Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
51
6.10.17 12:03

Ahoj holky, můžu se zeptat, zda jste některá otěhotněla s nízkou hodnotou amh 0,34. Já teda byla loni na ivf a amh bylo 0,34 a letos to chceme zkusit znovu a hodnota je stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
6.10.17 13:34

@aerobicka tady jsou holky, které otěhotněly i s nižší hodnotou AMH, některé i opakovaně. Ono nezáleží jen na hodnotě AMH, ta říká jen, že máš malou rezervu vajíček. Neříká ale nic o konkrétním počtu ani o kvalitě.
Je to tvůj jediní zjištění problém? Kolik ti je? Jaký má partner spermiogram?
Obecně bych řekla, že se dá otěhotnět klidně i s tak nízkým AMH, bude to ale běh na delší trať, protože z tebe asi nenastimuluji 15 vajec najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
9.10.17 07:36

@Lindapynda taky si myslím, že to není jen o tomto. Je mi 37. Je to jediný probém partner má spermio v pořádku. No minule jsem měla 3 vajíčka z toho jedno bylo použitelný a vhodný. Doktor hned začal o tom jestli nechceme vajíčka od dárkyně, tak nás to vylekalo. Ale na druhou stranu loni zjistili stejnou hodnotu, já začala užívat Gynex, tak třeba ty hodnoty i drží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.17 08:12

@aerobicka vajicka jsou zejmena o kvalite, nikoliv kvantite. Ta kvalita rapidne s vekem klesa, cili i ve tvem veku bych se zamerila rozhodne na posileni kvality, nez vytriskani co nejvice vajec. Vygooglis toho na kvalitu mrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
9.10.17 08:15

@mala_fretka ok. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
9.10.17 12:04

@aerobicka v tvím věku i při úplně normální AMH dozrává vejce, které vědecké těhotenství cca. jednou za 8 měsíců. Je to normální věc, že my ženy od přírody jsme nejplodnější do 35 let a pak to rapidně klesá. Máme tu nevýhodu oproti mužům, že si vejce neprodukujeme průběžně v naším životě.
Navíc těch vajíček, ktery se každy měsíc připraví na dozrávání máš málo. Proto podle mě, nemá smysl tě drtit hormonama, když tvoje tělo neni připraveni na to vystimulovat víc než např. 3 vajec.
Proto většina z nás tady jede v minimálek a nativech, aby si tu malou pravděpodobnost aspoň trochu vylepšila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
9.10.17 16:22

Ahoj holky, jsem tu poprve, procitala jsem diskuse a trosku mi to pomohlo dostat se z deprese. Mam za sebou 2 neuspesne inseminace a 1 neuspesne IVF. Po stimulaci Gonalem (rikali ze davaji na mou vahu i vyssi davky, ale nevim, jake je davkovani - mela jsem 8 dnu 225mg a potom zvysili dalsi dny na 250mg). Vytvoril se ale pouze 1 folikul, ktery odebrali, ale nebylo tam zadne vajicko. Doktorka mi rekla, ze pravdepodobne dalsi IVF by dopadlo podobne, mohli bychom i nejake vajicko ziskat, ale nemelo by zadnou kvalitu, tim padem rovnou mluvila o darkyni nebo adopci. Nedelali mi ale zadne dalsi vysetreni, delali pouze klasicky hormonalni profil (AMH nizke 0.7, malo progesteronu, ale na to mi dali Utrogestan, FSH bohuzel nevim, nemam zpravu, stresovy hormon v pohode). Nic jineho nedelali, zadna imunologie, genetika. Nejak se mi nezda, ze by rekli, ze proste nekde je problem, vajecniky nefunguji, mate smulu, zkuste darkyni. Vzhledem k tomu, ze mam za sebou teprve prvni pokus IVF, tak nez se rozhodnu pro darkyni, rada bych jeste dalsi vysetreni - nevite prosim co dalsiho mam tedy zadat a na co mam narok u sveho gynekologa a co uz delaji v CARu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
9.10.17 18:35

@Cookie22 ahoj, mozna te potěšim. Take jsem byla na iui asi 3×, na ivf bez získání vajíčka a mám 2,5 syna a holcicku na ceste - přirozene. Amh v roce 2013 0,72. Ztraceno není opravdu nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
12.10.17 12:30

Ahoj holky tehulky…dlouho jsem tu nebyla. Jak se vam dari a jak prokracujte? doufam ze se u vas s mimi vyvije vse dobre.
Jdu na radu pac mate vice zkusenosti. Kdy nebo jak dlouho jste cekaly po zamklem těhotenstvi nez jste na to hupsly znovu a zkousely? me rekli pockat tri mesice. Po revizi jsem uz druhy cyklus. Nikdo z lekaru mi nerekl jaka rizika to obnasi kdybych tri mesice nepockala. Dekuji a opatrujte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
12.10.17 18:36

@ESlunce ahojky, já dnes byla na podrobném vyšetření srdíčka a vše v pořádku. Už jsem 24+6 hrozne rychle to letí.

Jinak my začali po zamlklem hned, doktor mi to přímo doporučil. Povedlo se třetí měsíc, tak za mě, jsi do toho ;) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
12.10.17 19:17
@Mallorka píše:
@ESlunce ahojky, já dnes byla na podrobném vyšetření srdíčka a vše v pořádku. Už jsem 24+6 hrozne rychle to letí.Jinak my začali po zamlklem hned, doktor mi to přímo doporučil. Povedlo se třetí měsíc, tak za mě, jsi do toho ;) :srdce:

Ahoj
Tak to gratuluji hlavně že je všechno ok. Letí to je to neuvěřitelné a už víš co to bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
12.10.17 20:42

Ahoj holky, tak to tu pročítám a jsem z toho jen nervózní. Právě podstupuji první stimulaci a v neděli mě čeká OPU. Hodnotu AMH mám 0,97 :( FSH norma. Včera UZ a prý jeden vajecnik asi 7 folikulu a druhy 4.. ted se bojím ze vajíčko tam nebude schopen zadne :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
12.10.17 22:19

@kecka123 ahoj to bych si vůbec nedělala hlavu. Pravda já žádnou stimulku sem nakonec nepostoupil ani IVF atd. Že se nám to nakonec podařilo samo. Ale při měření folikulu jsem měla jen dva. Bohužel v 11tt jsem o miminko přišla. Tak hlavu vzhůru a držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.17 10:57

Ahojky..tak u.nas nic moc..jsem 4.den.v porodce a.zastavuji.nam.predcasny porod..sla jsem.jen tak. na. beznou prohlidku a cipek 5mm..dnes presne.31tt..navic.mame.jasnou indukci k cisari, tak nas hlidaj..drzte pwsti..ta neznama

• Citovat
  • Upravit
196
13.10.17 11:21
@Anonymní píše:
Ahojky..tak u.nas nic moc..jsem 4.den.v porodce a.zastavuji.nam.predcasny porod..sla jsem.jen tak. na. beznou prohlidku a cipek 5mm..dnes presne.31tt..navic.mame.jasnou indukci k cisari, tak nas hlidaj..drzte pwsti..ta neznama

Držím palce… A co se děje že vás čeká císař?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí