Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Jake centrum nebo doktora byste doporucili pro nizsi AMH? Diky moc.
To se asi takhle nedá říct, doporučení pro nižší AMH. Záleží odkud jsi.
Hlavně vybrat dobré car kde hned nenutí darovaná vajíčka, ale věnují se ti.
@Anonymni: a uprimne, ono asi zalezi hodne i na tom konkretnim doktorovi, ktery se ti venuje. Ja jsem treba ve svem CARu u jedne doktorky, se kterou jsem moc spokojena. Bohuzel ale samozrejme ne vzdy je ten konkretni doktor k dispozici, jakmile uz jsi v prubehu, tak proste jdes na kontrolu k tomu, kdo zrovna muze, tam uz to nemuzes odlozit treba o tyden. Me se stalo, ze u prvniho ivf tahle moje super doktorka nemohla a byla jsem u jine. IVF bylo neuspesne, zadna reakce a ta hned rekla, ze bohuzel takovy vysledek se da ocekavat i u dalsich pokusu a rovnou tedy spis ze bychom meli uvazovat o darovanych nebo adopci. az potom jsem si cetla prave tady o minimalkach/nativech a znovu konzultovala s mou puvodni doktorkou a ted jedu druhou minimalku, u obou mam daleko lepsi vysledky nez u klasicke ivf a je videt, ze sice jen jedno, ale nejake vajicko porad jsem schopna vyprodukovat. Takze je to hodne o lidech.
Ale treba Helios v Brne minimalky vubec nedela, Reprofit, Reprogenesis ano. Asi bych hledala ty, ktere ty minimalky podporuji
@Ellenii píše:
@Cookie ahoj, a jaké máš AMH? Já mám AMH 0,99 (loni v září)Já jedu zatím v nativech. Nějak se mi do těch hormonů zatím nechce. Mám za sebou 3 IUI (nic z toho). Měla jsem ovulku tak 9-10 DC (cyklus 28dc) = což znamená, že folikul praskne dříve než dozraje vajíčko. Vyzkoušela jsem si to u prvního nativu (ovulka 10 DC - vajíčko nezralé). Ale pustila jsem se do cvičení hormonální jogy a mojžíšové a v druhém nativu jsem měla dokonce 2 vajíčka - 1 100% zralé a jedno jen rychle dozrálo v laborce. Na posun ovulaci mi dost pomohlo to cvičení a čínské odvary. Nyní je ovulka 13-14.DC. Zkoušela jsi nějakou alternativu?
Ahojky můžu se zeptat jak dlouho a jak často si cvičila tu jogu? A mojzisovou než ti takhle dobře dopadlo s vajicky? Já vždycky začnu cvičit vydržím to pár dní a pak se na to zase vykaslu..rano to nestíhám a večer se mo nechce když třeba prijdu pozdě domů ![]()
@Anonymní píše:
Jake centrum nebo doktora byste doporucili pro nizsi AMH? Diky moc.
V brne ještě dela minimalky a mají zkusenosti s nizkym AMH Unica Brno a jsou uz myslim i v Praze. Mrkni na webovky
Ahoj holky, tak se hlasim s novinkama - zitra mam embryotransfer, poprve jsme takhle daleko, tak drzte pesti!
Mam za sebou za posledni rok a pul 2× UIU, 1 kratky protokol (zadne vajicko), 1 minimalka (1 vajicko, ale zastavilo se ve vyvoji hned prvni den), 1 dlouhy protokol z opravdu velkyma davkama hormonu (zadne vajicko, jen jedno nezrale), a ted naposledy zase minimalka - meli jsme jedno zrale vajicko, dnes mame 4.den morulu, zitra transfer! Zkousim k tomu pridat i embryoglue a asistovany hatching, at tomu trochu pomuzu a proste budu doufat.
Jinak AMH jsem mela pred koncem roku kolem 0.3
Mám s tebe velkou radost. ![]()
Budu držet všechny palce, ktery mám a na tebe myslet. Pevné doufám aby to tentokrat nebylo jen zralé vajíčko, ale i to zpravné, které se probojuje až do stadia novorozence. ![]()
@Cookie22 taky moc moc držím pěsti. Ještě na uhnizdění se doporučuje bromelain nebo z ananasu ten střed. Čím jsi stimulovala? Měli jste ještě to vyšetření na dobrý výběr spermie..? (Teď nevím jak se jmenuje)
Ahoj holky, jdu vám dodat naději. Moje AMH 0,1 a dva měsíce na to jsem spontánně otěhotněla po Clostylbegytu. V postýlce mi spinkaji dvouměsíční dvojčátka
všem přeji hodně štěstí
![]()
@Anonymní** Mojžíšovou cvičím cca od prosince, ale měla jsem v únoru měsíc pauzu. A HJ jsem cvičila přesně měsíc. Ráno HJ a večer mojžíšovou. Každý den -když jeden den vynechám, tak ztrácím morálku v cvičení
. Když vyjímečně nestíhám, tak snížím počet opakování v mojžíšové.
Ahoj, našla jsem ve svých zásobách 4 ampule 75 m. j. Merionalu s trvanlivosti do 05/2018. Já už to nevyužiju.
Je mezi Vás někdo kdo o to má zájem, nebo znáte někoho kdo by ampule ještě využil? Napište mi prosím SZ.
Ahoj holky, pokoušíme se o druhatko. Pred 2 měsíci mi bohužel folikuly popraskaly pred OPU a dneska jsem 8 DC a na kontrole pěkný nález. Zkusila jsem poprve Femaru a probudil se i levý vajecnik a mam tam celkem 1× 14 a 3× 12, 1× 10 a pak ještě další 2 menší. V pátek další kontrola ![]()
@Cookie22 Moc držím palce, ať se embryjko pěkně zavrtá!
@Anonym82 Taky pěkný!! Držím palce, ať to vyjde! ![]()
Já jsem zkusila stimulaci se synarelem, elonvou a Femarou a udělala se mi jenom cysta, takže se to stoplo. A nějak mám pocit, že půjdu raději cestou nativů, z kterého máme i dcerku.. Akorát jsem si rozhodila tělo i psychiku.. Teď budu doufat, že cysta brzy zmizí a naskočí mi normální cyklus, který zase podpořím jen lektvary od Zhang a cvičením.
Dělali mi znova test AMH a mám ho 0,35. Před dvěma lety bylo 0,1.
@Dalva dekuju! To cekani je sileny ale. Takhle daleko jsem jeste nikdy nebyla, takze ti je zase neco noveho a je to teda pekne na nervy. Jsem 5.den po ET, necitim vubec nic, testivat jeste nechci, snazim se na to nemyslet, coz samozrejme nejde, no hruza. Tak snaaaad…
https://www.fertstert.org/…e/S0015-0282(15)01961-5/pdf
Docela zajimavy clanek ke kolisani AMH v ramci menstruacniho cyklu. ![]()