Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4147
25.6.18 12:48

@Cookie22 a pri te minimalce bylo kolik vajicek? To jsi zatim mela jen jeden et? A co to treba jeste letos zkusit s vlastnima a pak teprve s dv? Moznosti he urcite hafo zmebit medikaci u minimalky ci zkzsit znovu kratky protokol… Mezitim co bude dobihat stimulka, zkusit nativ… Zebme teda pribminimalce i pri kratkem protokolu vzdy nejake vajickavvydolovali, ale k et jsem mela vzdy jen 1embryo po PK. Podaril se u dcery 4. Et.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
25.6.18 13:16

@Anonym82 mam za sebou dlouhy a kratky protokol, naprosto neuspesne, bez vajicek. dve minimalky, u kazde bylo jedno vajicko, u jedne se podarilo jedno embryo. takze prave zatim vysledek nula nula nic. jako prave zatim plan je, ze zkusime nativy, ale desim se toho, ze je to vsechno hrozne na dlouhy lokte a ani se nenadeju a je mi 36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
25.6.18 14:13

@Cookie22

Ahoj, tvoje otázka je v mém případě docela aktuální. Mě se v období od listopadu 2016, kdy jsem poprve byla v CAR, bohužel nepodařilo získat ani jednou vajíčko, ktery by se dalo možné oplodnit. Důvody jsou různé. Často prasknutí folikul před OPU. Na stimulaci jsem nereagovala vůbec, nebo hodně špatně. Můj nejlepší výkon byli dva folikuly po minimalce s clostikem, v nich jedno vajíčko, který bylo na tom tak špatně, že embryoložka říkala, že nemá smysl zkoušet oplodnit.
Bohužel mám při stimulaci s Clostilbegytem nízkou sliznici.
Je mi 38 let, takže i věkově žádná sláva.
Rozhodla jsem se tedy, že už nechci čekat, zda to jednoho dne možná vyjde a v záři hodlám zažádat o dárkyni.
Dlouho jsem tuto možnost odmítala a stále řeším otázky jako jak se s tim vypořádat, že to dítě nebude mít nic ode mne a nebude mi podobní. Můj syn mi docela podobný je, jak od vzhledu ale hlavně od vlastností a chování. Sourozenci by si tim pádem bohužel nebyli moc podobné.
Neni to jednoduché rozhodnutí, ale chci abychom jednoho dne byli doma čtyři a kdybychom muž měl dítě z prvního manželství, tak by byla situace podobná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
25.6.18 14:19

@Lindapynda tak to jsme na tom uplne stejne, prvni stimulaci jsem mela v listopadu 2016 a od te doby az doted jsem „stihla“ jen ty ctyri pokusy (2× ivf, 2× minimalka). bud to neslo, ze jsem mela cystu, hormonalni nerovnovahu, zadna reakce, no proste to vsechno je hrozne na dlouho. takze zatim je plan, ze zkusim nativ, maximalne do vanoc a pak kdyztak DV. ted mam pres leto pauzu a zkousim cinskou medicinu. jen se bojim toho, ze za ten podzim se nic moc nestihne a cas plyne. a to jeste ani nevim, jestli vubec DV je taky reseni. tim ze zadne dite jeste nemam, nevim jestli neni problem jeste nekde dal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
25.6.18 15:31

@Lindapynda @Cookie22 holky a co minimálka s femarou? Ja normalne po clostiku ci krátkém protokolu 2-3 vajíčka a po femare jich bylo 6 8o .
Jinak trosku vaši situaci smíření se s DV rozumím, my máme dceru z darovaných spermii a i tak mi nějakou dobu trvalo, nez jsem se s tim srovnála, partner byl pro teda hned. Ted máme teda dceru, která je celá ja. U DV holky v diskuzi s DV píšou ze snad plod v těle matky přebírá i částečně její DNA, takže tyto deti bývají svým matkám též neskutečné podobne a navíc se dárkyně vybírají dle vašich požadavku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
25.6.18 17:49

@Anonym82

Stimulaci femarou jsem měla když jsem byla za Dr. Machačem v Olomouci. Brala jsem ji od 3-7. DC 2-1-2 a na konec byl jen jeden folikul. Vzhledem k tomu, že termín punkce spadal na neděli, se punkce nekonala.
Machač mi řekl, že pro nej jsem zdravá žena (mám oba vejcovody a nemám endometriozu) a že mi pomoci IVF nemůže pomoct. Že je prý stejná pravděpodobnost, že otehotním přirozeně jak při IVF vzhledem k počtu folikul. Já už nechci čekat zda a jestli se možna jednoho dne štěstí na mě úsměje.
Můžu se zeptat, řešiš v denním životě, že máte jednu dceru s darovaných spermii? Myslím že ne. Toto dítě by rostlo ve mě a já bych mu s moji péči a stravou v tehotenstvím dala stejně dobrý start jako synové, ktery je geneticky můj. Všechno co přijde po porodu, gesta, chování atd. si myslím dítě stejně odkouká od svích rodičů.
To jediné co řeším, je případný vzhled dítěte. Co když mi to dítě v genetické kombinaci můj muž a dárkyně přijde ošklivě??
Přes léto chci zkusit ješte odezvu na tamoxifen a když ta bude stejně bídná jako u předchozích stimulaci tak v záři podáme zadost o darkyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
25.6.18 19:07

@Lindapynda musim rict, ze uz to ani nejak neresim, ze je z ds a manzel asi taky ne. My jsme to hlavne nikomu nerekli a zatím ani nemame v planu to rikat. jen občas u pediatra se narazi na rodinou anamnézu, tak nekdy to priznam, jindy ne. akorát ted u minimalky, jsme byli radi, ze byla ještě od stejného darce 1 davka spermi, tak jestli se mi mimco podari donosit az do porodu, tak deti budou 100 procentni sourozenci. JInak zvlastni je, ze ikdyz je dcera ma kopie, tak občas někdo rekne, ze ma něco i z manzela 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
25.6.18 21:59

@Anonym82

Přesně tak, mám pocit, že bych zpětné taky už neřešila geneticky původ. Mám pocit že nyní jako rodina ještě nejsme komplet. Všechny doma si přejeme dalšího člena do rodiny. Já jsem původně chtěla tři děti a někdy si říkám, bůh ví možná by se moje tělo pak ještě vzpamatovalo a podařilo by se nám to třeťatko. :mrgreen:
Už se mi nechce čekat a doufat, že to s pravděpodobnosti 1% možná vyjde z vlastními. Každým dnem stárnu a pak zase budu řešit větší pravděpodobnost na VV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
27.6.18 10:11

ahoj, hodně o tom také teď čtu, je tu skupinka-čekatelky na dv, hodně se tam můžete dočíst a také tam sdílely holky studii o tom, že (zjednodušeně) si během těhotenství tělo dokáže „zablokovat“ některé geny a některé zase zvýraznit, že v podstatě ten nový človíček přijímá i ode mně a je tím ovlivněn.
Jinak pro pobavení: mně vychovával od 5 let nevlastní tatínek a hooodně často nám lidé říkali-ta vaše dcera je vám tak podobná!!! :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.18 11:23

Ano, po potratu a v tehotenstvi se hodnoty AMH zasadne snizuji. Za mesic nebo dva to by se to melo normalizovat. :)

• Citovat
  • Upravit
412
4.7.18 18:54

@Cookie22 Mela jsem to podobne, zacali jsme se snazit s pomoci ivf kdyz me bylo cerstve 36, ted si zpetne rikam, ze jsem se na to mela vyprdnout.. Jsem si furt rikala tak ted je to posledni pokus a potom jdu do dv.. No a tech pokusu bylo 10, 2 plne ivf, 6 minimalek, 4 nativy, z toho vseho jenom 2× et, ale neuspesne.. Zazadali jsme o darkyni a mela jsem jit na ket az cyklus po dovolene, jenomze uz pred dovolenou jsem zjistila, ze jsem tehotna prirozene v 38letech 8o .. Takze dalsi mrnous jestli do nej pujdeme bude z dv a je me to uz jedno, ja uz s dv byla smirena a mame jich plnej mrazak..Do dalsiho se svymi vajicky uz rozhodne nepujdu.. Myslim si, ze pokud to dite hodne chces tak bude jedno, ze je z dv, porad lepsi jak adopce.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
4.7.18 21:51

@Petule35 je, takove pribehy se krasne ctou!!!! :dance: Kolikaty jsi tyden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
4.7.18 22:19

@Anonym82 Zitra zacinam 12tt, pristi tyden jdu na screening tak mam trosicku obavu jak to vyjde, prece jenom 38 uz neni malo :roll:…ale musim verit, ze to bude ok, ale jsem takova klidnejsi, kdyz vim, ze kdyz bude nejhur mame dalsi byt darovana v mrazaku.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
4.7.18 22:41

@Petule35 je, tak to jsi jen o tyden prede mnou :palec: Ja jdu pristi tyden na kontrolu tez, budou odbery krve a taky mam trochu obavy, jelikož diky dovolenym, uvidim prcka po 3 týdnech. No ale jelikoz pupek roste o 106 a konecne se zacly nalivat prsa, tak doufam, ze prcek je v poradku a vyviji se jak ma. Mne bude pristi tyden 36, takze uz taky nejsem zadna mladice, ale bylo to jedine embryjko, ikdyz trosku opozdene z 5, které to dalo do ET, tak si furt rikam, ze proste musí byt cajk!!!! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
5.7.18 09:28

@Anonym82 taky uvidim prcka po 3 tydnech :D.. Prsa se me taky prifoukla, budu si muset zajit koupit vetsi podprsenky, protoze uz me to trosku pretejka ven :D na brichu zatim nic moc nepozoruji, ale asi to bude spis tim, ze nejsem zadnej hubenour :roll: :)
Jak pises musime verit, ze to bude vsechno dobry :srdce:.. Ono nam taky nic jinyho nezbyva :roll: Tak potom napis jak jsi dopadla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí