Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Máme doma druháka, co ničí psací potřeby. Dneska píše ukol tužkou, protože ostatní zničil. On se nudí, tak to šťourá, až to úplně rozšťourá.
Loni měli psát klasickým perem. Během dvou dnů ho rozložil na díly. Pak psal bombickovym s kuličkou a taky ho zničil. Letos jsem mu koupila pero na výměnné bombičky, co mají vlastní hrot - Stabilo, Schneider. Myslela jsem, že mu ten měsíc vydrží, což dřív tak ten měsíc vydrželo. Po 2 dnech bombička rozebraná, vytáhl z toho hrot a někde ho ztratil.
U gumovaciho někam ztratil tu kuličku, co je v hrotu. Ani jsem nevěděla, že jde vyndat.
Tornádo zničil taky.
Za ničení má tresty, kupuje si psací potřeby za své, ale má 20 Kč kapesné, což mu samozřejmě na pero nestačí.
Zítra má ukázat učitelce, že má pero, jinak má napomenutí třídní učitelky za opakované nenošení pomůcek.
Máte nápad, čím by ještě mohl psát?
Neřešte, prosím, to ničení. Není to předmět diskuse.
No jedině ten frixion, ale klukovi se povedlo zarazit víčko na pero… u nás se pera pravidelně ztrácejí ![]()
Frixion bych koupila a zkusila zalepit závit vterinovym lepidlem, ať se do toho nedostane a nemůže to cely rozebrat
ale nevim, zda by to drželo ![]()
Jako pardon, ale neřešit ničení asi nic neřeší, když je to příčina toho problému, ne? Nebo ti nevadí denně kupovat nové pero? ![]()
Příspěvek upraven 16.01.23 v 17:36
@welovefashion Frixion zničil dneska. Za minulý týden oddělal 2 pera. Dneska další.
@Semtex to nepomůže. On ničí nejvíc hroty. Koupila jsem mu jednorázového gumovaciho Pilota. Má hrot jako liner a ten vydržel 3 dny.
Nechám mu dát napomenutí. Ať si uvědomí, že to není OK.
Ja bych asi koupila velkej balik nejlevnejsich jednorazovych propisek a vic bych to neresila. Vyroste z toho. Mozna ![]()
Napomenuti bych mu nechala dat, treba by mu to nemuselo byt uplne jedno a aspon se nad tim zamysli.
@kdoviktera píše:
Ja bych asi koupila velkej balik nejlevnejsich jednorazovych propisek a vic bych to neresila. Vyroste z toho. MoznaNapomenuti bych mu nechala dat, treba by mu to nemuselo byt uplne jedno a aspon se nad tim zamysli.
U druháka propiska neprojde, pokud se pamatuju.
@Havlova píše:
U druháka propiska neprojde, pokud se pamatuju.
Ja mam levaka, takze propiskou od druhy psal urcite. Nevyhovovaly mu ani tornada, ani gumovaci, stejne to rozmazaval. Ale uz je na ss, takze tezko rict jak je to ted.
Nebo jiný trest než ten finanční, nějaké kapesné je mu evidentně úplně fuk a třeba ho naopak baví nakupovat a proto to ničí
kouká na telku, má mobil, tablet, nějaký koníček, oblíbený krouzek, oblíbenou sladkost? Pracovala bych s tím.
U nas musí psát klasickým plnicim perem. Já bych nekupovala porad nové, nechala bych ho, ať si to ve skole vyžere, možná až dostane par poznámek od učitelky, tak si začne věcí vic vážit ![]()
No asi bych zustala u tech Tornad, jestli takhle likviduje vsechno, tak ty aspon nejsou tak drahe jak nektere ty jine tebou zminovane ![]()
Jinka k niceni diskusi nechces, ale on ma nejaky identifikovany problem typu ADHD? Jestli ne, tak by na nej poznamka treba zabrat mohla, jestli jo, tak asi nepomuze, spis pritizi
Pripadne ho po dohode s ucitelkou vybavila necim jinym, s cim si muze hrat, pokud to opravdu neumi ovladat. Pokud ale umi, jen nechce, pritvrdila bych v opatrenich ![]()
Příspěvek upraven 16.01.23 v 17:55
Asi bych pořešila nejlepší Tornáda. A doufat, že ho to přejde. Syn měl jednu dobu období ztrácení čepic, během 1 měsíce 4
V menší míře mu to přetrvává vlastně dodnes (14 let) ![]()
Vzteky znícene pero jsem strhla z kapesneho. Další už nerozlamal. ![]()
Edit: Koukám že kapesné nefunguje (bych ho nechala při výši kapesneho prostě bez peněz, měl by ty jiz zničené „na dluh“).
A komunikovala bych s učitelkou, ať mu to napomenutí třídního učitele dá.
A že si dítě z dalšího kapesneho koupi tornádo (ty se dají v akci sehnat za 19.90).
Příspěvek upraven 16.01.23 v 18:00
Máme doma druháka, co ničí psací potřeby. Dneska píše ukol tužkou, protože ostatní zničil. On se nudí, tak to šťourá, až to úplně rozšťourá.
Loni měli psát klasickým perem. Během dvou dnů ho rozložil na díly. Pak psal bombickovym s kuličkou a taky ho zničil. Letos jsem mu koupila pero na výměnné bombičky, co mají vlastní hrot - Stabilo, Schneider. Myslela jsem, že mu ten měsíc vydrží, což dřív tak ten měsíc vydrželo. Po 2 dnech bombička rozebraná, vytáhl z toho hrot a někde ho ztratil.
U gumovaciho někam ztratil tu kuličku, co je v hrotu. Ani jsem nevěděla, že jde vyndat.
Tornádo zničil taky.
Za ničení má tresty, kupuje si psací potřeby za své, ale má 20 Kč kapesné, což mu samozřejmě na pero nestačí.
Zítra má ukázat učitelce, že má pero, jinak má napomenutí třídní učitelky za opakované nenošení pomůcek.
Máte nápad, čím by ještě mohl psát?
Neřešte, prosím, to ničení. Není to předmět diskuse.