Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mallorka těžko říct.. spermie se přiblíží k cíli.. Nemusí procházet děložním hrdlem, kde je možný problém prostupnosti kvůli protilátkám, kvasinkám apod. U jedné známé IUI zabrala napoprvé, spermio dobré, snažili se doma přes rok a nic a pak se takhle povedlo.
Neříkám, že to zafunguje u každého, ale je to možnost k vyzkoušení.
Tak holky ted nevim, a nemyslíte ze kdyby tomu u me veril doktor tak mi to nabídne ne? O IUI nic nerikal. Nebo myslite ze jde i o penize? Aby z nas vytahli co nejvíce.
@irennnka spíš si myslím, že ti dr. doporučuje to, co má z jeho pohledu největší šanci na úspěch. Vzhledem k AMH a FSH (i když to by měli přeměřit..) Ti určitě nebude říkat, ať chvíli zkoušíte inseminace a domácí plození, to si žádný dr. nelajsne.
A samozřejmě mají centra mnohem větší balík za IVFka než na inseminace..
@Dalva
No prave, kdyz ja se na to hned necitim, nejsem psychicky uplne v pohode po tom zjisteni vysledku
byl to sok a casto placu a jsem ve stresu, moc nejim…ale doma o tom mluvíme, dodelame byt to je do dvou mesicu a potom asi pokud nic, pojedem na kliniku zjistit co a jak, žádost na pojistovnu atd..
@irennnka To víš že jo, dej si nějaký čas, trošku se srovnej, je to pořádnej šok! ![]()
Zatím začni třeba s nějakými bylinkami, cvičení.. Něco dělat, už pro ten pocit, to taky pomáhá psychice. Uvidíš, že miminko bude! ![]()
Caute kočky, sledujem vasu diskusiu uz par dni. Mam 30 a s priatelom sa snazime len mesiac a z HP mi vyslo AMH 1,0, ktory mi urobila doktorka, ked som jej povedala, ze sa mi zda, ze mam slabu menstruaciu (mam ju pravidelne, trva rak 6 dni - tri dni slabsie krvacam. a tri dni spinim). Celkom zufalstvo ma prepadlo. Teraz musi ist priatel na spermiogram. Neviem vsak stale zistit aka je norm. hodnota AMH. Na ceskych strankach je norma od 2,2 do 5 tusim, no na slovenskych je uz hodnota 3,5 PCO a norma pre moju vekovu kategoriu 1-3. Druha vec, neviem ako rychlo to klesne. Pisala som si s babou, ktora mala 0, 93 a tri deti prirodzene behom 7 rokov a bola starsia ako ja. Dalsej to vsak kleslo behom polroka o. polovicu a deti nema ani s darovanymi vajickami, isla na IVF 8×. Doktorka mi povedala, ze nehovori, ze nemozem otehotniet spontanne, ale ze treba na tom zacat pracovat hned. Ja neviem, ci nemam ist rovno na IVF. V takomto rozpolozeni an tak asi neotehotniem. ![]()
@Scorpionflower vím, že se to těžko říká ale hlavní je být v pohodě, jak jsem psala je mi 35, zatím žádné děti nemám, ale doufám, že se nám taky zadaří, je tu opravdu hodně příběhů a holky mají děti i s horšími čísly. Mě doktorka říkala, že v mém věku by měla být hodnota kolem 1,8 až 2,5 ale je to různý, taky tady spousta holek psala, že se jim třeba AMH různě mění, nebo že jim třeba po různých bylinkách a vitamínech vyrostlo. Musíme si prostě věřit, nikdo jinej to za nás neudělá ![]()
@Mallorka píše:
Dnes ve 13:42 se narodila dcera Eliška3000g, 50cm
Ahoj hodně dlouho jsem tu nebyla tak dodatečně velká gratulace
![]()
@Mallorka píše:
Dnes ve 13:42 se narodila dcera Eliška3000g, 50cm
Ahoj hodně dlouho jsem tu nebyla tak dodatečně velká gratulace
![]()
@Scorpionflower
Nevim jestli holky včetně me co hodnoty mame uplne nizke chceme slyset tyto pribehy. Vim ze to je zivot ale snažím se spis podporit lidi a ne psat příběhy se spatnym koncem, to je muj nazor, jsem mozna ještě naštvaná kdyz jsem pred tydnem zjistila své vysledky po roce a pul snazeni-to se muzes docist par diskuzi zpet, vim ze jsi chtela znát nazor ostatnich ale neni nutne tady psat tyto negativni veci, to je muj nazor tak se omlouvam, tohle se mi necetlo dobre. Preji ti hodne stesti ![]()
@ESlunce jooo děkuji. To už jsi tu nebyla hodně dlouho. Elouskovi už jsou 2,5 měsíce
.
Jak pokračujete?
@Mallorka museli jsme mit tři měsíce pauzu
V listopadu jsem byla na kontrole. V prosinci začali opět se snažit. za prosinec to nevyšlo. K vánocům jsem dostala dárek letenky na březen a to sem usoudila že se nemůžeme snažit pac v tom prvním trimestru se nesmí lítat. Od minulého měsíce se opět snažíme. Nepovedlo se. Tak snad tento víkend. Sleduji ovulku. Tak uvidíme za dva týdny zdali se nám podařilo.
A co mrnousek Eliška? Jak se vám daří? ![]()
Ahoj holky, tak jsem byla dnes na kontrole 10.den minimalky. Bohuzel mi to ukoncili, folikuly nerostly. Byl to docela sok, pry pri me situaci jde pry jen ivf… mame posledni pokus a premyslime, zda s tim pockat nebo ne… posledni ivf jsme meli 10/2017… cas leti, znate to… nemam prirozene menstruaci, po vysazeni HAK pred 3 lety mi nenaskocila. Mam strach, ze telo neni pripravene a byl by to zase vyplacany pokus… ach jo. ![]()
@Pavlina001
Já být tebou se pokusím, nejdřív přírodně (skrz hormonální jógu, akupunkturu nebo bylinky) dát cyklus do pořádku, připadne zapracovat na kvalitě vajíček.
Věk máš ještě v pořádku a i tvoje AMH neni úplně dramatický.
Když ale přírodně neovuluješ, ani nemáš sama menstruaci tak si myslím, že budeš pri IVF jen plácat dalši pokus.
@Lindapynda ano, taky myslim a asi to tak zkusime… jen mam strach, aby nam neutekl cas. Ale clovek musi myslet pozitivne, kdyz se budu litovat, tak nicemu nepomuzu ![]()