Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A jak jsi dlouho krvácela? Našla jsem na netu, že sex může být hned druhý den.....
Aha, to nevím, dala jsem na svou dr.
Asi 3-4 dny, nevím přesně.
Úplně tě chápu, kdy zase bude večer bez dětí, co? ![]()
Peta
tak děkuju za radu…jojo večer bez dětí je k nezaplacení
. Vědět, že to takhle dopadne, tak jdu až v pondělí
. Tak ahoj
Já také nesmím brát žádnou hormonální antiko kvůli krevní srážlivosti, teď mám miminko, rodila jsem císařem, ale už je starší než půl roku (10,5m) a druhé plánujeme nejdříve až tak za 3 roky. O tělísku už delší čas uvažuju, ale nevím jestli do toho mám na tři roky jít. Moje máma měla třikrát tělísko a nikdy žádné probémy. Vím, že mi nemusí sednout, ale takhle každý měsíc trnu, jestli menstruace přijde nebo ne.
Dík za radu i za to, že tu je tahle diskuse.
Příspěvek upraven 24.08.20 v 09:58
Sandři, jdi do toho, za zkoušku nic nedáš, nejhůř ti ho vyjmou. A pokud nemůžeš hormony, není o čem uvažovat… ![]()
Péťo díky - od včera na to pořád myslím a došla jsem ke stejnému názoru. V pondělí volám dr a poradím se ještě s ním.
Příspěvek upraven 24.08.20 v 18:23
Ahoj holky,
mě zrovna včera musel Dr. tělísko vytáhnout. Bylo to o něco bolestivější, než zavádění.
Tělísko (nehormonální) jsem měla měsíc a půl, stálo 800,–. Prý jsem výjimka, protože mé tělo tělísko chtělo samo vypudit. Posouvalo jej ke kraji dělohy- podle UTZ. Bez nějakých zánětů, jen se ho chtělo samo zbavit.
Měnstruaci jsem měla velmi bolestivou a silnou (taky můžu přirovnat k poporodnímu krvácení), ale to prý bylo dáno tím, jak na něho moje tělo reagovalo.
Znovu do něj - logicky - nepůjdu a asi můžu mluvit o štěstí, že jsme nešli rovnou do toho hormonálního za 5000,–
.
Jinak zvlášť chráněná jsem si nepřišla, protože u nehorm. těl. je malá možnost otěhotnět i s ním (zeptejte se lékaře). I když výjimečně........já jsem prý ale taky výjimka - ještě, že v tomhle
.
Za další jsem měla strach, že si ho můžu (nebo manžel při hrátkách) neopatrností vyndat nebo posunout tak, že bude nutné ho vytáhnout - tam je zase možnost daná těmi šňůrkami, které vedou ven z dělohy kvůli vytáhnutí.
Pak se ještě nedoporučuje používat tampóny - stejný důvod se šńůrkami..........
Takže moje doporučení by až tak vřelé nabylo ![]()
Ale každá jsme jiná.
Bubu
Věrko, prosím Tě a jaký druh tělíska máš?? Jsem 14 po porodu císařským řezem, hormonální antikoncepci nespím užívat… Zajímá mě druh a cena…Díky moc Olča s Eliškou (6,5let) a Anežkou (14 dní)
ahoj,prosím o radu.. má vliv hormonální tělísko třeba na přibývání na váze?
Já jsem měla Mirenu a po roce jsem si ji nechala vyndat. Kdyby byla levnější, udělala bych to dřív. Jednak jsem měla pocit, že začínám pozvolna tloustnout (bylo mi 34, do té doby jsem vážila pořád stejně, nezměnila jsem životní styl a teď mám o 3 kila víc). Doktoři ale tvrdili, že Mirenou to nebude.
Hlavní ale bylo, že jsem přestala mít potěšení ze sexu. Věci, které mi byly vždy příjemné, jsem najednou vůbec necítila. Měsíc po tom, co jsem si Mirenu nechala vyndat bylo zase všechno jako dřív.
Jinak jsem po Mireně náhodně špinila, ale bez menzes.
Teď mám tři týdny nehormonální s mědí (doktorka ho vybrala zcela náhodně), už tři dny silně krvácím a dnes mě ještě bolí břicho, tak jsem nervózní a brouzdám tady. Díky za vaše příspěvky - holky, jen prosím vždy pište, jakou máte značku tělíska.
Ahoj sdělím svoji zkušenost,měla jsem tělísko s mědí 3,5 roku celou dobu bez problémů a bez nehtěného otěhotnění.Nyní situace jiná,tělísko je 14 dní venku a já čekám trojčata
…takže děkuji pěkně tělísko už nikdy ![]()
Judit7,
kamarádka má nitroděložní tělísko ( tuším nehormonální ) a už je v 6 měsíci těhu. Takže určo bych to nebrala jako 100% ochranu.
Ahoj, mám asi hloupý dotaz..ale včera jsem si nechala zavést tělísko, nehormonální a pořád mi vrtá hlavou sex
přítel má rád divočejší a nemůžu nikdy najít jestli není třeba riziko, že by se tělísko nějak pohnulo při větším přírazu, nebo jestli jde něco cítit
jaké máte zkušenosti s tělískem a sexem?
@Irča90 píše:
Ahoj, mám asi hloupý dotaz..ale včera jsem si nechala zavést tělísko, nehormonální a pořád mi vrtá hlavou sexpřítel má rád divočejší a nemůžu nikdy najít jestli není třeba riziko, že by se tělísko nějak pohnulo při větším přírazu, nebo jestli jde něco cítit
jaké máte zkušenosti s tělískem a sexem?
mi se pohlo, ale proč netuším
po sexu jsem začala špinit šla jsem na kontrolu a muselo jít ven ![]()
Mně bylo řečeno týden po zavedení bez sexu…
A krvácela jsem taky.
Peta