Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonym82 Děkuju za info!
To je teda běžný lék na stumulaci jako třeba Menopur..
No a jak to vypadá s embryjkama??
Holky, jeste jeden dotaz, nejak to na pribalovem letaku nemuzu najit. Jak moc Utrogestan blokuje menstruaci? Beru ted 3-0-3, cekam na patek na krevni testy, jestli se teda povedlo, i kdyz sanci tomu moc nedavam, ale zajimalo by me, jestli Utros muze blokovat to, ze bych to dostala a tim padem i kdyz bude vysledek negativni, tak dojde az po vysazeni utrose. Mate s tim nejake zkusenosti?
@Cookie22 ahoj, u mě ji vždy blokoloval (mám slabší cyklus), ale jsou holky, které MS dostaly i přes utroš. Já vždy až 3 dny po vysazení.
@Cookie22 Může blokovat a nemusí. U mě jak kdy, většinou to bylo tak, že jsem začala špinit a vysadila a pak se ms rozjela. Asi dvakrát ani náznak ms, test negativní a dostala jsem to až po vysazení.
@Cookie22 ja jsem taky vzdy ms dostala az po vysazeni utrouse. Co testik, furt snehobilo?☹️
@Dalva furt se jich drzi všech 5. Je to pro me fakt překvapeni. Letos budu mit 36 a tedy na stará kolena taková úroda
. No ale ještě nas čeká taky dlouhá cesta, je ve hvězdách, jestli tam ten právej bojovník je…
@Anonym82 skvělý!!
Jen tak dál! Jaká stará kolena.. mě je 38 a jsem pořád mladá! ![]()
Ahoj holky, nesetkaly jste se s něčím podobným? Minulý měsíc jsem měla 2. neúspěšný nativ. Tento měsíc jsem měla 8DC na pravém vaječníku 2 folikuly (oba 18mm) a na levém 1 cca 12,5mm (prý nedoroste). 8DC jsem pichla pregnyl a 10 DC měla být ovulka (vše měřeno v CAR). Dnes 15DC jsem byla na preventivce v u mého gynekologa a ten viděl na pravém vaječníku 2 folikuly 24mm velké. Na levém folikul nebyl. Nechápu. Stalo se Vám některé, že by pregnyl popraskal jen část folikulů. Nevím zda se tělo chystá na dvojčata
nebo je to nějaká zběsná cysta. Doktor mě ujistil, že prý to cysta 100% není. Ale nezdá se mi to. V minulých cyklech jsem užívala jen Pregnyl a Utroš. Díky
Ahoj holky, takze mame k dnesku 4 embrya, juchuuuu
a zítra teda transfer. Mazec je, ze jsem tentokrát ani ten Inofolic nebrala poctive, byla jsem rada, ze jsem si vzpomněla na 1 sáček denne a takova uroda a ještě jako bonus i kvalita ![]()
Tak ja mam potvrzeno, bohuzel i podle krve negativni. Jsem opet na zacatku, tohle bylo jedine a prvni vajicko, ktere se poprve mohlo transferovat. Asi si dam chvili klid, nez se pustim do dalsich pokusu, u me to vypada ze sance je jen u minimalek a nativu, takze to asi bude na vic pokusu, jen kdyby to pokazde nebylo tak emocne narocne
@Cookie22 to me mrzi
ja myslim, ze podobne pocity zazivame vsechny. Nam se poradila 4. stimulace, mezitím bylo 6iui a těžko rict jak dlouho bych to ještě vydržela zažívat. Měla jsem pocit, ze každy další neúspěch me srazil vic nez ten předchozí, bylo to hrozne, hlavně ta nejistota, jestli to vubec ma smysl, jestli se to někdy podaří… proto jsme začali pracovat i na adopci a aspoň trosku me to uklidnilo, ze je i další možnost jak mit dite… ted jsem strašně vděčná za tu naši cacorku, co ted krmí ve vane miminko vodou a nechce ven a další dite uz by byla jen třešničkou na dortu ![]()
@Anonym82 jeste to nevzdavam, pozitivni je, ze s kazdym dalsim pokusem jsme se dostali dal. Uz vim, ze na hormony moc nereaguju, ale minimalni stimulace byla vzdy aspon castecne uspesna. Z tech dvou minimalek jsme meli dve zrala vajicka. Takze proste nejaky pokus vyjit musi. Samozrejme lamat pres koleno to nechci, ale jeste ty minimalky parkrat zkusit chci, nez to uplne vzdam, tak snad tam na nas uspech ceka. Nastesti je pritel obrovska podpora, to je pro me ted nejvic
Ahoj holky, včera jsem se ještě vezla na oblacku a dnes přišlo vystřízlivěni… včera mi zavedli to nejlepsi embryo ze 4, měli jsme hroznou radost, ze jsou stále 4embrya a dnes uz nemáme nic k mražení, takže pokud bude tt negativní, takzas všecko podstupovat znovu, což tu asi všecky zname ![]()
@Anonym82 to me mrzi, ale asi ted nezbyva nez verit, ze tohle je ted ten spravny bojovnicek
@Anonym82 To mě mrzí, ale i tak je to super výsledek, máš u sebe to nejlepší embryjko po PK! Moc držím palce!! ![]()