Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Martina145 píše:
@Marlenka91 pročti si příspěvky dříve v diskusi. Holky tam zmiňovaly několikrát zvýšení. V nějakém příspěvku jsem se dočetla, že nedostatek vitaminu D to může zkreslit. Ale jak moc je v tom pravda netuším. Doktoři vždy tvrdí, že to možné není.
Ahoj, já jsem měla 5/2017 naměřeno 0,5, v jiné laboratoři 11/2017 0,72 a je pravda, že to bylo po létě, kdy jsem vitaminu D měla dostatek (obecně mám spíš jeho deficit a přes rok beru vigantol). Ale četla jsme hodně případů, kdy došlo k navýšením, naopak o přirozených otěhotněních s výsledky 0,1 apod.. Takž já bych tomu tak moc nevěřila.. je důležitá hlavně kvalita a nikoli kvantita.. ![]()
@Anuska31 já jím lepek tak 3× týdně. Vynechat by se neměl pokud nemáš celiakii. Cukr jsem vynechala, ale já to měla spíše na kvasinky. Uvidíš co ti doporučí. Dietu nemají třeba všichni.
Holky, mate za sebou některá minimalku po neuspesnych IVF? Ja krátký protokol pouze 2 vajíčka a po PK jedno, bohužel to nedopadlo. Uvazuju co dal, jestli ještě zkusit poslední 4.pokus nebo rovnou tu minimalku? Mám amh 1. Diky
@Ella123 To mě mrzí, že to nevyšlo!
Myslím, že takhle postupovala většina holek tady, nejdříve zkusit klasické IVF a po zjištění úspěšnosti minimálky a nativy. U mě po 2 klasických IVF a x minimálkách vyšel až nativ. Vlastně jsem otěhotněla 1× přirozeně, 1× po iui a jedenkrát nativ s PK - dcera. Takže bez stimulace.. První naměřené AMH před ivf v roce 2012 bylo 1,2 pak 0,8 (hned další měsíc) pak po čase 0,3 potom zase 0,5..0,1 už ho ani nechci měřit, určitě by mě to nijak neuklidnilo.
Někdy mám na utz jenom jeden folikul, někdy tam jsou vidět třeba i 4
Takže to AMH bude různě kolísat, podle toho, jak se zrovna vaječníky snaží.
@Marlenka91 ahoj, me rekli v kvetnu, ze mam amh 0,6 a hnali me na ivf… V 29. Obepsala jsem mailem vic lekaru a az jedna mi rekla, ze mame zkoušet pul roku a pak az řešit. Otěhotněla jsem na poprve. Nic neni ztraceno! Ted mam 25 dni do TP ![]()
@Ella123 ahoj, ja jsem zacla se dvěma IVF s krátkým protokolem. 1× zisk 2 vajicek, 1× 3vajicka, po PK 1embryo. Pak jsem zkusila 2× minimálku a vzdy zisk 3vajicek, z nich 2 embrya a ty jako dvoudenní zavedena a z te poslední minimalky máme uz dvouletou dceru. AMH pred 6 lety 0,86.
@Anonym82 Diky za pozitivní příspěvek, taky už půjdu maximálně do minimalky. A to jsi měla jenom Clostylbegit?
@Ella123 Clostilbegyt a k tomu hormon Fostimon ci neco podobného a dále Orgalutran, aby největší folikul nepraskl a ty ostatní 2 mely cas dorůst
Nemá některá náhodou zkušenost s využitím minimálky na pojišťovnu? Prý se to dá. díky
@Ella123 ahoj,
Já měla 2× minimalku na pojišťovnu, ale ono to opravdu nejde jakože minimalka na pojišťovnu, ale pokud je dobrý Dr se kterým si to domluvíš tak to Dr udělá jako klasické Ivf.
Já to měla tak, že jsem vyfasovala normálně léky jako na klasické Ivf, ale spotřebovala vlastně asi jen 1/3 léků. Minimalka vyjde kolem 25 -30 tis, pojišťovna přispívá na klasické Ivf 26 tis, takže záleží jestli si budeš chtít tady tím vyčerpat pokus na klasické Ivf, které je o dost dražší. ja už na klasické Ivf nereagovala tak mě to nevadilo, ale i tak jsem si nechala jeden pokus na pojišťovnu kdybych někdy uvažovala o darovaných vajíčkách a teď jedu jako samoplatce, tři pokusy vyčerpaný.
Snad jsem to napsala dobře ![]()
Kdyby něco, ptej se ![]()
@Merieta Tak nevím, já bych chtěla minimalku jen s Clostilbegytem, tak uvidím, jak se domluvíme. Poslední pokus neřeším, klasické ivf je zbytečne, reakce mizerná a do darovaných nepůjdu určitě, takže je mne to jedno, spis co bude levnější.
@Ella123 tak pokud jen Clostilbegyt tak bych šla do samoplatce, narkózu s jedním, dvěma vajicky se dá v pohodě vydržet, tak se ušetří taky nějaká koruna.
Já vím, že darovaná taky nechci, ale prostě ten jeden pokus v záloze chci mít. Mrkni na ceník car kolik chtějí za minimalku a pak se taky dost platí za léky, ale Clostilbegyt moc nestojí. Asi to prober s Dr, pojišťovna minimalku neschválí, ale záleží na Dr
![]()
Ahoj holky, chtela jsem se zeptat, aktualne jsem na minimalce s Menopurem (75jednotek/den). Muzu k tomu stale brat Gynex a Inofolic? Muzu je brat i po embryotransferu? Dekuji moc za rady.
A jeste mam jeden dotaz
Ja mam anovulacni cykly, takze je pro me jedinou cestou hormonalni stymulace. Nevite, jestli kdyz normalne neovuluji, i tak se mi snizuje AMH stejne jako ostatnim? Rikam si, ze je to rezerva vajicek, takze i kdyz vek stoupa ale neovoluji, jestli se rezerva snizuje stejne rychle jako tem, co normalne ovuluji nebo treba pomaleji? ![]()