváku… když teď přestoupí na jinou školu třeba soukromou podnikatelkou, obochodku cokoliv bude v klidu udělá maturitu. Škola mu sice bude k prdu ale bude mít tu maturitu a třeba bude dobrý v něčem jným.

Pokud ho teď nevhají projít přijde druhák a pak třeták kde je toho ještě o hodně víc bude ještě větší stres a nebude to dávat už vůbec A co teď už je na té kšole 3 roky.. 3 ztracené roky. Nebylo by lepší to už vyřršit teď jakou máš jistotu že tu mačetu neveme v třeťáku? Když už z takovejma kravinama operuješ.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.23 15:56
@ludmilaadamkova píše:
Tak v tom případě by všichni měli chodit na stejnou školu a nemělo by existovat jakékoliv hodnocení.

Je v prváku… když teď přestoupí na jinou školu třeba soukromou podnikatelkou, obochodku cokoliv bude v klidu udělá maturitu. Škola mu sice bude k prdu ale bude mít tu maturitu a třeba bude dobrý v něčem jným.

Pokud ho teď nevhají projít přijde druhák a pak třeták kde je toho ještě o hodně víc bude ještě větší stres a nebude to dávat už vůbec A co teď už je na té kšole 3 roky.. 3 ztracené roky. Nebylo by lepší to už vyřršit teď jakou máš jistotu že tu mačetu neveme v třeťáku? Když už z takovejma kravinama operuješ.

Je ve druháku, loni jsem se právě na konci roku slitovala a dala za 4, což byla právě velká chyba. Já si už loni vyčítala, že mu tím škodím, ale on ještě nebyl až tak tragický v jiných předmětech, tak jsem se zachovala v podstatě dle místních rad a byla „hodná“.

Jenže od loňska změna, má velké problémy i v odborných předmětech, loni ten úvod ještě jakž takž zvládal.

Pokud ale teď v pololetí přestoupil, mohl by jít rovnou na druhé pololetí do prváku mimo přijímací řízení, ztratil by jen jeden rok.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.23 15:57
@Takco píše:
A co takhle o tom hovořit s vedenim?

S vedením to samozřejmě řeším, dočti mé příspěvky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.23 18:14
@Anonymní píše:
Zajímaly by mě názory na následující situaci. Učím na výběrové střední škole, kam se občas na odvolání dostanou i méně zdatné děti. Pracovat s nimi umíme, pokud ty děti vyvíjí snahu, pomůžeme, sice nemají skvělé výsledky, ale školou většinou projdou a odmaturují.

Loni se k nám ale dostal kluk, který na školu objektivně nemá. Prvák prolezl se čtyřkami, u mě to bylo na propadnutí, ale nakonec prošel, protože jakž takže zvládl jednu kapitolu učiva. Už loni jsem z jeho postupu měla dost smíšené pocity, protože jeho studium je jedno velké trápení. Letos na mě v hodinách kouká a naprosto netuší, co se děje. Nechápe, nerozumí, nemá na čem stavět. Propadá, samozřejmě. Jsem jeho třídní, takže vím, že má doma docela peklo, oba rodiče jsou vysokoškolsky vzdělaní (Bc. a Mgr.), nikdy neopomenou připsat titul k podpisu. :nevim: O tom, že jejich jediný syn nemá na maturitní studium, nechtějí samozřejmě ani slyšet.

V poslední době začíná hoch obíhat lékaře, má zažívací problémy, problémy s močovým ústrojím, přičemž já osobně si myslím, že to psychosomatika. Samozřejmě si uvědomuji, že mi do toho nic není, ale také současně vím, že ho ničím, přestože se snažím mít minimální nároky.

Co s tím?

Prosím zachovat anonym, o mě nejde, ale nechci, aby se tu hoch našel.

Věřím, že ani pro toho hocha to není jednoduché, byť se naprvní pohled zdá, že je mu to jedno, vzhledem k tomu, že má potíže typu který popisujete…
Asi bych mu nabídla pomoc psychologa, nebo by možná postačil jen „pokec“ s učitelem ke kterému má blíž…
Víte…ono být dítětem „nadupaných“ rodičů není někdy legrace :palec:

• Citovat
  • Upravit
13197
19.1.23 19:03
@jege píše:
Njn, až ten kluk kvůli tomu skočí z okna aneb si na ní počká s mačetou, pak si teprve získá „respekt“. :zed: :poblion:

tak je videt, ze s tou tvoji vzdelanosti a zivotnim prehledem jsem se nemylila… kolik lidi, skocilo z okna, ze propadli ci vzali na ucitele macetu (tam borce ucitel sikanoval a ponizoval pred tridou, prijde ti, ze to dela autorka, tohle prirovnani muze napsat fakt jen trouba) :lol: timto koncim s tebou diskusi, protoze pises jeden blabol za druhym…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
19.1.23 19:46
@Anonymní píše:
Je ve druháku, loni jsem se právě na konci roku slitovala a dala za 4, což byla právě velká chyba. Já si už loni vyčítala, že mu tím škodím, ale on ještě nebyl až tak tragický v jiných předmětech, tak jsem se zachovala v podstatě dle místních rad a byla „hodná“.

Jenže od loňska změna, má velké problémy i v odborných předmětech, loni ten úvod ještě jakž takž zvládal.

Pokud ale teď v pololetí přestoupil, mohl by jít rovnou na druhé pololetí do prváku mimo přijímací řízení, ztratil by jen jeden rok.

Opravdu by to chtělo přestup na jinou střední školu. Já mám srovnání gymnázium x soukromá hotelová škola a to je naprosto jiný svět. Já chodila na gympl sestra na hotelovou. Ona i maturita byla úplně někde jinde co se náročnosti týče. Když přestoupí na nějakou soukromou střední teoreticky by mohl nastoupit rovnou i do druhaku pololetí.. neztratil by ani rok ale i kdyby ztratil ten rok bylo by to nic oproti tomu co by pravděpodobně nastalo kdyby se to neřešilo. Myslím, ze tretak a pak samozřejmě čtvrtek s maturitou jdou nejtěžší.

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
20.1.23 14:17
@Anonymní píše:
Tak bude mít doma peklo a já se prostě bojím, že ho rodiče zničí. Ale ano, nejspíš to tak dopadne, protože nás spolu čeká dost nepříjemné učivo, které fakt nedá.

Jenže, když mu dáš 4 i v dalších ročnících a nějak dojde k maturitě. Tak ho rodiče zničí, protože maturitu neudělá, když maturitu hodnotí Praha.
Asi by bylo lepší nechat ho propadnout a buď to rodiče pochopí nebo to aspoň pochopí on a půjde někde, alespoň v 18 letech na účnak

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze