Ničí mě, že ničím svého studenta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10651
9.12.22 22:26
@jege píše:
A fakt by mě zajímalo, jak ty kvanta různě hendikepovaných dětí, které se dostaly do různých škol v rámci inkluze a které mají různě ulehčení učebných plánů, kdy nejsou důležité výsledky, ale spíše jejích účast na normálním vzdělávacím procesu, budou operovat srdce a řídit kosmické lodě? ;) :PPříspěvek upraven 09.12.22 v 22:13

Nebudou, protože se zhroutí hned po úvodním školení v práci. Někteří možná půjdou mávat nějakým papírem na HR nebo na šéfa no a ti ostatní si půjdou k PL pro papír, že nemůžou pracovat a šťastnější z nich dostanou invalidní důchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
9.12.22 22:28
@Anonymní píše:
Tak bude mít doma peklo a já se prostě bojím, že ho rodiče zničí. Ale ano, nejspíš to tak dopadne, protože nás spolu čeká dost nepříjemné učivo, které fakt nedá.

Buď to dělej jako tvoji kolegové, abys měla klid, nebo to zbytečně neprotahuj, pokud chceš být spravedlivá a zásadová. Takhle jsi na nejlepší cestě k vyhoření. není to tvoje dítě, ty za něj fakt nejsi zodpovědná. Na tvém místě bych si zajistila nástroje, které prokazatelně doloží, že žák nedosahuje školou nastavených výstupů, na doučování dlabe, informovala o tom průběžně rodiče a nazdar. Jste technická škola, ne jesle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.22 22:29
@Anonymní píše:
A tak osobne si myslim, ze stredni skola za dochazku a plneni nejakych projektu v ramci predmetu by bylo moc fajn, to bych pros sve deti chtela :palec:. Nepotrebuju, aby je shazovali za to, co se nedokazou naucit. Me takhle shazovala matikarka na gymplu, bylo to super, kdyz spoluzaci o me mluvili jako o te blbe, moc me to motivovalo se naucit neco, co jsem nezladla pochopit. Nastesti jsem ke konci mela ucitelku, ktera ocenila mou snahu si znamky opravovat, i kdyz s temer zadnym zlepsenim. Prekvapive jsem ty znalosti nikdy nepotrebovala. Ani mou dceru nemotivuje negativni hodnoceni, kdyz to ani po vysvetleni nechape. At si kazdy ucitel predstavi sve dite na miste toho zaka.

Aha, takže projektuješ své neúspěchy do toho kluka. :roll:

Podívej, s méně nadanými pracovat umím, učit umím, pomáhám velmi a vycházím vstříc maximálně. Běžně doučuju děti s poruchou pozornosti online, aby měly klidné domácí prostředí, mám zkušenosti se studentem s LMR, který mi s maximální snahou úspěšně odmaturoval, s několika s PAS, PUP žáky zvládám levou zadní.

Tohle je fakt speciální případ, je mimo, neumí nic a co hůř, ani nejeví snahu. :nevim: Nezvládá se naučit ani jednoduchý vzoreček a beze změn do něho opakovaně dosazovat různá čísla velikostně do deseti, takže žádné složité výpočty. :roll: :roll: :roll: Podotýkám, že to nezvládá ani s kalkulačkou.

• Citovat
  • Upravit
42859
9.12.22 22:31
@jege píše:
A hlavně ty blbosti možná nebude v životě potřebovat! Kdo kdy řešil v praktickém životě 2×+2=4? Maximálně tak sčítat, odečítat, násobilku a gramatiku.

Ale to je odečítat a násobilka 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
9.12.22 22:33
@Havlova píše:

Tenhle uživatel s tituly před jménem a za jménem na mě působí někdy tak, jako by je koupil v Ústí nad Labem v nádražní hospodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.22 22:34
@Anonymní píše:
Třeba protože studuje technickou školu? :roll: Většinu technických předmětů a matematiku má průměr nad 4. Ty odborné předměty, které má lepší než 4, učí kolegové, co na to absolutně pečou a známkují nahodile a nejhůř za tři podobně, jako tvůj manžel.

Dobre, tak chapu, ze se tu vlastne chces ujistit, ze to delas dobre. Tak jsem ti napsala jiny pohled, potrebujes shazovat sve kolegy, kteri uvazuji jinak, i jine ucitele, kteri to delaji jinak a nevidi ve znamkovani povatnou kravu. To je skoda, ze ucitele jsou tak uzavreni v tom svem videni spravnosti. Nic neni tak cernobile. No nic, ted uz fakt koncim, tohle nema smysl, tak si precti jen souhlasne komentare, ze kluk tam nema co delat a ses prece v pohode.

• Citovat
  • Upravit
695
9.12.22 22:35
@Anonymní píše:
Aha, takže projektuješ své neúspěchy do toho kluka. :roll:

Podívej, s méně nadanými pracovat umím, učit umím, pomáhám velmi a vycházím vstříc maximálně. Běžně doučuju děti s poruchou pozornosti online, aby měly klidné domácí prostředí, mám zkušenosti se studentem s LMR, který mi s maximální snahou úspěšně odmaturoval, s několika s PAS, PUP žáky zvládám levou zadní.

Tohle je fakt speciální případ, je mimo, neumí nic a co hůř, ani nejeví snahu. :nevim: Nezvládá se naučit ani jednoduchý vzoreček a beze změn do něho opakovaně dosazovat různá čísla velikostně do deseti, takže žádné složité výpočty. :roll: :roll: :roll: Podotýkám, že to nezvládá ani s kalkulačkou.

Nevim, jestli si neco projektuju, tak samozrejme vychazim ze sve zkusenosti, jako kazdy tad v diskuzich. Tohle tedy jak to popisujes uz je extremnejsi pripad. Nema nejake poruchy uceni? Co doporuceni do PPP, nepomohlo by?

Příspěvek upraven 09.12.22 v 22:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
9.12.22 22:37
@hanka.br. píše:
Tenhle uživatel s tituly před jménem a za jménem na mě působí někdy tak, jako by je koupil v Ústí nad Labem v nádražní hospodě.

Ne v Ústí, ale v Rusku. :roll: A ten titul za jménem, kterým se tak prsí, není PhD. ale normální malý doktorát před jménem. V době, kdy ho v Rusku získal, se tam PhD. ofiko neuděloval, ale tak, co, Rusko, no. :nevim:

Děsně se kvůli tomu hádá, i tu prý kdysi dával kopii diplomu.

Mimochodem, ve vystudovaném oboru nepracuje. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
9.12.22 22:39
@hanka.br. píše:

Jo s strašně nenávidí učitelky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37909
9.12.22 22:42
@Havlova píše:

Ale kolik lidi to potřebuje vypočítat takhle v podobě rovnice? :think:

@hanka.br. píše:

A vyšlo by to nastejno! Nikdy jsem to pořádně nepotřeboval, maximálně při vysvětlování školní látky dětem…

PS: A gramatické poučky a různé rozbory už vůbec ne, 2 jazyky, kromě svého mateřského, zvládám na úrovni rodilého mluvčího, ale neumím z nich jediné gramatické pravidlo anebo poučku. :jazyk: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
9.12.22 22:45

@jege Tak tuhle rovnici v mnohem složitější podobě například počítá každá normální ženská, která jde nakoupit víc stejných věcí a ještě něco k tomu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
9.12.22 22:46
@SAJ píše:
Jo s strašně nenávidí učitelky. :roll:

Ahoj :mavam: Ano, to jsem si všimla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37909
9.12.22 22:48
@SAJ píše:
Ne v Ústí, ale v Rusku. :roll: A ten titul za jménem, kterým se tak prsí, není PhD. ale normální malý doktorát před jménem. V době, kdy ho v Rusku získal, se tam PhD. ofiko neuděloval, ale tak, co, Rusko, no. :nevim:

Děsně se kvůli tomu hádá, i tu prý kdysi dával kopii diplomu.

Mimochodem, ve vystudovaném oboru nepracuje. :roll:

Hodně se pleteš a v mých titulech máš hokej, ale vyvracet Ti to nebudu, když víš lépe, co bylo a nebylo tam, kde jsi sama, na rozdíl od jiných, nebyla. :jazyk:

A mimochodem, za jménem mám jiný titul, a PhD. mám také, a opravdu to není Ph.Dr.! :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
9.12.22 22:48
@jege píše:
A vyšlo by to nastejno! Nikdy jsem to pořádně nepotřeboval, maximálně při vysvětlování školní látky dětem…PS: A gramatické poučky a různé rozbory už vůbec ne, 2 jazyky, kromě svého mateřského, zvládám na úrovni rodilého mluvčího, ale neumím z nich jediné gramatické pravidlo anebo poučku. :jazyk: :P

Jednoduché rovnice, obsahy, objemy atd. běžně používají třeba truhláři (i když si tam třeba místo x dosadí spárovku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
9.12.22 22:50
@jege píše:
Hodně se pleteš a v mých titulech máš hokej, ale vyvracet Ti to nebudu, když víš lépe, co bylo a nebylo tam, kde jsi sama, na rozdíl od jiných, nebyla. :jazyk:A mimochodem, za jménem mám jiný titul, a PhD. mám také, a opravdu to není Ph.Dr.! :jazyk: :mrgreen:

https://wikijii.com/…ks_in_Russia

A hele, neboj, z vlastnictví PhDr. tě fakt neobviňuju, to fakt nemusíš mít strach. Na rozdíl od tebe vím, co ta zkratka znamená. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze