Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Russet Rozumím, takových lidí je málo, klobouk dolů
A negativisti se často snaží stáhnout takové lidi s sebou.
Dobrý nadhled mi dala kniha od Dale Carnegie - Jak získávat přátele a působit na lidi… zní to trochu jako by prohlubovala tvuj „problém“ vrby, ale je to o kvalitní komunikaci, člověk si uvědomí spousty věcí jak ze strany posluchače tak i hovořícího - kdo za diskusi vůbec stojí a kdo ne.
Příspěvek upraven 15.02.18 v 16:46
@PeknyVlasy knížky jsou moje vášeň, podívám se po ní a nečetl někdo knihu Radikální odpuštění a sebeodpuštěni? Možná je totiž celý problém opravdu jen ve mně, já jsem byla vždycky otevřená diskuzi případně chybu uznat sama, to mi problém nedělá
@novomi007 Mluvíš mi z duše, taky miluji knihy, hlavně tyto naučné. Tahle se dá stáhnout na netu, dokonce i jako audio ![]()
A rovněž děkuji za tip, také se do ní podívám
!
@novomi007 Já teda bohužel mám kamarády daleko, odstěhovala jsem se na druhý konec republiky, už tu nějakou dobu žiji, ale nějaké vyloženě dobré kamarády tu úplně nemám. Nicméně jsem v kontaktu s těmi ´´starými,´´ často si poslechnu, co je trápí, na druhou stranu ale se i oni zeptají na moje radosti a starosti. A tak by to mělo být…
Píšeš že dříve to tak nebývalo a jak dlouho to trvá? Třeba je to jen ted přechodné že má v práci nějaké problémy. Snad se vše obrátí v dobré a bude to jak dříve držím palce.
@PeknyVlasy já je bohužel nečetla, koukala jsem na nějaké video s p. Duškem a on jí doporučoval, tak nyní hledám, kde bych je pořídila nejlevněji ![]()
@janablizkova já myslím, že přítel toho má všeho tak plný zuby z práce, že ode mě chce slyšet jen hezké věci, vidět růžové slony a obláčky no, ale to já věčně taky nezvládám ![]()
@novomi007 tak já to mám opačně. Když potřebuji pomoci, hodně lidi jsou ochotni vyslechnout, pomoci. Ale když už je ti třeba d
@Catmum píše:dobře nebo oni mají problémy, tak treba za mnou nikdy nepřijdou a to i rodina. Taky mám pocit, ze když se sama neozvu, tak je proste nezajímám.
@novomi007 tak já to mám opačně. Když potřebuji pomoci, hodně lidi jsou ochotni vyslechnout, pomoci. Ale když už je ti třeba d
@novomi007
Pane doktore, mne si nikdo nevšímá.
Další!
Buď taky občas jako ta lednička co se pokazí a vyteč
![]()
Taky mám podobně. Taky jsem vrba, nevadí mi to, ale na oplátku mě nikdo nevyslechne. Jednu dobu jsem kvůli tomu měla docela krizi. Připadala jsem si jako debil. Všichni se mi svěřovali, ale mě se nikdo třeba skoro rok nezeptal, jak se mám. Ani manžel. Jsem taková ta zodpovědná, co když se dostane do problémů, tak neskuhrá, ale maká na změně, aby bylo zase brzy lépe. Pořád v dobrém rozpoložení… Všichni si na to zvykli a mají pocit, že nic nepotřebuju. Ani povzbudit, ani pomoct… Není to pravda. Bohužel když jsem já něco potřebovala - jednou - nešlo to. Takže u mě to není že já všem vyjdu vstříc a nic po druhých nechci a proto to tak mám. Já chtěla, ale výsledek nepřišel. Zakladatelko, chápu tě ![]()