Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1074
15.4.18 09:55

Takže holky nevim jestli si vzpominate na me vysledky jak jsem byla zoufalá kdy mi na ivf klinice rekli ze se nevi zda budu mit sva vajicka a strasili prechodem s fsh 27 ktere mi nabirali 8den cyklu. Zmenila jsem sveho gyn doktora a ten je teda skvělý, prisla jsem k nemu zoufalaa ubrecena a dorazena z kliniku az tak, ze mi chtel dat neschopenku.po ovitrelle kterpu mi dali na klinice mi prisla ms a muj doktor mi vzal treti den jak se ma krev na fsh, a ejhle 7,7…takze? hodnoty ukazkove. Na ivf kliniku ted prdime, a bude me stimulovat muj doktor, snazime se rok a pul takze pomoct tomu nejak musime. Jsem přístupem zklamana, jak takhle muzou zoufalou zenskou dorazit? Kdyz vedeli, kdy se to ma brat ta krev a nevzali mi ji znova? No nic, jdeme dal :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
15.4.18 10:10

@irennnka ahoj, jsem na tom podobne. My teda mame sanci asi jen pres ivf (nevim, zda znas muj pribeh), ale minuly tyden jsme byli pro druhy nazor na jine klinice. Byli trosku zdeseni pristupem Gennetu, ze protokolem, ktery mi predepsali, ja se svou diagnozou mohu jen tezko vyplodit kvalitni vajicko. Jako zaklad jsem byla poslana na endokrinologii a komplexni novy hormonalni profil a jeste cosi, co nevim, co je a od toho mi pak urci lecbu. Obrat o 180stupnu. Dodalo nam to nadeji…takze jak pises, jedeme dal 8), jen ten ztraceny cas, nervy a ivf pokusy… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
15.4.18 10:43

@irennnka já se tenkrát pri odchodu z kliniky totalne sesypala. Brecela jsem cely den. V životě jsem nebyla tak nešťastna. Pak jsem se sebrala a už mám dvě děti. Věřím, ze i vy se dockate. Přej i hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
15.4.18 13:15

Ja se taky totalne sesypala, ale jsem z toho nesva, rok a pul se snazime…pristi mesic mi da clostik a pak ovitrele a pry takhle tri mesice to zkusime. Tak nevim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
15.4.18 13:25

@irennnka urcite je dobre, ze jste zmenu udelali, mate novy plan a co zkouset. Drzim moc pesti! Hlavne vycistit hlavu a jak jsi psala - nic nevzdavat, jede se dal!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.18 14:37

@irennnka Gratulujem ti k dobrým výsledkom :-) Ak sa môžem opýtať, doktor ti znova bral aj to AMH? Alebo sa tej hodnote vôbec nevenoval? Ja som prečítala niekoľko dobrých článkov o AMH, kde lekári píšu, že hodnota AMH nie je tak dôležitá ako ostatné hodnoty (FSH, LH…),najmä, pri mladých ženách. Jeden z nich dokonca písal, že od testu AMH ženy odhovára, vraj sa má odoberať len keď ideš na IVF, aby vedeli aká bude odozva, inak je to irelevantné. Inak ti nepredurčuje kedy otehotnieš. Dôležité je, aby si mala ovuláciu a v tvojom prípade, pretože si mladá, budeš mať určite kvalitné vajíčka. Články boli najmä od lekárov z amerických kliník, a tí postupujú ako tvoj lekár - v prípade nízkeho AMH (ak je všetko ostatné v poriadku) dajú na tri mesiace Clostilbegyt a potom ešte IUI až potom nasleduje IVF. Toto je jeden z tých článkov, zaujímavá je aj diskusia pod ním. http://www.inviafertility.com/…althy-women/

https://www.statnews.com/…s-fertility/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
15.4.18 17:13

Amh se vůbec nezabýval, delal na tech klinikách taky s pry je to ted jen nejaka moderni vec, neni to smerodatne, rikal ze je pro nej dulezite fsh a lh a to mam uplne ukazkove..jinak by me nelecil rikal. Asi je to u mě fakt uz i psychika, moc mimi chci. Tak trosku vypnu kdyz ted vim ze jsem ok a zacnz se konecne radovat z příprav na svatbu :) potom mi da i prednison abych nahodou neodpirala mojeho spm :) snad nekoho taky povzbudila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
15.4.18 18:02

A doporucil mi tenhle pripravek, tak hned zitra jdu koupit :) tak inspirace po vas holky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.18 19:02

@irennnka Niacin som nebrala, ale už som ho videla. Beriem Nosifol, vitamíny D3 (štúdie ukázali, že práve tento má vplyv na AMH, keď ho máš málo ovplyvňuje to hodnotu AMH v krvi)E a Melatonín na kvalitu vajíčok. A pila som Vitex jahňací, ale všetko, okrem toho Nosifolu, len tak tri týždne. Predvčerom som zistila, že som tehotná (testy ukazujú, u lekárky som ešte nebola), :dance: ešte sa spamätávam zo šoku. Nám to vyšlo hneď na prvý cyklus. Ja som AMH až také nízke síce nemala (1.0) ale aj tak…doktorka tvrdila, že len tak ľahko neotehotniem…a vidíš.. Takže to svedčí o tom, že výška AMH nepredurčuje kedy otehotnieš. Inak som čítala zaujímavý článok o tom ako niektoré kliniky si vyslovene spravili biznis na AMH - urobia si marketing na tom, aby si ženy dali spraviť AMH testy a keď im vyjdu len trochu nižšie, tak im povedia, že si treba dať zmraziť vajíčka (čo samozrejme robia tiež tie klinky, ktoré robia testy AMH). Nie je to test, ktorý je úplne nanič, ale treba ho vedieť interpretovať aj v súvislosti s inými hodnotami a tiež ho robiť opakovane. Tá hodnota zvykne skákať. Najdôležitejší faktor je stále vek - ak si pozrieš diskusiu pod článkom v prvom linku, ktorý som poslala ten lekár, ktorý je aj autorom článku to tam všetkým ženám opakuje, byť tebou, skúsila by som najmä to D3 alebo DHEA a ten Niacín samozrejme. Veľmi ti držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
15.4.18 19:13

@irennnka nám se povedlo az po dvou letech. A hodnoty fsh jsem měla podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
15.4.18 21:17

Ahoj holky, tak taky přidávám po delší době zase aktuální info - pripomínám AMH 0,9, FSH 10,8, brzká ovulace (tedy s velkou pravděpodobností nedozrávající vajíčka),manžel velmi kolísavé spermio, 2 roky snaženi. Hned nás chtěli hnát na IVF. Co jsem pročetla všechny možné diskuse a vzhledem k 2 letům snažení jsme se rozhodli, že už něco zkusíme - a to nativ. Dokonce i moje doktorka mi nakonec řekla, že při minimálce a nativu bývá u nižších AMH lepší úspěšnost. A jsem-li nadšená pro nativ, tak právě to nadšení je to nejdůležitější na celém procesu IVF. První IVF byl folikul prázdný (celkově jsem byla nemocna a rozhozena). Na podruhé jsem díky cvičení hormonální jógy každé ráno + mojžíšovky každý večer + kůra z mateří kašiky a pár akupunktur vyburcovala vaječníky natolik, že ovulku jsem posunula z 10 dne na 14 a byly 2 vajíčka (1. super zralé a 2. jen lehce nechali dozrát po odběru) a jedno super kvalitní embryjko po PK:). Nativ stojí sice 15000Kč, ale jsem děsně ráda, že jsem to zkusila. Teď už jen čekám někdy v týdnu pozitivní test :). Určitě se nenechte vyděsit, oni by rádi hned ty peníze z pojišťovny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
15.4.18 21:27

@Scorpionflower
Jeee tak to potichu gratuluji, to je krasna zprava :* smoda ze z nas nekdy ty kliniky delaji jen penezenku, samozrejme jsou lidi co je potrebuji a budme radi za ne, ale zklamalo me ze az tak neuvadi veci na pravou miru, alespon u me. Smad se taky brzy dockame, me porad vrta hlavou proc nam to tak ale dlouho nejde :( kdyz teda ted mame vsechny vysledky ok, az na to amh. No, uvidime :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.18 22:21

Ahoj, chtela jsem se zeptat asi na hloupou otazku, pardon, neprocetla jsem celou diskuzi. Otehotnela jsem snadno trikrat v prvnich dvou mesicich snazeni, ale bohuzel dvakrat SP a jeden zamklkly potrat. Je mozny, ze by to melo neco spolecnyho s nizkym AMH? Mate nekdo zkusenost? Diky. :hug:

• Citovat
  • Upravit
18.4.18 11:14

Ahoj, ano, moze mat. AMH do urcitej miery hovori aj o kvalite vajicok. Ale nemusi to byt pricina. Lekar ti nerobil nejake testy? Mozem sa spytat kolko mas rokov?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.18 12:04

Je mi 32. @Scorpionflower
Jak dlouho se vlastne ceka vysledek na AMH? Napadlo me, ze si to udelam jako samoplatce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex