Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@makarka jj, ja též, takze jsem rozhodnuta ji zatím ani nedavat do skolky a asi si i prodlouzit o pul roku rodicak, at nemusim v breznu do prace ![]()
Tak to resime to same…ja bych musela do prace v dubnu a vidim to tak, ze minimalne do podzimu nepujdu..ja tedy privydelavam uz ted, ale nepravidelne a na maly pocet hodin..a dokud to tak pujde, tak spechat urcite nebudu.. a propos kdy mas testovat? ![]()
@makarka ![]()
Mam testovat v nedeli, ale premyslim, jestli to zkusim uz zítra, to budu 10. den po ET 5denni morulky
… ale bojim, bojim. Zatím jen poboliva podbřišek a jsem nafoukla jak balon. o vikendu jsme měli oslavu a me se ptala jedna stara teta, jestli nejsem tehu a manžela jeden stary stryc, pry jestli jsem v tom nebo mam jen zarazene prdy
![]()
@Anonym82 no tyhle vsetecny dotazy taky miluju
![]()
Jinak to „bojim bojim“ naprosto chapu, ja teda cim vic pokusu, tak tim pozdeji testuju, uz na to duchareni nejak nemam nervy ![]()
@Anonym82 ty jo, parada, to bych taky brala
krasny, gratulace at vydrzi
Ahoj. Promiňte, že vám vstupuji do rozjeté diskuse, ale snad se tu dozvím, že i s nízkým AMH se dá otěhotnět. Mám už vyšší věk (40+) a AMH 0,34. Jelikož se nám už dva roky nedaří, byli jsme v CARu, kde dr. vzhledem k mému věku byl velmi pesimistický ke kvalitě a množství mých vajíček. A to ještě nevěděl o výši hodnoty AMH. Já si uvědomuji svůj věk, ale taky vím, že to, že nyní nemohu otěhotnět, nemusí souviset jen s mým věkem (nemohla jsem otěhotnět ani před 12 lety a přitom nebyla nalezena žádná příčina). Darovaná vajíčka pro nás nejsou řešením.
Do CARu jdeme znovu cca za měsíc a nevím, jaký důraz na hodnotu AMH bude dr. klást. I když ho chápu, že má spoustu zkušeností a nerad by mi dával plané naděje. Ale třeba tady se mi nějaké naděje dostane. ![]()
Holky, mozna nektrou z vas bude zajímat, jake byly me dva uspesne protokoly, kdy jsem objevila //
Dcera: Clostilbegyt 1-1-1 2.-6. dc, Fostimon 2 ampule 6.-8. dc, Fostimon a Menopur každý po 1 ampuli 9.-10. dc a k tomu Orgalutran 9.-11.dc, zisk 3 vajicek, 2 embryi, zavedena 2 dveudenni embrya
Zatím //: Femara 1-0-1 2.-6. dc, Fostimon 2 ampule 4.-6. dc, 7. dc pouze 1 ampule Fostimon a 8.-11.dc po 1 ampuli Fostimon plus Eigenorm plus Orgalutran, 12dc ještě jeden Orgalutran, odebrano 6 vajíček, z toho 5 embryi, zavedena 1 morula po petidenni kultivaci, zbytek odpadl 6. den
K tomu se u nas v caru ji listovka, prednison od zacatku cyklu a od OPU ještě Estrofem a picha se Agolutin.
@Freesia píše:
Ahoj. Promiňte, že vám vstupuji do rozjeté diskuse, ale snad se tu dozvím, že i s nízkým AMH se dá otěhotnět. Mám už vyšší věk (40+) a AMH 0,34. Jelikož se nám už dva roky nedaří, byli jsme v CARu, kde dr. vzhledem k mému věku byl velmi pesimistický ke kvalitě a množství mých vajíček. A to ještě nevěděl o výši hodnoty AMH. Já si uvědomuji svůj věk, ale taky vím, že to, že nyní nemohu otěhotnět, nemusí souviset jen s mým věkem (nemohla jsem otěhotnět ani před 12 lety a přitom nebyla nalezena žádná příčina). Darovaná vajíčka pro nás nejsou řešením.
Do CARu jdeme znovu cca za měsíc a nevím, jaký důraz na hodnotu AMH bude dr. klást. I když ho chápu, že má spoustu zkušeností a nerad by mi dával plané naděje. Ale třeba tady se mi nějaké naděje dostane.
Ahoj, ja som na slovenskom Modrom koniku citala prispevok od jednej baby, ktora pisala, ze ma 42 AMH 0,22 a ma cca rocneho syna prirodzene za pomerne kratky cas. Takze nadej urcite mas. Urcite ti povedali v CAR, ze nie moc velku, ale nadej je pokym nie si v prechode.
@Freesia je tu spousta bab a taky ještě s nižším AMH a podle me se většině podařilo otěhotnět a některým dokonce i prirozene. Výše AMH je hlavně informace pro MUDr, ze budeš spatne reagovat na klasické stimulace a je potreba teda s tom počítat. Většina holek tu otěhotněla po minimálních stimulkach ci nativech. Je strašně o stesti, jestli se objeví kvalitní vajicko, spoji se s kvalitní spermii a hlavně i o tom jak je nachystana sliznice. Rozhodne bych ale na nic nečekala, nechala si udelat všechna vysetreni co jde a zkusila co nejdřív krátký protokol ci minimálku. Nebo jestli se ještě necitis, tak aspoň IUI. Držím palce, ať se podaří co nejdriv ![]()
@Anonym82 no to je paráda, úžasné!!!
A dál držím palce, ať jde vše, jak má!
Holky, diky, ještě ale máme pred sebou dlouhou cestu… snad to všecko dobre dopadne. Doufam ted, ze ta druha čárka tam bude i v neděli, kdy mam oficiálně testovat ![]()
@Anonym82 Držím, co můžu!! A kolikátý to byl teda pokus (myslím po narození dcerky - pokusy o sourozence)?
@Dalva druhy, u prvního jsme se nedostali k ET, folikuly popraskaly a ted ten druhy pokus byla krasna uroda, ale zas sliznice na hrane, i když asi taky co doktor to nazor, protože ten u OPU rikal, ze je to ještě dobry…