Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.10.17 12:19

Maly ma.pred hlavickou pupecnik..coz je kontraindikace pro normal porod.. :zed: :,(.ale muze se. jeste natahnout…kdo vi..

• Citovat
  • Upravit
327
13.10.17 17:42

@ESlunce to me moc mrzí snad to vyšlo nebo vyjde příště :( ja si ted dělám hlavu uplne vším a nejlepší je ze dneska jdeme na muzikál a uprostřed si mam pichat ovitril :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
14.10.17 10:17

@ESlunce čekáme holčičku :srdce:

Anonymni, také jsem se u syna připravovala na přirozený porod a nedopadlo to. Císař u mě ale proběhl naprosto v pohodě, takže se neboj. Je super, že jsi tak hlídána a každý den navíc u maminky he velké plus. Dej potom vědět, jak ti je a jestli te pustí domu.

@kecka123 já si picham clexane uz 20. Týdnu. Asi už bych ho picham í uprostřed obchodu :lol: beru to jako rutinu. Přeji ať se ivf vydari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
14.10.17 14:58

@ESlunce a jak ti je :srdce: s odstupem času?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
17.10.17 13:15
@Anonymní píše:
Maly ma.pred hlavickou pupecnik..coz je kontraindikace pro normal porod.. :zed: :,(.ale muze se. jeste natahnout…kdo vi..

Anonymní, jak to s vámi vypadá? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
21.10.17 20:20

@Mallorka gratuluji k holčičce :potlesk: :srdce: máte už jméno?
S odstupem času je mi už lépe… Mám ale strach nebo obavy do dalších pokusů aby vše dopadlo dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
21.10.17 21:17

@ESlunce tak to je prirozene. Ja mam strach i teď. Urcite vám to vyjde :srdce:! Kdyz to vyjde jednou, vyjde i podruhe, verte tomu. Znám moc lidi, co to tak mělo.

Ja mám za sebou seknuti na zem. Jesteze byl manzel doma, zrovna se chystal do práce. Radši jsem šla k doktorce na ekg, krev atd. Mám anemii, což je v tomto týdnu bezne a asi to bylo od krční páteře. Snad se to už nebude opakovat. Asi budeme dávat Elišku. Moc se mi líbí spojení Tomášek a Eliška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
21.10.17 23:40

@Mallorka my měli taky vybranou Elišku
Ja věřím že nám to vyjde… Hlavně ať jste obě zdravé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
24.10.17 00:46
@Anonymní píše:
Koupím Femaru pokud někomu zbyla :kytka: :andel:

Ahoj, začínám se taky zajímat o Femaru. Když jí sháníš, máš s ní nějakou zkušenost? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1447
24.10.17 07:56
@Cookie22 píše:
Ahoj holky, jsem tu poprve, procitala jsem diskuse a trosku mi to pomohlo dostat se z deprese. Mam za sebou 2 neuspesne inseminace a 1 neuspesne IVF. Po stimulaci Gonalem (rikali ze davaji na mou vahu i vyssi davky, ale nevim, jake je davkovani - mela jsem 8 dnu 225mg a potom zvysili dalsi dny na 250mg). Vytvoril se ale pouze 1 folikul, ktery odebrali, ale nebylo tam zadne vajicko. Doktorka mi rekla, ze pravdepodobne dalsi IVF by dopadlo podobne, mohli bychom i nejake vajicko ziskat, ale nemelo by zadnou kvalitu, tim padem rovnou mluvila o darkyni nebo adopci. Nedelali mi ale zadne dalsi vysetreni, delali pouze klasicky hormonalni profil (AMH nizke 0.7, malo progesteronu, ale na to mi dali Utrogestan, FSH bohuzel nevim, nemam zpravu, stresovy hormon v pohode). Nic jineho nedelali, zadna imunologie, genetika. Nejak se mi nezda, ze by rekli, ze proste nekde je problem, vajecniky nefunguji, mate smulu, zkuste darkyni. Vzhledem k tomu, ze mam za sebou teprve prvni pokus IVF, tak nez se rozhodnu pro darkyni, rada bych jeste dalsi vysetreni - nevite prosim co dalsiho mam tedy zadat a na co mam narok u sveho gynekologa a co uz delaji v CARu?

AHOJ, měla jsem to taky tak s gonalem. Mám AMH 0,8 a teď při minimalkách dokážu dát dvě vajíčka. V našem případě je zbytečné tlačit velkou dávku hormonů. Vzhledem k tomu, že nemám přirozenou ovulaci, tak beru femaru a případně se dopichuje menopur. Po tom mi rostou foliky jako houby po dešti, sice jen 4-6, ale oproti gonalu paráda. Žádala bych teda o minimální stimulaci, ale ty nehradí pojišťovna. Mě posílali ještě na genetiku, ale to hlavně kvůli věku. Jinak nevím zda posílají „jen tak“ :nevim:
Do jakého centra chodíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
24.10.17 09:51

@Marci1979 IVF a inseminaci jsem podstoupila v Brne v Reprogenesis, ale ted jsem byla na prvnich konzultacich v Sanatoriu Helios. Tam vypadaji, ze maji sirsi spektrum vysetreni. Posilaji me na genetiku, delaji vysetreni na skrytou celiakii a v prubehu IVF reakci na stimulaci posuzuji podle krve, ne jen podle ultrazvuku. Tak uvidime, ted po tom prvnim IVF doporucuji dalsi pokus za tri mesice, to vychazi na leden. Tu Femaru a Menopur mas uz primo v ramci stimulace nebo to je neco, co se pouziva prubezne? Vekove nevim, je mi 34, tak netusim, jestli uz jsem brana do te starsi kriticke kategorie nebo je toto jeste v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1447
24.10.17 13:21

@Cookie22 Nevím jestli HELIOS dělá minimálky, ale vím z diskuzi, že je to precizní CAR. Jen mi na něm vadí ty ceny a někdy si myslím, že zbytečně dělají plno vyšetření, které brzdí a přitom je u nás (s nízkým AMH) zcela jasné, že nedáme moc vajec a dávat do sebe plno hormonů a výsledek je téměř stejný jako u minimálky je nanic. Hold mi s nízkým AMH si to musíme odchodit, aby jsme měly to dobré vajíčko.

Já mám 38 let a čas mi utíká a tak jsem ráda za Mudr. Macháče z IVF CLINIC v Olomouci. Je to špička ve svém oboru! Jinak mi nezbývá nic jiného než IVF. Po mimoděložním těhu jsem přišla o vejcovod a druhý je neprůchodný, což mi zjistili až po roce snažení. Dával mi tehdy můj gynekolog clostilbegyt. Bohužel mám i anovulační cykly. No mám toho ještě víc, ale tím tě strašit nebudu :P
Všechno se dá zvládnout. Je to boj, ale my ho vyhrajem!

Femara jsou tabletky k minimální stimulaci a menopur je injekční, taky na stimulaci.
Jako doplněk beru hlavně kys. listovou. Jinak mám odzkoušenou FERTIPRONU, FEMIGARD a teď třetí měsíc užívám zelený ječmen a chlorellu na pročištění :)

Věřím, že u tebe to bylo jen první „očuchání“ k IVF a příště to bude o hodně lepší!
Ještě k té minimalce… Ja supr, že nemusíš čekat na další stimulaci 3 měsíce. Aspoň ja to tak mám.
Moc ti držím palce :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1447
24.10.17 19:07

@ejbinka Tak to moje „háro“ po femaře zatím na hlavě drží :think:

CHLORELLA - no nevím, asi ani ne, kromě stolice :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1447
24.10.17 19:51

@ejbinka fytosoju jsem nezkoušela :think: jen o ni četla… A ty to maš jak? V jaké fázi jsi? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
7.11.17 10:53

Tak se hlasim znovu. Pred rokem AMH 0,72, 2 neuspesne inseminace, 1× neuspesne IVF - 1 folikul, zadne vajicko. Nechala jsem si delat znovu testy a AMH kleslo behem toho roku na 0,35, takze uz opravdu hodne spatne. Diagnoza, predcasne ovarialni selhavani, fyzicky ja zena ve veku 45let, a to mi je cerstve 34. K tomu i vyssi stresove hormony.
Chci zkusit jeste druhe IVF, ale rozhoduju se v Brne mezi Reprogenesis (tam uz bylo to prvni) a Helios. Uprimne, moc nevim na zaklade ceho se rozhodovat. V Reprogenesis mi nesedlo to, ze vicemene vsechny kontroly uz byly jen na UTZ, mozna kdyby pred IVF udelali dalsi testy a zjistili, ze to AMH slo tak rychle dolu, tak by nasadili mozna jinou stimulaci, nevim. Mate nekdo zkusenosti s Helios?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí