Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pavlina001 ahoj,Gynex se nesmí zároveň s hormony, určitě ho vysad, ale inofolic užívej normálně dál ![]()
Tod otázka jak je to stim AMH
![]()
@Merieta moc diky. Uzivala jsem ho s Menopurem 3 dny, tak snad jsem to moc nepohnojila ![]()
@Pavlina001 určitě nepohnojila ![]()
Bylinky by se neměli zároveň s hormony. Já Gynex taky nějakou dobu užívala a v jedné skupince na fb holky upozorňovali, že se Gynex při stimulaci nesmí. ![]()
Ahoj holky, můžu s k vám přidat? Je tomu pár dní co jsme dostali výsledky z IVF Zlín, po snažení rok a půl o miminko jsme se odhodlali a jeli pro radu. Je mi 29 a příteli 28. Před pár dny nám byl sdělen výsledek, přítel ok i spermio, u mě naměřeno AMH 0,06 (ovariální rezerva) a FSH skoro 26, odběr byl 8dc, bylo mi doporučeno okamžité IVF, jsem z toho v šoku, můj gyn. doktor mi i sledoval ovulaci a nasadil clostilbegyt a bez úspěchu, bral i krev, jak je možné že to nezjistil, pořád říkal že folikulometrie v pořádku atd…byl to velký šok. Pomalu se smiřujeme s IVF, ale pouze se svými vajíčky, moc budu ráda za vaše zkušenosti
@irennnka Ahoj, to mě mrzí, ale určitě s tím něco půjde udělat!! Zkus si trošku projít diskuzi a uvidíš, kolik je tu dětí.
A ty jsi ještě mladá.
To FSH by se mělo měřit v rámci hormonálního profilu ideálně mezi 2-4. dc… To bych si nechala přeměřit. Úspěšnější bývají minimálky a nativy. Velké stimulace většinou při takhle nízkém AMH nemají moc smysl.
Každému pomůže (podpoří) něco jiného, můžeš zkusit čínskou medicínu, hormonální jógu, gynex..
@Dalva
děkuji za optimistické zprávy
no mě to nabírali 8 den tak nevím
no jsem z toho uplně v šoku..gynex jsem už brala
mám teď inofollic combi. 16dc jsem si píchla ovitrelle a druhý den plánovy styk, od druhého dne beru utrogestan na 10 dní a teď budu čekat no. CHtěla jsem vědět, zda je tady někdo s takovými výsledky a šlo to ještě přirozeně, či IVF úspěšné. Moc děkuji ![]()
@irennnka: to me mrzi, chapu jsou to necekane zpravy a clovek je z toho v soku. Ale jak pise Dalva, jsi jeste mlada, takze porad jeste dost moznosti.
Ja mam AMH 0.3, tedy takto jsem to mela pred pul rokem, slo mi to dolu hodne rychle, rychleji nez je obvykle, takze se obavam, kolik mam ted, jestli se ten sestup nezastavil.
Ted mam dlouhy protokol, takze budu do par dnu vedet, jestli tam je nejaka reakce. Jak se tu uz psalo, moc vajicek z nas tady nevydoluji, takze casto nema cenu se ladovat hormonony. Ja mam za sebou jedno klasicke IVF (bez reakce), ted zkousim jako druhou variantu dlouhy protokol (podle diskuse s doktorkou je toto prave vhodne pro mladsi rocniky, rozumej pred ctyricitkou, pokud klasicke IVF nezabere. A pokud ani to ne, tak minimalky a nativy. Takze ja ted cekam, jestli ten dlouhy protokol k necemu bude a pokud ne, tak uz nebudu placat pokusy a pustim se jen do nativu. Dam vedet, kdyz jsem tady patrala, tak prave moc zkusenosti s dlouhym protokolem nebylo, natoz uspesnych, ale po diskusi s doktorkou jsem se rozhodla to vyzkouset, tak sem pak napisu zkusenost, protoze mi to tady v diskusi chybelo.
@Cookie22
vy jste boží holky jak rychle reagujete, musím říct že mě to nakoplo. A můžu se zeptat, kolik vás vyšlo ivf? Snad ti to vyjde, holky které hned otěhotní ani neví jak, neví jaké mají štěstí…tohle jsou hrozné starosti
ale musím to vzít jak to je, i když je to těžké, můj gyn doktor se rok a půl tvářil že ovuluju a je vše ok, když jsem mu řekla že mi za celý rok vyšel jen dvakrát pozitivní ovu test, a že jsem do nich dala peněz, řekl že tím se řídit nemám.
začla vynechávat ms tak mi píchal agolutin, vždyť to jsou náznaky mého problému, měním doktora každopádně s tímhle bych už v klidu nebyla. díky za tvoji zprávu, budu sledovat i tvůj příběh a věřím že bude úspěšný ![]()
@irennka ja jsem pozitivni ovu test nemela nikdy, ale je pravda, ze jsem to moc neresila a moc si jich nedelala. Ale podle doktorky a ultrazvuku normalne ovuluju, tomu prece jen verim vic nez pocuranymu papirku za par korun z drogerie. Jinak cena opravdu zalezi co je za problem, jak daleko se dostanes. Celkove tak 20-30 tisic, ja jsem se zatim nedostala dal nez k oplodneni, a druhy den uz nic, takze jsem mela max 10tisic.
Jedine co bych poradila, vyber si CAR ve kterem se budes citit dobre a doktora, se kterym si sednes. Preci jen to znamena spoustu navstev, spoustu cekani, pro me osobne je tohle dulezite. Bydlim v Brne, coz je podle toho co ctu, reprodukcni velmoc
takze mam moznost si vybrat a zatim porad zustavam v Reprogenesis, kde je to mensi, rodinne, je mi tam dobre a nepripadam si tam jako nekde v nemocnici.
@Cookie22 Naprostý souhlas, Reprogenesis doporučuji taky, skvělý přístup. Myslim, ze bude doporučena minimalka nebo nativ, klasika je asi při těchto hodnotách zbytečná, ale to je můj názor, každopádně to řešit.
Řešíme to hned, jen rekonstruujeme byt a v září máme mít svatbu, tak mi jde i o peníze
je to hodně všechno drahé, ale dítě chceme takže se nedá nic dělat, ta nespokojenost patřila mému gyn doktorovi v místě bydliště. Jsem ze zlínského kraje takže IVF Zlín je nejblíže a doktor je tam šikovný, působí na mě fajn, jsme v začátku takže nedokážu porovnat jeho doporučení a postupy. Potom je vše už daleko, Olomouc, Brno to mám více jak dvě hodiny cesty.. ![]()
@irennka To asi jo, prece jen clovek musi jezdit nekdy i dvakrat tydne, takze pokud neni penez na rozhazovani, asi je lepsi si to zkusit v tom mistnim, prece jen pokud by se clovek mel stresovat jeste kvuli penezum za cesty a ubytovani, tak to moc neprida. Budu drzet pesti!
@irennnka ja jsem na tom byla podobne jako ty, stejny vek a hodnoty o trosku lepsi, fsh 13 a amh 0,45 a k tomu manzel hodne spatny spermiogram, zadarilo se ve velkem IVF, prvni transfer sice mimodelozni ale nasledny ket vysel a ted tu mam 11 mesicni jednovajecna dvojcata, si mlada, sice nemusis mit moc vajicek ale muzou byt kvalitni. Hodne stesti
@Vasule86 to je krasne povzbudive. Dvojcatka by se mi moc libily! Velke IVF myslis klasicke oproti minimalce nebo myslis ten dlouhy protokol?