Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
187
7.11.17 22:41

@Peczka jsi na tom opravdu ještě relativně dobře. HLAVNĚ UŽ MÁŠ JEDNO ZLATÍČKO, co bych za to dala..
Jinak neboj skoro ve všech centrech to ze zacatku zkouší těmi přirozenějšími, jednodušším postupy.
Drzim palce, hlavu vzhůru. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
8.11.17 07:27

@Dalva ahoj :mavam: jak se dari? budete zkouset druhe?

@pepop gratuluju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
8.11.17 11:02

@Lucake Ahoooj :mavam: máme se fajn, celé léto až donedávna jsem byli na chalupě.
Malá je zdravá a hodná, jsem naprosto spokojená. Druhé bych moc ráda (chtěla jsem mít původně tři děti :). Už zkoušíme, zatím pozvolna, ale už to rozjedeme, není na co čekat. :lol:
A jak se máte vy? Všechno v pořádku? Co maličkej, taky už asi pěkně leze, všude vleze? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
990
8.11.17 13:31

Dekuji holky za gratulace!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
8.11.17 15:03

@Dalva u nas zatím ano, je hrozně velikej a už stojí a zkouší chodit. Je to naše zlatíčko. Já taky chtěla 3, ale to bych už nechala jen na přírodě a jelikož ještě ani nemám MS, myslím, že jsem u konečného počtu a do žádného CARu už nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
8.11.17 21:18

@Lucake ta naše už taky stojí, no a velká byla už při porodu. :mrgreen:
Mít doma dvě zlatíčka, tak to vidím stejně - CAR už nechci ani vidět! :)
Na MS je ještě čas ne? To nemusí znamenat nic špatného. Četla jsem, že to někdy trvá déle než naskočí (i rok).
Já už víc než 4 měsíce vůbec nekojím a už mám teda cykly pravidelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
8.11.17 21:33

@Dalva a můžu se tě zeptat co na konec u tebe zabralo. Nativ, minimalka nebo samo doma? Když jsem chodila k Zhang, tak se mi hned první měsíc taky cyklus ukázkově zpravil a pak začal zase lítat. A ty kratce cykly taky znám. Mám občas jen 18 DC. To bych ale všechno nejak brala. Doposavad jsem ale ještě u žádné stimulace nebyla schopna vyprodukovat víc než jeden folikul. Takze extrémní Low responder. :?
Zatím jsme se s mužem schodli, že bychom si východili pár nativů a kdybychom tam neuspěli, rozhodneme co dál. Pak asi bude načase se dalšími dětmi rozloučit.
Taky jsem vždycky chtěla tři děti. Vím, že mám štěstí, že aspoň to jedno dítě máme, ale všichni se cítíme jako rodinná nekompletní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
8.11.17 23:07

@Lindapynda taky jsem tedy ukázkový low responder. :) Tím bych se až tak netrápila! Už před 5ti lety při AMH 0,8 jsem při plné stimulaci na ivf vyprodukovala jedno vejce. :zed: Moje maximum byly 3 vejce při druhém ivf při kombinovaném protokolu (Synarel, Gonal, Luveris).
Otěhotněla jsem v nativu, byl to vlastně první opravdový nativ, předtím byla vždy nějaká malá stimulace. A jsem přesvědčená, že u mě je potřeba 5ti denní kultivace.
Třídenní embryjka (i když vždy vypadaly krásně) nikdy nic a dvakrát jsem měla ET pětidenní blastocysty - obě se chytly (první teda nakonec biochemické, druhá je naše holčička). Jinak jsem otěhotněla 1 x přirozeně a 1 x po iui, bohužel ani jedno nakonec nedopadlo (to ale nebylo způsobeno způsobem otěhotnění). Někdo naopak s třídenními pěkně těhotní. :)
U nás hrálo roli v neúspěších víc faktorů (spermie, endometrioza, protilátky..určitě psychika). Máme toho za sebou opravdu dost, už jsme byli čekatelé na adopci, připraveni jít do DV… Už jsem s tím vším byla smířená. Chtela jsem si odškrtnout tři poslední nativy.. a ono to vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
9.11.17 07:26

@Dalva ahojky, tak u mě to vypadá, že je endometrioza po těhotenství fuč a otehotnela jsem na první dobrou. Amh jako ty v roce 2013 0,7. Kolik mám teď, ani nevím. Tudíž směle do toho, není vyloučené, že se vám to povede pěkně doma :) ja jsem si jista, ze za vsechny problemy u nas mohla endoska a kdybych ji neměla, tak věřím, že otehotnim a o špatném amh bych ani nevěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
9.11.17 08:48

@Dalva ja te chapu, citila jsem se stejne, proto jsem i s jednim ditetem do toho CARu rok chodila. Ja jeste kojim a docela hodne, nechce flasku, mozna je to i tim, Nechame se prekvapit. Budu moc drzet pesti, at dlouho necekate

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
9.11.17 09:03

Holky, muzete mi prosim pomoci se v tom zorientovat, trochu se v tom ztracim. Jsem asi stejne jako vy, ukazkovy low responder. AMH pred rokem 0.7, behem roku to kleslo na 0.3, myslim ze je to vsechno kvuli stresum v praci {tam ted koncim, uz se to nedalo}, plus samozrejme stresy spojene s temi vsemy pokusy a zklamanimi. 2 IUI, 1 IFV - vysoke davky gonalu a 1 folikul, vejce zadne.
Ted mi prosim vysvetlete, co mam povazovat za nativ? To znamena prirozene otehotneni nebo prirozena stimulace, ze se to planuje podle meho cyklu?
Jak tak procitam ty vase prispevky, tak spis v pripadech jako jsem ja, pomaha nizka stimulace - to je zase v kombinaci s mym cyklem, jen nizke davky?
Pripravuju se totiz v lednu na dalsi, vybiram do ktereho CARu, takze zkoumam, jake jsou vlastne moznosti te stimulace, at si muzu vybrat. Diky moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
9.11.17 09:31

@Lucake To je určitě tím kojením. Prolaktin blokuje cyklus. Já jsem normální ms dostala až po úplném ukončení kojení a snaze o odsávání (když už se mi netvořilo žádné mlíko). Děkuju, kéž by to netrvalo dlouho! ALe říkám si, že už to už to snad budeme všechno snášet líp, když už tu jednu berušku máme.. Momentálně to mám tak, že na to úplně nepospíchám, ale radši nechci s tím otálet. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
9.11.17 09:49

@Mallorka To je paráda! Gratuluju! :kytka: A kdy se má malé narodit? (Celé léto jsem byla bez internetu a nestíhám dočítat :)
Taky si myslím, že ta endoška byla největší průšvih. Prvně (před 6ti lety), když jsem měla endometriozu „zaléčenou“ jsem otěhotněla doma po pár měsících, ale bylo to zamlklé. Po revizi a následném zánětu dělohy se endo zas pěkně rozjlela a nedařilo se. Po martiriu CAR, laparka, IVFka lázně, IUI jsem začala chodit na TČM a pít ty lektvary a asi po třech měsících endo zmizela a já jsem otěhotněla tenkrát po IUI. Naneštěstí mimi mělo chromozom. vadu, takže jsme těh. ukončili. :,( No a pak jsem loni byla na kontrolní lpsk, endoška nikde, začla jsem pít zas drinky od Zhang a povedlo se! Tak snad to půjde teď lépe a rychleji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
9.11.17 10:13

@Cookie22 Nativ znamená IVF v přirozeném cyklu, jdeš na ultrazvuk před ovulací, pak dostaneš injekci Pregnylu (Ovitrelle) na dozrání vajíčka na načasování odběru. Vajíčko se odebere, oplodní a když jde vše jak má, následuje transfer.
Ze zkušeností svých i ostatních velká stimulace nemá smysl.
můžeš zkusit třeba tabletami Clostlilbegyt, tamoxifen nebo Femaru jako minimální stimulaci. Bere se to vše asi od 2. nebo 3.dne cyklu, může se pak třeba i připíchnout malé množstí gonadotropinů (gonal, menopur..).
Já mám nejlepší zkušenost s Femarou, po té mi nebylo špatně a měla jsem dvě vajíčka (ale stejně se oplodnilo jen jedno).
Pak mám ještě teda zkušenost s kombinací Synarel (nosní sprej na útlum produkce vlastních hormohů) + Gonal + Luveris, po tom jsem měla vejce tři (všechny oplodněny, transfer 5. den a biochemické těh.)
Pokud ovuluješ a máš průchodné vejcovody, zkoušela bych v mezičase klidně inseminace. Razím názor, že čím víc toho zkusím, tím větší šance, že něco vyjde. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
9.11.17 12:59

@Dalva moc děkuji. Čekáme holčičku na konec ledna. Věřila jsem, te bude i druhé, ale cekala jsem, ze si zase "budeme muset necim projít " tohle mě překvapilo a modlím se, ať je zdrava a vše dobře dopadne.

Určitě zkoušejte v době ovulace a abys take nebyla brzy překvapená :lol:.

Manželovi vždy vycházelo horší spermio a zřejmě se take zlepšil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí