Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Petule35 Ahoj, ja dnes bezna kontrola na gynde a pristi tyden mam tez velky ultrazvuk. Strasne doufam v to, ze prcek bude v poradku a budu se moct konecne v klidu tesit na miminko. Precetla jsem mraky diskuzi a nasla jsem holky i s vyssim HCG a mají nakonec zdrave miminka, tak taky verim v stastny konec!
@Anonym82 Urcite to dobre dopadne
a konecne si budes moct uzivat tehotenstvi
. Dej potom vedet!! Uz jsem taky byla trosku nervozni, ze necitim zadny pohyby, ale prcek uz se predevcirem konecne prokopal pres tu mou tukovou vrstvu
a taky mam placentu vpredu a bohuzel nizko, tak jsem zvedava na utz jestli se aspon trosku vytahla ![]()
@Petule35 tak jsem po kontrole u me medr a dle ni krasne zdrave mimnko, ma uz 310 g a nakonec jsem si nechala rict pohlavi a vypada to na druhou holcicku
Rikala, ze jsem udela dobře s mudr vlasinem, ze je to spicka ve svém oboru tady na morave. Takze doufam v dobře zprávy pristi tyden. JInak ja pohyby u prvorozene dcery az 23 tt a ted ji citim uz od nejakeho 15 tt jakoby ze se občas vybouli a tlaci me to a včera asi byly první malicke kopanečky vecer ![]()
@Anonym82
to je skvely, uvidis ze bude princezna v poradku a pristi tyden si spadne velkej balvan ze srdce ![]()
Ted taky v praci cejtim jak se tam hemzi
doufam, ze me s temi kopanci bude setrit
![]()
@makarka no po genetické konzultaci, kde mi vlastne nic moc neřekla, jen ze po triplech je riziko nižší, tentokrat 1:2200 a ze vzhledem k veku a tomu zvýšenému betahcg z prvotrimestralniho screeninku mi doporučuje plodovky, jsme se rozhodli počkat na ultrazvuk v 21tt u MUDr vlasina. Jdu tam příští čtvrtek. Zatím u me MUDr vse v poradku, tak doufam v pozitivní zprávy u po tom důkladném ultrazvuku… jinak miminko uz začíná kopat a vypadá to na druhou holcicku
Co ty, jste zdraví?
@Anonym82 no to je nadhera, dve holky! To si ve skrytu duse taky preju:)
Tak snad bude vsechno v poradku. U nas byl trochu stres, neb jsem asi 14 dni spinila, ale na UZ zatim vse ok, tak halt uvidime. Na dvere klepe prvotrimestralni screening, tak zas budou trochu nervy ![]()
@makarka manžel byl trosku zklamaný, ale mne je to úplně jedno. Mam 3 praní: aby bylo miminko zdravé, rychlý porod a aby ten prcek nebyl tak uplakany, jak betuska ![]()
Hodne holek spini, tak snad to brzy přejde, aby ses nemusela tolik bat ![]()
@Anonym82 snad jo, ted je zas par dni klid. A presne jak rikas, hlavne at to dotahneme do zdarneho konce ![]()
@makarka tak hlásím, ze dle MUDr vlasina neni žádný důvod k plodovce!!!!!
Na ultrazvuku nenašel nic nenormalniho, vse v poradku. Sice nam nemůže zaručit, ze mala bude 100% zdrava, uz se objevili případy, kdy byla krev i ultrazvuky v poradku a narodilo se dite s DS, ale dle něho neni důvod ani k těm krevním testum ![]()
@Anonym82 jojo, musim to klepat
za 14 dni jdu na prvotrimestralni screening a s nim pak kvuli veku na genetickou konzultaci, tak jsem na to zvedava, keez by to bylo ok
Holky prosím nemáte někdo doma clostil co vám zbyl o pár prášku klidně a už nevyužijete? Koupím ☺️???? podstupuju ivf, 1 pokus biochemické a teď druhý neúspěšná stimulace protože clostil má výpadek a na alternativni lék nereaguju ???? je to nutné ať můžeme další cyklus opět zkusit. Moc prosím a děkuji předem. Odměna samozřejmá ![]()