Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Petule35 píše:
@Lindapynda Tak to je sila…![]()
..Mam ho od vitamass.net, snad je to ten spravny typ…uvidim…
Necham se prekvapit jestli balicek dorazi za asistence policie nebo ne…mam objednane jedno baleni tak to snad nebude problem…
Ahoj,
Jedno balení je o. k. To se počítá jen jako přestupek. Dvě balení už se bere jako trestní čin.
Zda budete chtít, můzu vyhledat jak to je přesně napsané v zákonu a z čeho mě přesně obviňovali.
U mě byl problém, že jsem v té objednávce měla ještě další věci, který měli mnohem větší hodnotu než ten DHEA a těch jsem se nechtěla vzdát.
Jako první ti přijde výzva od celního úřadu, tak tam když tak už budeš vědět odkud vítr vane.
Celní úřad celí případ pak předá na policii, která provede výslech a na základě toho a doloženích dokladu o dalším postupu rozhodne.
Tuším, že výsledek je hodně individuální. Já už jsem to po druhé nechtěla risknout, bůh ví do jaké databází si mě uložili. ![]()
Jediná dobrá věc na tom bylo, že mi policie provedla analýzu těch kapslí a vím, že v tom doopravdu bylo DHEA.
![]()
@Lindapynda
…tak to jsi mela aspon jistotu, ze jsi dostala to co jsi chtela…
@katy3011 píše:
Jak se ten lék prosímtě jmenuje? Letím v říjnu do USA tak bych si ho koupila.
Ahoj, ![]()
Jmenuje se to DHEA (dehydroepiandrosteron). Je to steroid (podobně jako testosteron a Progesteron)
V USA to je prodáván jako potravinový doplněk. V ČR to bohužel neni schválení.
Problém je, že by se to nemělo brát bez dozoru doktora, protože ti to může rozhodit hormonální hladiny.
V našim případě to asi neplatí, protože většina z nás je pod dozorem doktoru, nechá si pravidelně delat hormonální profil a vlastně chceme aby nám to posunulo hladinu hormonu.
Překvapivě to dostala moje mamka nabídnuto od svého gynekologa v Německu už před 15 let proti symptomům z přechodu. ![]()
@Lindapynda ta poslední věta mě pobavila
![]()
To dhea jsou prý hormony mladí ![]()
Ta o mé mamce, nebo ta že mi policie ověřila co v těch kapslí je?
![]()
Ja si od toho slibuji, že povzbudi moje vaječníky aby produkovali kvalitnější vejce. Kdyby DHEA zvládlo, abych měla i lepší odezvu při stimulaci. Bych se vůbec nebránila.
A když v padesáti budu vypadat na 40, si taky na budu stěžovat. ![]()
Dává to smysl, vzhledem k tomu že hladina DHEA v tele s věkem ubývá. Je jen otázka, zda se dá tak jednoduše z venku nahradit.
Byla bych pro
![]()
@Lindapynda to, že máš potvrzení o skutečném Dhea, protože policajti udělali rozbor ![]()
A proc si DHEA neobjednavate v Nemecku? Vyhnete se tak clu a kontrole a ti, kdoz tam jezdi, nebo si chtej udelat vylet, si to myzou koupit osobne
@marketabublina píše:
A proc si DHEA neobjednavate v Nemecku? Vyhnete se tak clu a kontrole a ti, kdoz tam jezdi, nebo si chtej udelat vylet, si to myzou koupit osobne
Víš kde se to dá sehnat v Německu ve volným prodeji?
DHEA je v Německu zařazeni jako lék na předpis.
Podle mých informací ho volně v prodeji nedostaneš?
Jinak jo klidně dovezu pro nás/vas všechny.
![]()
@ejbinka jinak já ho tenkrát objednávala ze Slovenska a také žádný problém.
@ejbinka @Lindapynda priste zkuste rovnou google, objednat muzete treba tady, hned z prvniho odkazu www.eurovital.com/…_detail.aspx?… urcite si i zjistete kde v tech Drazdanech
Dam ruku do ohne, ze stejny to bude mit i Rakousko
A dle příspěvků starších diskuzi tak Reprofit doporučoval primo tento ve fialové krabičce.
@marketabublina píše:
@ejbinka @Lindapynda priste zkuste rovnou google, objednat muzete treba tady, hned z prvniho odkazu www.eurovital.com/…_detail.aspx?… urcite si i zjistete kde v tech Drazdanech
Dam ruku do ohne, ze stejny to bude mit i Rakousko
Edit admin - odstraněn kontakt
A víš odkuď to Eurovital posila?
Když se podívám na kontaktní údaje na té stránce, tak tam je adresa v Americe.
Takže bych si před tim radeji ověřila odkud ten balík bude poslaní
Ja jsem měla ten DHEA od Eurovital, sice jsem ho kupovala přes jinou firmu, a došlo mi to z Ameriky. Ta firma, ktera mi to posílala byla na konec úplně jiná, než ta u které jsem to objednavala já.
Ty společnosti nejsou blbě a moc dobře vědí v jakých zemi to je zakazaní.
V Německu je DHEA jen na předpis. Snažila jsem se ho přes moji mamku, která tam pracuje jako zdravotní sestra, objednat, ale bez receptu nic.
Zda máš nejakou adresu, kde se to v Německu dá volně koupit, šup sem s ní.
Na Slovensku to je taky zakázané.
Nedám ruku do ohně, že to tam nejaký e-shop možna nemá ještě skladem, ale oficiálně je prodej zakázán.
@Lindapynda 3 roky zpět jsem to měla opravdu že Slovenska, teď nevím.
@Lindapynda ale to ti muze bejt jedno, ja bezne objednavam z nemeckyho amazonu a vetsinou se to posila z USA, s celnikama se uz nedohaduju o tom, ze me ne nezajima, odkud se to odeslalo, ja to objednala v Nemecku, zaplatila v eurech a ne dolarech a odkud mi to prijde neni moje vec, za timto ucelem jsem to prave kupovala v Nemecku a melo to svuj duvod, az to budu chtit objendat v Americe, objednam v Americe. takze i v tomhle pripade bych objednala z Eurovitalu (uz jenom ten nazev) a vubec bych se tim dal netrapila, nemuzou na tebe a moc dobre to vedi, resi tohle nekolikrat denne