Ničí mě, že ničím svého studenta...
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@hanka.br. píše:
Třeba pracovat?
Tak když není ani manuálně zručný, tak moc toho nenapracuje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jege píše:
A hlavně nechápu, jak se tak nemožný žák dostal na výběrovou školu?!
To by mě taky zajímalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jege píše:
Tak když není ani manuálně zručný, tak moc toho nenapracuje…
Bez obav - je spousta prací, na kterou nemusí být člověk šikovný, přesto jsou potřeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. v pohodě, sněhové vločky budou mít maturitu a tím to hasne… protože v zaměstnání kolem nich nikdo po špičkách našlapovat nebude. Pro zaměstnavatele bude důležité, co umí…takže možnost ještě je pracovat v rodinné firmě, kde mu toho moc nedovolí, aby toho moc nezkazil…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A fakt by mě zajímalo, jak ty kvanta různě hendikepovaných dětí, které se dostaly do různých škol v rámci inkluze a které mají různě ulehčení učebných plánů, kdy nejsou důležité výsledky, ale spíše jejích účast na normálním vzdělávacím procesu, budou operovat srdce a řídit kosmické lodě?
![]()
Příspěvek upraven 09.12.22 v 22:13
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jege píše:
A hlavně nechápu, jak se tak nemožný žák dostal na výběrovou školu?!
Jednoduše, neměli jsme nastavené omezující cut-off score u přijímaček - a byl to covidový rok.
Dost průšvih, protože jsme museli přednostně přijmout špatné uchazeče z prvního kola a nemohli jsme přijmout dobré uchazeče ze druhého kola.
Zajímavé je, že z několika jeho spolužáků, kteří by se již letos nedostali, jsou po roce u nás moc šikovní studenti.
Tenhle hoch byl na přijímačky připraven docela dobře, měl slušné body z češtiny, špatné z matiky - ale tím to skončilo.
Prostě to nedává.
- Citovat
- Upravit
@hanka.br. píše:
Proč se teda zdržovat se studiem a platit středoškolské učitele a vytápění škol - nebylo by ekonomičtější tu maturitu dávat třeba k plnoletosti jako dárek? Nebo za drobný poplatek? Když je to o ambicích rodičů, tak ji jistě rádi zakoupí.
Ale no tak, vzdyt zakladatelka pise, ze je treba do cela dobry v jazycich. Asi nebyl uplne marny, pokud se dostal na vyberovou skolu. Ten student neco dela, jen jeho vykony nejsou vyrovnane. Proc zachazet do extremu.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tenhle hoch byl na přijímačky připraven docela dobře, měl slušné body z češtiny, špatné z matiky - ale tím to skončilo.Prostě to nedává.
Takže není až tak marný, jenom matika mu moc nejde. Fakt je to to nejdůležitější v životě? Každý učitel má dojem, že ten jeho předmět je ten nejdůležitější…
A co když pak půjde na AMU, DAMU, FAMU anebo něco podobného, kde matiku nebude potřebovat vůbec? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jednoduše, neměli jsme nastavené omezující cut-off score u přijímaček - a byl to covidový rok.Dost průšvih, protože jsme museli přednostně přijmout špatné uchazeče z prvního kola a nemohli jsme přijmout dobré uchazeče ze druhého kola.Zajímavé je, že z několika jeho spolužáků, kteří by se již letos nedostali, jsou po roce u nás moc šikovní studenti.
Tenhle hoch byl na přijímačky připraven docela dobře, měl slušné body z češtiny, špatné z matiky - ale tím to skončilo.
Prostě to nedává.
No a když mu dáš pětku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ale no tak, vzdyt zakladatelka pise, ze je treba do cela dobry v jazycich. Asi nebyl uplne marny, pokud se dostal na vyberovou skolu. Ten student neco dela, jen jeho vykony nejsou vyrovnane. Proc zachazet do extremu.
Třeba protože studuje technickou školu?
Většinu technických předmětů a matematiku má průměr nad 4. Ty odborné předměty, které má lepší než 4, učí kolegové, co na to absolutně pečou a známkují nahodile a nejhůř za tři podobně, jako tvůj manžel.
- Citovat
- Upravit
@janickaIII píše:
Na základnách se to běžně děje. Mají hodnotit snahu a zlepšení žáka. Tzn, když velmi slabý žák napíše test poprvé na 5% a podruhé na 15% tak by měl dostat třeba 2 nebo i 1, protože je to pro něj velký pokrok. Jakou pak mají motivaci lepší žáci, snad nebudu ani psát. Vůbec se mi to nelíbí. Jenže inkluze.
To ale vůbec není pravda. Velmi slabí žáci, kteří mají snížené výstupy je mají proto, aby jim tyto snížené výstupy umožnily základní vzdělání dokončit se čtyřkami, ale dokončit. Rozhodně ne za ně dostávat jedničky a dvojky. To je bohapustá dezinformace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A tak osobne si myslim, ze stredni skola za dochazku a plneni nejakych projektu v ramci predmetu by bylo moc fajn, to bych pros sve deti chtela
. Nepotrebuju, aby je shazovali za to, co se nedokazou naucit. Me takhle shazovala matikarka na gymplu, bylo to super, kdyz spoluzaci o me mluvili jako o te blbe, moc me to motivovalo se naucit neco, co jsem nezladla pochopit. Nastesti jsem ke konci mela ucitelku, ktera ocenila mou snahu si znamky opravovat, i kdyz s temer zadnym zlepsenim. Prekvapive jsem ty znalosti nikdy nepotrebovala. Ani mou dceru nemotivuje negativni hodnoceni, kdyz to ani po vysvetleni nechape. At si kazdy ucitel predstavi sve dite na miste toho zaka.
- Citovat
- Upravit
@hanka.br. píše:
To ale vůbec není pravda. Velmi slabí žáci, kteří mají snížené výstupy je mají proto, aby jim tyto snížené výstupy umožnily základní vzdělání dokončit se čtyřkami, ale dokončit. Rozhodně ne za ně dostávat jedničky a dvojky. To je bohapustá dezinformace.
Ne to není dezinformace. To je téměř doslovný přepis jedné pedagogové rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
No a když mu dáš pětku?
Tak bude mít doma peklo a já se prostě bojím, že ho rodiče zničí. Ale ano, nejspíš to tak dopadne, protože nás spolu čeká dost nepříjemné učivo, které fakt nedá.
- Citovat
- Upravit
@janickaIII píše:
Ne to není dezinformace. To je téměř doslovný přepis jedné pedagogové rady.
Nevím, co je přepis pedagogové rady, ale vím, jak má probíhat hodnocení žáků se sníženými výstupy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit