Nikdo mě nechápe. Prosím, vyslechněte mě

Anonymní
15.9.22 22:35

Nikdo mě nechápe. Prosím, vyslechněte mě

Dobrý večer,
vlastně ani nevím, co od diskuze očekávám. Spíše se potřebuji jen vypovídat.
V poslední době se mi všechno kazí a zkrátka nejsem šťastná, mám spoustu trápení.
Nejvíc by mi pomohlo mít někoho, kdo mě vyslechne, podpoří mě.
Ale nikdo takový tu není.
Přítel podporující není, odbyde mě větou „to bude dobrý“ a rodiče, kteří tu vždycky byli už se taky bavit nechtějí. Místo toho mě tahají po doktorech (psycholog, antidepresiva apod.).
Nechtějí se o tom bavit, protože je to unavuje. Už se se mnou ani nerozloučí, když jdou spat.
A proto sedím většinu času sama, někde zavřená, ubrečená, s rozepsaným deníkem a temnými myšlenkami.
Dusí mě to a nejradši bych se neviděla. Hromadí se to a z nervů mám i horší fyzické stavy (špatné dýchání, pocit omdlívání, nespavost…).

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24815
15.9.22 22:39

Pokud máš klinickou depresi, musíš nutně pro AD… to je hormonální záležitost a nemůžeš za to…
jinak pokud jsi schopna něco dělat, tak zkus aspoň brigádu, potřebuješ aktivitu!! musíš něco dělat, jinak se fakt zblázníš…
takže v první řadě to vyšetření a pokud to jen trochu půjde, tak aspoň pár hodin denně cokoliv jako zaměstnání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35787
15.9.22 22:41
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
vlastně ani nevím, co od diskuze očekávám. Spíše se potřebuji jen vypovídat.
V poslední době se mi všechno kazí a zkrátka nejsem šťastná, mám spoustu trápení.
Nejvíc by mi pomohlo mít někoho, kdo mě vyslechne, podpoří mě.
Ale nikdo takový tu není.
Přítel podporující není, odbyde mě větou „to bude dobrý“ a rodiče, kteří tu vždycky byli už se taky bavit nechtějí. Místo toho mě tahají po doktorech (psycholog, antidepresiva apod.).
Nechtějí se o tom bavit, protože je to unavuje. Už se se mnou ani nerozloučí, když jdou spat.
A proto sedím většinu času sama, někde zavřená, ubrečená, s rozepsaným deníkem a temnými myšlenkami.
Dusí mě to a nejradši bych se neviděla. Hromadí se to a z nervů mám i horší fyzické stavy (špatné dýchání, pocit omdlívání, nespavost…).

Ale ten psycholog by byl víc než vhodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.22 22:42

@Lucy75 antidepresiva mám predepsana. To já mám, co dělat. Brigádu mám, školu taky, o sourozence se starám, přítele mám, ráda vyrabim DIY apod.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.9.22 22:44

@JancaS84 nejspíš ano, do teď jeho roli zastavala mamka, která je moje nejka. Ale už ji to nějak asi prestalo už bavit, nechce to se mnou řešit. Nechápe to. Jak říkám, ani se nerozlouci na noc, i když ví, že jsem v pokoji a je mi mizerne. Má toho moc, ale já to potrebuju.

• Citovat
  • Upravit
6439
15.9.22 22:44

Vidíš to holka, kdybys koukala na večerníček, tak ten se s tebou rozloučí vždycky. ;) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
15.9.22 22:45
@Anonymní píše:
@Lucy75 antidepresiva mám predepsana. To já mám, co dělat. Brigádu mám, školu taky, o sourozence se starám, přítele mám, ráda vyrabim DIY apod.

a užíváte je? jak dlouho už je berete?

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24815

Tak to je bezva.. tak prostě musíš na tom pracovat, dělat, co tě baví, studovat a brigádovat.. tak toho zvládáš přece dost a skvěle :srdce: měj se trochu ráda… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@samá práce asi u něj skončím. Chybí mi lidský pokec

• Citovat
  • Upravit
13010
15.9.22 22:46
@Anonymní píše:A proto sedím většinu času sama, někde zavřená, ubrečená, s rozepsaným deníkem a temnými myšlenkami.

ptám se proto, protože jakmile zaberou, a bude nastavena dostatečná dávka, uleví se vám a toto, co popisujete už bude jen minimálně, nebo vůbec

:think:

někdy jsou třeba dávky vyšší, než to zafunguje jak má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.22 22:46

@Borrealis mám jednorazovq. Když je potřeba, vezmu. Silnější jsme nenasadili kvůli rizikům a zdálo se, že je tolik nepotrebuju.

• Citovat
  • Upravit
13010
15.9.22 22:48
@Lucy75 píše:
Tak to je bezva.. tak prostě musíš na tom pracovat, dělat, co tě baví, studovat a brigádovat.. tak toho zvládáš přece dost a skvěle :srdce: měj se trochu ráda… :kytka:

člověk s depresí se rád nemá, to je podstata té nemoci

tak úplně za to nemůže, to je právě ta nemoc

stejně tak jako člověku s cukrovkou neřeknem " vyráběj si víc inzulinu voe" tak člověku s depresí úplně nepomůže rada " měj se rád"

ideálně když na to nějak postupně sám dojde v psychoterapii, ale musí sám, zvenčí to moc nefunguje… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.22 22:48

@Lucy75 děkuju moc :srdce: asi mi chybí někdo, kdo se na mě dokáže napojit a pochopit. Tohle nemá cenu, někomu se sverim a stejně vidím, že mu to je u…
A třeba přítel mě odbyde jednou větou a čau.
Mám chuť někam odjet, utéct od všeho.

• Citovat
  • Upravit
13010
15.9.22 22:49
@Anonymní píše:
@Borrealis mám jednorazovq. Když je potřeba, vezmu. Silnější jsme nenasadili kvůli rizikům a zdálo se, že je tolik nepotrebuju.

takže nemáte

to je blbý, bylo by pravděpodobně potřeba, podle toho co líčíte, brát skutečná antidepresiva, ty nejsou jednorázová, ale berou se denně, a delší dobu, účinek nabíhá poměrně pomalu

Příspěvek upraven 15.09.22 v 22:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.22 22:49

@Borrealis já nemám problém si problém priznat. Naopak. Řešit to chci. Ale zatím hazim hrách na zeď. Doufala jsem hlavně v podporu okolí. Kdo jiný, než třeba přítel by měl pomoc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová