Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4147
20.7.18 13:04

@Petule35 Ahoj, tak jsem se radovala predcasne. Uz včera se mi snazili dovolat z kliniky, kde jsme byli na velky ultrazvuk… mam zvysene riziko Downova syndromu 1:240. Pry to není pozitivni, to je od 1:100, negativni od 1:1000. My jsme v tzv. sede zone, kde je potřeba ještě zkombinovat konzultaci s genetikem a triple testy. Ach jo, zvysuje mi to vek a pry vyssi HCG, coz ale muze byt i po tom IVF :,( :,( :,( Masakr je, ze tu konzultaci mam az 16.8.!!!!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
20.7.18 14:27

@Anonym82 a nechces si radsi priplatit za Panoramu test? Je to test z krve kde izoluji dna ditete, takze to dite neohrozi jako treba odber plod.vody a do tydne mas vysledek a nemusis se nervovat.. Ty tripple testy co jsem tak cetla pry casto vychazeji falesne pozitivni.. Ja o te Panorame taky furt uvazuju, sice me test vysel dobre, ale pro svuj klid si to mozna priplatim.. Je to hodne penez cca 10-12tis podle kliniky, ale kdyz si vezmu co uz nas stalo tech 10pokusu ivf tak todle uz je v podstate malickost.. :roll: A vysledek je pry 99,9%, takze hned clovek vi na cem je.. Ted se budes se zbytecne mesic nervovat a to taky neni dobre.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
20.7.18 14:36

@Anonym82 ja jsem si predevcirem informativne volala na kliniku Profema v Praze kde ten test delaji a pani na recepci me rikala, ze muzu na krev prijit klidne dalsi den, neni nutne doporuceni lekare a vysledky budou do tydne, ja jsem byla pevne rozhodnuta na to jit pokud by screening dopadl hranicne, protoze nervovat s pohovorama s genetikem nebo odberem plodovky tak na to fakt nemam uz nervy… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
20.7.18 14:40

@Petule35 diky, o tombjsem jeste neslysela. No ja prave uvazuju, jestli se jeste nevecpat ke svevgynejolozce na konzultaci pristi tyden a zeptat se co a jak… Hlavne je blby, ze uz mam megapupek, vsichni se furt ptaji, jestli nahodou nejsem tehu a tak uz nelzu, jsem z dediny a vsichnibjsou zvedavi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
20.7.18 14:44

@Anonym82 Tak se tam proste nacpi ;) a zeptej se ji na tento test, treba ti doporuci kliniku nekde z okoli nebo ti odebere krev a posle to tam sama, moje doktorka rikala, ze me to klidne zajisti pokud budu chtit.. Ja nastesti jeste bricho nemam takze to vi jenom nejblizsi rodina.. Tak se drz :srdce: :srdce: verim ze to bude dobry :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
21.7.18 21:51

@Anonym82 Ahoj, to mě mrzí, že Vás takhle vystrašili. :( Mám bohužel osobní zkušenost s DS a jestli Ti můžu doporučit, řeš to vše, co nejrychleji. Já jsem šla na prvotrim. screening dost pozdě, tam mi to vyšlo 1:35 kvůli vysokému HCG, přitom na utz vše vypadalo v pořádku. Pak jsme si nechali dělat Prenascan test z krve, ten trval přes dva týdny, vyšel bohužel pozitivně, pak odběr plodovky (pro potvrzení) a už jsme se přehoupla do 17.tt a museli mi vyvolávat porod/potrat, už to nešlo miniinterupcí. :,(
Taky bych si zašla na screening někam k certifikovanému lékaři (je seznam lékařů certifikovaných pro prvotrim. screening, např. ta Profema dr.Frisová myslím, ale i řada dalších. Nebo rovnou na ten test z krve, ať víš na čem jsi, s největší pravděpodobností dopadne dobře a budeš aspoň v klidu. Moc držím palce, ať je miminko v pořádku!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
21.7.18 22:18

@Dalva nevim přesně ty hodnoty, ale mam prý taky zvýšené HCG… Ach Jo, toho se asi bojím nejvic, ze se to fakt potvrdí a bude uz pozdě a budu muset rodit a hlavně ta představa, ze uz budu cítit i pohyby a oni ho proste zabijí a ja ho pak porodim :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
22.7.18 06:01

@Anonym82 Na to vubec nemysli!! :cert: Prece jenom je to porad hodne vysoky rozdil 1:35 a 1:240… Zkus si zavolat do te Profemy, myslim, ze by te vzali hned dalsi den, pokud pro tebe neni problem jet do Prahy.. Pani na recepci rikala, ze si stejne i tak mimco zkontroluji ultrazvukem, tak aspon se na nej podiva i nekdo dalsi a za tyden uz si budes v klidu uzivat tehotenstvi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
22.7.18 06:02

@Dalva To me moc mrzi :( :( a jak jsi na tom ted? Sli jste do dalsiho pokusu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
22.7.18 22:21

@Anonym82 Taky už nevím ty hodnoty (nemám u sebe ani ty papíry), ale to je jedno. Nemá smysl to porovnávat. Chce to jen se ujistit, že je mimi v pořádku, abys byla v klidu. Když jsem si o tom tenkrát četla, i u pravděpodobnosti 1:2 to nakonec dopadlo dobře. Na nás prostě padla ta hrozná smůla.. :,( Ty tripltesty bývají taky nepřesné, takže ti stejně nic neřeknou, žádnou jistotu nedají. Určitě to bude nakonec v pořádku!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
22.7.18 22:22

@Petule35 jsem ze Znojma, takže Praha nehrozí. Zavolám zítra MUDr, co mi dělala ultrazvuk a budu po ni jednak chtít, ať mi poradně vysvětli co a jak, poprosím ji o výsledky do mailu a zjistím, který MUDr odebírá krev i ve Znojmě. Ach Jo, dneska mi všichni prali k narozeninám a všichni mi prali, ať jsme zdraví, kdyby tusili jak moc na místě to praní ted bylo. Rekla jsem zatím jen segra a svagrove, jak na tom jsem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
22.7.18 22:29

@Dalva muselo byt strašně. Zažila jsem s dcerou vyvolávány porod, bylo to hrozny, trvalo to 12 h, ale mělo to šťastný konec. Toto musela byt noční mura :,( . Je mi lito, ze sis tim musela projít. :srdce: měli jste uz pred tim prcka nebo se ještě nezadarilo? Ja se furt utesuju, ze máme aspoň Betusku. Jen toto byl asi poslední pokus o druhatko. Je to ted strašně drahé, s druhým ditkem náročné skrz hlídání a potom i po ET. Další věc je, ze uz mam 36 a nevim, jestli bych proste vším tim zvládla procházet znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
22.7.18 22:30

@Petule35 Byla to hrůza, je to už 4 roky, teď už jsem na tom výborně, loni v březnu se nám narodila krásná zdravá holčička (z nativu). :srdce: Teď se snažíme o druhé, ale zatím nic, zkusila jsem dvakrát stimulaci, jednou cysta, teď s Femarou se mi úplně zasekl cyklus, bylo mi zle.. Přitom cykly bez stimulace mám „pěkné“ s potvrzenou ovulací. Čekám na ms, cvičím hormonální jogu a už budem zkoušet jenom nativy a inseminace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
22.7.18 22:47

@Anonym82 předtím jsme prcka ještě neměli, bylo to hodně krušné. :,( Už jsme si toho prožili dost.. Jsem neskutečně šťastná, že máme malou! :srdce: V druhé taky stále doufám, ale jak píšeš, není moc peněz, sil a nervů. Tak uvidíme, jak to půjde… Už se nechci trápit, chci si konečně užívat života naplno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
23.7.18 09:47

@Anonym82 Tak se drz a doufam, ze budes mit brzo dobre zpravy :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie