Ničí mě, že ničím svého studenta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10651
9.12.22 20:46
@Anonymní píše:
Mluvila jsem s tím hochem, marně. Slibuje, že se bude učit, ale na doučování většinou nechodí, procvičení doma neprovozuje, ačkoli prohlašuje, že se s tatínkem učí. Nezvládá ani mechanicky zvládnutelné učivo, takové, které nevyžaduje žádnou větší invenci, jen cvik. Jak dojde na cokoli složitějšího, není tam nic.

Testy mi píše na 0-20%, sem tam ukořistí minimální počet bodů na čtyřku. Aktuálně má průměr nad 4,5.

S rodiči jsem mluvila, na dalším studiu naší školy trvají. Požádala jsem o konzultaci svého nadřízeného. S hochem i s rodiči mluvil, bez výsledku, názor na budoucí neúspěch chlapce máme s mým nadřízeným podobný.

Většina kolegů je na tom s hochem podobně, jak jde o opravdové znalosti a dovednosti, je to v háji, u nich ale většinou dokáže něco odříkat, takže nepropadá. Navíc je tam i problém s manuální zručností, není to tedy nic tragického, bohužel se ale hochova nešikovnost výrazně projevuje ve spojení s absolutní neschopností aplikace jakéhokoli teoretického učiva. Hoch je relativně šikovný v jazycích, ale zase, není to žádný zázrak, prostě průměr.

Mě děsí ty jeho zdravotní problémy, co si budeme namlouvat, může za ně nejspíš jeho školní neúspěch. A nejhůř je na tom u mě. :nevim:

Co navrhnout psychologa? Nebo třeba rodinnou terapii, ale to už je dost odvážné. Zkusila bych kluka nějak nalomit, aby zašel ke školnímu psychologovi (pokud máte).
Tohle nemůže dopadnout dobře.
Jak se rodiče dívají na ten špatný prospěch. Je sice hezké, že TRVAJÍ na této škole, ale střední škola má nějaká hodnotící kritéria, není to povinná školní docházka, může kdykoliv vyletět. Jak se na toto dívají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
9.12.22 20:46
@Anonymní píše:
Ano, jedná se o matiku.

A opravdu myslíš vážně návrh, že někdo, kdy nezvládne vypočítat rovnici 2×+2=4, má projít do dalšího ročníku, jen protože na to nemá? :nevim: Hm. :think: Mně to nepřijde správné. :nevim: Tobě ano?

A ne, s tou rovnicí si bohužel nedělám legraci. :zed: Přesně tohle nevypočítal. Opakovaně.

To je učivo ZŠ. Já nevím - 5/6 třída?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.22 20:48
@Havlova píše:
To je učivo ZŠ. Já nevím - 5/6 třída?

Ano, já vím. :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
10651
9.12.22 20:49
@Anonymní píše:
Ano, jedná se o matiku.

A opravdu myslíš vážně návrh, že někdo, kdy nezvládne vypočítat rovnici 2×+2=4, má projít do dalšího ročníku, jen protože na to nemá? :nevim: Hm. :think: Mně to nepřijde správné. :nevim: Tobě ano?

A ne, s tou rovnicí si bohužel nedělám legraci. :zed: Přesně tohle nevypočítal. Opakovaně.

Na základnách se to běžně děje. Mají hodnotit snahu a zlepšení žáka. Tzn, když velmi slabý žák napíše test poprvé na 5% a podruhé na 15% tak by měl dostat třeba 2 nebo i 1, protože je to pro něj velký pokrok. Jakou pak mají motivaci lepší žáci, snad nebudu ani psát. Vůbec se mi to nelíbí. Jenže inkluze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
9.12.22 21:01

Ničí ho spíš rodiče, když to nevidí. Vy děláte jen to, co máte za úkol, na školu jste ho nehlásila a ani ho na ni nenutila chodit. Pokud by byl na propadnutí, nechala bych ho propadnout, čímž by se to mohlo všechno urychlit a klukovi by se mohlo ulevit… (pokud to rodiče vydejchaj tedy, někdy to s nimi bývá větší porod než dětmi, jak vím od své matinky učitelky :nevim: :lol: ).
Lidi, co si píšou k podpisu titul, to je trága, fakt. Já jsem lékař a musela bych se hanbou propadnout, kdybych si před příjmení napsala „MUDr.“ (a že vím že to někdy fakt může v lecčems „pomoct“).
Dělala bych prostě objektivně svou práci, nenadržovala bych. Pokud by se rodiče zdáli svolní k nějaké rozumné konverzaci, zkusila bych to probrat ještě s nimi, ideálně v přítomnosti syna, ale tipla bych, že spíše ne a vymstít by se to mohlo Vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
9.12.22 21:05
@Tojsemja3 píše:
A víte o něm něco z jeho života mimo školu, co má rád? Jaké je jehopostavení ve třídě?

Tak vzhledem k tomu, že zrovna tohle dítko bylo odjakživa velmi sdílný, vím občas i to, co nechci. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.22 21:16
@Anonymní píše:
Ano, jedná se o matiku.

No hele chces tedy nicit dal toho zaka? Na to si odpovez. Dodrzovat nesmyslne zvyky ceskeho skolstvi, jen proto, ze se to dela, nepovazuju za dobre. Proc nicit deti? On sve rodice nepredela. Oni ho nechteji dat jinam. Komu prospeje, ze propadne, bude nekde opozdene znovu zacinat a podobne? Manzel uci ve skole a horsi nez trojky nedava. Opravdu zadne dobro svetu ucitele nedelaji, ze trvaji na te takzvane spravedlnosti. Vetsina ucnaku za nic nestoji a rodice se vzdelanim to vi. Pak se nedivme, ze budou pripady jak na tom ucnaku s utokem macetou. Ten ucitel ho dusil, za kazdou cenu mu musel ukazat kde je jeho misto. Co by se asi stalo, kdyby byl vlidnejsi a nedohnal nekoho k takovymu zoufalstvi. Zkus si to zvazit, jestli nemuzes ubrat a nechat ho delat neco navic, co zvladne. Jestli se jinak na skolu dostal, nedivim se rodicum, ze to nechteji vzdat.

• Citovat
  • Upravit
42859
9.12.22 21:18
@Anonymní píše:
No hele chces tedy nicit dal toho zaka? Na to si odpovez. Dodrzovat nesmyslne zvyky ceskeho skolstvi, jen proto, ze se to dela, nepovazuju za dobre. Proc nicit deti? On sve rodice nepredela. Oni ho nechteji dat jinam. Komu prospeje, ze propadne, bude nekde opozdene znovu zacinat a podobne? Manzel uci ve skole a horsi nez trojky nedava. Opravdu zadne dobro svetu ucitele nedelaji, ze trvaji na te takzvane spravedlnosti. Vetsina ucnaku za nic nestoji a rodice se vzdelanim to vi. Pak se nedivme, ze budou pripady jak na tom ucnaku s utokem macetou. Ten ucitel ho dusil, za kazdou cenu mu musel ukazat kde je jeho misto. Co by se asi stalo, kdyby byl vlidnejsi a nedohnal nekoho k takovymu zoufalstvi. Zkus si to zvazit, jestli nemuzes ubrat a nechat ho delat neco navic, co zvladne. Jestli se jinak na skolu dostal, nedivim se rodicum, ze to nechteji vzdat.

Takže vlastně nikdo nic nemusí a všichni dostanou maturitní vysvědčení k 1. narozeninám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
9.12.22 21:22
@Anonymní píše:
Ano, já vím. :zed: :zed: :zed:

A v čem je naopak dobrý co mu jde, co ho baví mimo školu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.22 21:22
@Anonymní píše:
No hele chces tedy nicit dal toho zaka? Na to si odpovez. Dodrzovat nesmyslne zvyky ceskeho skolstvi, jen proto, ze se to dela, nepovazuju za dobre. Proc nicit deti? On sve rodice nepredela. Oni ho nechteji dat jinam. Komu prospeje, ze propadne, bude nekde opozdene znovu zacinat a podobne? Manzel uci ve skole a horsi nez trojky nedava. Opravdu zadne dobro svetu ucitele nedelaji, ze trvaji na te takzvane spravedlnosti. Vetsina ucnaku za nic nestoji a rodice se vzdelanim to vi. Pak se nedivme, ze budou pripady jak na tom ucnaku s utokem macetou. Ten ucitel ho dusil, za kazdou cenu mu musel ukazat kde je jeho misto. Co by se asi stalo, kdyby byl vlidnejsi a nedohnal nekoho k takovymu zoufalstvi. Zkus si to zvazit, jestli nemuzes ubrat a nechat ho delat neco navic, co zvladne. Jestli se jinak na skolu dostal, nedivim se rodicum, ze to nechteji vzdat.
@Anonymní píše:

Také mám takové kolegy. :nevim: Proč něco učit? Však dáme dětem nejhůř trojku, budeme oblíbení a děti nebudou traumatizované. :roll: Co na tom, že se děti nic nenaučí… :nevim:

Já to nepovažuji za správné a ani si nemyslím, že to dětem doopravdy pomáhá.

• Citovat
  • Upravit
106
9.12.22 21:23

No bohužel…asi přehnané ambice rodičů a kluk se trápí…asi bych šetrné promluvila s rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.22 21:26
@Havlova píše:
Takže vlastně nikdo nic nemusí a všichni dostanou maturitní vysvědčení k 1. narozeninám?

To zavadis do absurdna. Ten kluk se snazi, ale nema na to. Matikari tyhle veci casto nechapou. Ten kluk dle zakladatelky jine predmety zvlada. Proc nekoho likvidovat tim, ze nema maturitu, dneska je to nutnost. Na medicinu a technickou vs uz to neda, ale maturitu ma kdekdo, ono s tim spravedlivym znamkovanim to casto prosazuji ti, jejichz deti se to netyka…takove panske rady.

• Citovat
  • Upravit
42859
9.12.22 21:26
@Anonymní píše:
Také mám takové kolegy. :nevim: Proč něco učit? Však dáme dětem nejhůř trojku, budeme oblíbení a děti nebudou traumatizované. :roll: Co na tom, že se děti nic nenaučí… :nevim:Já to nepovažuji za správné a ani si nemyslím, že to dětem doopravdy pomáhá.

Souhlasím. Nejhůř trojky jde tak na 1. stupni ZŠ. Až pak začnou padat domy, bourat auta a doktor místo apendixu vyndá žaludek, to bude legrace. Protože, přeci, proč je budem stresovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
9.12.22 21:28
@Anonymní píše:

Jojo ale když ten tak není schopný spočítat naprosto primitivní rovnici/ příklad jak zde bylo uváděno.. učivo 5 třídy… Tak co s ním? Vždyť ve čtvrťáků by měl derivovat?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.22 21:29
@Anonymní píše:
To zavadis do absurdna. Ten kluk se snazi, ale nema na to. Matikari tyhle veci casto nechapou. Ten kluk dle zakladatelky jine predmety zvlada. Proc nekoho likvidovat tim, ze nema maturitu, dneska je to nutnost. Na medicinu a technickou vs uz to neda, ale maturitu ma kdekdo, ono s tim spravedlivym znamkovanim to casto prosazuji ti, jejichz deti se to netyka…takove panske rady.

Napíšu ti to zcela polopaticky.

Ten kluk jiné předměty zvládá jen díky tomu, že je učí učitelé se stejným přístupem, jaký má tvůj manžel. :roll: Neumí nic. :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze