Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi bych těm dětem řekla, ať doběhne ke své mamince pro nějaké bonbóny, že bys chtěla taky ochutnat ty jejich. Ne nijak zle nebo ošklivě. Moc bych si je už nepouštěla k tělu. Slušně, ale s autoritou dospělého. Držím palce ať to tam přežijete.
Nedělala bych to už. Myslím, že stačilo
Jo kdyby se ti rodiče probrali a párkrát to otočili, tak bez problému.
V klidu bych jim řekla, že chcete být večer sami, ať si jdou hrát jinam. S bonbóny, sušenkami bych řekla ne. Ať si řeknou rodičům.
Ty děti chtějí pozornost a rodiče jim jí nevěnují. Ale já osobně bych se jim nijak extra nevěnovala. Na dovolenou nejezdím, abych tam hlídala cizí děti.
Rodiče zřejmě pojali dovolenou jako dovolenou sami pro sebe. Tohle ráda nemám
Neřeknu, kdyby se to prostřídalo, ale tohle je drzost rodičů, že jim to není blbé. Hlavně že mají klid
Asi bych poslala svoje děti, ať jdou zas k nim ![]()
@Terko92 píše:
Mě nevadí že jsou s námi. Alespoň zaměstnají moje dětiale myslím to tak že kdyby se to otočilo.. jednou my jednou vy.. ale prostě nevím. a je mi blbé říct že ne.
Hmmm, že je to většinou blbé té straně jejíž děti to nejsou. Těm rodičům to zřejmě blbé není, nebo si to neuvědomují. Proč by něco donaseli, když vy jim vše poskytnete.
@Terko92 Aplikuji prislovi „Jak se do lesa vola, tak se z nej ozyva…“ Takze staram se pouze o ty deti, jejichz rodice se ůstaraji" o nase deti. Pripadne jeste o deti, kterych mne je lito.
Proč je ti to blbé? Jejich rodičům to blbé evidentně není
. Já nejsem lakomá, nemám problém dát i cizím dětem, ale aby mě někdo využíval, to nesnáším
. Večeři bych jim nedala, poslala bych je za jejich rodičema. A jak si s vámi dají večeři? Jste na hotelu a platíte za cizí děti nebo jak?
@Terko92 píše:
Ahojky! Zajímalo by mě jak vy dospělí se chováte k cizím dětem? Jsme teď na dovolené na jedné chatce kde je více lidí.. A rozumějte ; mě nevadí se podělit, ale vadí mi že speciálně jedna rodina.. mají 4 děti. Rodiče jsou věčně zalezlý v jídelně a 2 děti jejich jsou furt s námi - což mi nevadí. Ale vadí mi že věčně ty jejich děti říkají - A Kájo, doneseš sem zase bonbóny? Sušenky a atd.. mě nevadí jim dát. Ale vadí mi je sponzorovat každý večer. Že by maminku napadlo třeba něco sem donést pro ně, nebo tak to je ani nenapadne. Ale přece nebudu každý večer někomu krmit děti.. dneska si nadiktovali že si s námi dají večeři. Bylo mi blbé jim říct že ne.. ale prostě vadí mi to. Ale přece dětem nebudu říkat ne nemůžeš s námi jíst.. jak by jste se chovali? Podotýkám že nejsme lakomý a učím své děti se dělit. Ale jak píšu- věčně někomu něco dávat..
no já bych prostě řekla, že další bonbony a sušenky už nedostanou a dál bych to neřešila… prostě stylem „už jste přece dostali, to stačí“…
Těžkou hlavu bych si z toho nedělala… ohledně večeře bych řekla, že s námi teda můžou povečeřet a zeptala bych se, co si donesou k jídlu… nebo tak nějak, že večeřet přece budou s maminkou a tatínkem… a jestli chtějí s vámi, tak ať jdou za rodiči, aby jim dali večeři a ať si ji sem donesou, když chtějí jíst s vámi… nic ve zlém, prostě jen tak jako kdybys mluvila o počasí…
A docela by mě zajímalo, co je to za rodiče, kteří nechají čtyři děti takhle „žebrat“ o jídlo… nebo se znáte už dlouho, takže to berou automaticky? Neřeknu, kdyby šlo o jedno dítě, ale živit čtyři cizí děti? ![]()
Me tohle vadí, jako chvilku OK, ale pak bych je normálně odvelela k rodičům…
@Regina Hero Tak třeba jsou zvyklí takhle jezdit, vypustí děti, on se jich vždycky někdo ujme. Evidentně nemají děti problém s tím, aby se pozvali na večeři, řekli si o bonbony, nějakou praxi už mít budou
.
@Terko92 píše:
Mě nevadí že jsou s námi. Alespoň zaměstnají moje dětiale myslím to tak že kdyby se to otočilo.. jednou my jednou vy.. ale prostě nevím. a je mi blbé říct že ne.
Já bych řekla ne. Takhle je budete živit celou dovolenou. Nastavila bych hranice.
Něco jiného kdyby jste se střídali. A nebo vám jejích rodiče sem tam něco poslali.
@Terko92 No tak jednou bych jim dala, ale příště bych je poslala za rodičema. To samý bonbony nebo sušenky. Dostanou bonbon a konec. Ne, že budou posílat tvoje děti pro zásoby. Mají svoje rodiče, tak bych je za nima poslala. Fakt mi to přijde, že se rodiče spoléhají na ostatní okolo, že se postarají místo nich.
@Monchichik píše:
@Regina Hero Tak třeba jsou zvyklí takhle jezdit, vypustí děti, on se jich vždycky někdo ujme. Evidentně nemají děti problém s tím, aby se pozvali na večeři, řekli si o bonbony, nějakou praxi už mít budou.
jo, zdá se, že mají tu „praxi“…
Možná jim rodiče vyhlásili lovecký den a poslali je, aby si samy ulovily večeři…
![]()
@Terko92 píše:
Ne, měli jsme k večeři spagety se sýrem a oni že chtějí také.. tak mi bylo blbé jim nedat..
A ty jsi mela o 4 porce navic? To preci neni zanedbatelne mnozstvi.