Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
225
2.3.18 19:04

@Stranger ahoj měla jsem stejnou simulaci (225 gonal a cetrotide) a pri amh 0.72 jsem měla jen 4 folikuly a v nich 2 vajíčka- oplodnilo se jen jedno. A pri stimulaci clostillem před IUI jsem měla jednou 3 a podruhe 2..otázka je zda v nich něco bylo.. každopádně nevyšlo nic :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
2.3.18 19:07

@Pavlina001 tak super tak mě průběžně informují zda se Ti daří cvičit pravidelně :). @Dalva já bych taky chtěla obden aspon.. a to funeni mi taky leze na nervy..hrozne mi to dráždí nos :mrgreen: :pocitac: jo a ty cirkulace mě taky nebaví :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
2.3.18 20:39

@Pavlina001 Ty jsi teda rychlík, už na kurzu! :mrgreen: Tak dej pak vědět, jaký z toho máš pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
2.3.18 20:49

@Stranger Ahoj, před dvěma lety jsem měla AMH 0,1 a otěhotněla z nativu (máme dcerku :srdce: ). Byl to boj. První IVF (AMH asi 0,8) Merional 225 j dva folikuly, jedno vajíčko, ET a nic z toho. Druhé IVF Synarel sprej, Gonal 300 j, Luveris, Cetrotide - 3 vajíčka, ET jedné blastocysty a biochemické těh. Pak skoro za další rok otěhotnění po IUI, ale zjištěna gen. vada. :,( Předtím a potom minim. stimulace, většinou dvě vajíčka, k ET vždy jen jedno 3. den, ale žádné těhotenství z toho. V únoru 2016 1.nativ - odebráno nezralé vajíčko, červen 2.nativ - prodloužená kultivace, pěkná blastocysta a z ní dcera.
Teď budu střídat nativy a případně minim. stimulaci Femara + pár dní malá dávka Menopuru, z toho mám vždy dvě vajíčka. Vysoké dávky bych do sebe už necpala, nemá to žádný význam.
Holky tady se skoro nulovým AMH mají i dvě děti! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
2.3.18 20:50

@Anuska31 Mě nejvíc baví závěrečná harmonizace, to často usnu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
2.3.18 21:25

@Dalva @Anuska31 Byla to uplna nahoda, nasla jsem to vecer na internetu, tak jsem do toho sla :-) Prosli jsme celou sestavu, bude to fuska, porad jsem dychala naopak :D Ale snad se to naucim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
2.3.18 21:29

@Stranger Ahoj, ja mam AMH 1,1, ale davky jsem mela vzdy pres 300 (Gonal i Menopur), 3× IVF, vzdy jen 2 embrya a jen 1 se „dozilo“ transferu, ze ktereho nikdy nic nebylo… Ted poprve zkusime minimalku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.3.18 22:24

Děkuji za reakce. Uvidím, co mi nabídnou. Chodím do Pronatalu k doc. Mardešičovi. Zdá se mi, že on se k minimálkám a nativům v případě nízkého AMH moc nepřiklání. Nemáte s ním některá osobní zkušenost??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
2.3.18 22:36

@Stranger me ted ceka dlouhy protokol, za sebou mam minimalku a klasicke ivf. Na ten dlouhy jsemse presne ptala, rikala jsem doktorce, ze co tak ctu tak v pripade nizkeho amh nejlepe vychazi minimalky a nativy. Odpoved byla ze ano, ale spis u rocniku nad 40let. U mladsich jde hlavne o to nejdriv vyzkouset vice metod, hlavne kvuli diagnoze a az kdyz nic nevyjde, tak opravdu nejlepsi je nativ a minimalka, jen ze to je proste na hlavu, ze to zada spoustu pokusu, nez to vyjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.3.18 23:01

@Cookie22 A mohu se zeptat, jak jsi reagovala na klasickou stimulaci? Kolik folikulů bylo a jaké dávky léků? Jaké máš AMH? Já teď měla klasický krátký protokol a z toho 3 folikuly. Ale těžko říct, co v ních bylo, když nedošlo k punkci. Uvidím, co mi teď nabídne, ale už na začátku se na minimální stimulaci moc netvářil… Ano taky jsem zde nabyla dojmu, že velká stimulace je v případě nízkého AMH „zbytečná“ a podobně se reaguje např. na Clostilbegyt. Je to těžké rozhodování. :think: A čas běží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
2.3.18 23:18

@Stranger pri informaci amh 0.72 mi jako prvni dali klasicky kratky protokol s gonalem, davky 225j, pak zvysili na 250j. Reakce vicemene nulova, 1 folikul-prazdny. Ale nutno rict, ze tou dobou jsem byla i v extremnim stresu v praci, coz urcite taky hralo roli. Potom znovu zjistovani amh, to bylo 0,35,vlastne uz po roce, coz pry nebi uplne normalni, aby slo takhle rychle dolu. Pak minimalka,2 folikuly,1 vajicko, oplodnene, ale embryjko neprezilo do druheho dne. Ted tedy zkousim ten dlouhy, uvidime. Jinak oficialne zadnou jinou diagnozu nemam, ale nedostala jsem se dal nez k tomu jednomu oplodnenemu vajicku zatim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
2.3.18 23:38

@Cookie22 Hlavně si taky myslím, že u těch, co mají ještě pokusy na pojišťovnu, jde CARům o to, aby pokud možno vyinkasovaly velké částky za IVF… Ale jistě, někdy se zadaří z velkého ivf, ale dost možná by se právě v tom cyklu zadařilo právě tak z minimálky nebo nativu. Prostě se zrovna natrefí na to pravé vajíčko. A o to asi jde. Tedy aspoň příběhy, které tu čtu už několik let, stejně tak jako moje zkušenost tomu nasvědčují.

Ale pokud někdo nemá AMH skoro na nule a tvoří se mu více folikulů, tak asi stojí za to stimulaci zkusit…
Je jasné, že pokud se podaří získat více vajíček a oplodní se, je to lepší pro psychiku při čekání na vývoj embryí při kultivaci. Když je to jedno jediné na PK, jako jsme měli my s dcerou, je to dost napínavé. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.3.18 23:43

@Cookie22 Ony hlavně ty hodnoty AMH docela kolísají nebo jde o nějaké odchylky laboratoří. :nevim: Mně ho dokonce poprvé před cca 6 lety naměřili úplně nejnižší 0,12 a pak vždy kolem 0,3, max. 0,4. Nám se během asi 8 let podařilo 2× otěhotnět přirozeně, z toho 1× se zdárným koncem. :srdce: Je to hodně bídná statistika, ale alespoň důkaz, že to jde i přirozeně. Jaké CAR navštěvuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
3.3.18 13:23

Já jsem teď dva dny po Opu, 3.ivf,krátký protokol s Menopurem, AMH 1 a po dávce 300 j první čtyři dny a následně 225j jsem měla 3 zralá vajíčka a 2 se podařilo oplodnit. Teď budu čekat, jestli z toho vůbec bude něco k transferu ???? Mám z 2.ivf dceru, dlouhý protokol s Menopurem, ale amh 2,4,to bylo před čtyřma rokama a z toho bylo 6 folikulu,5 vajíček a nakonec 2 blastocysty- 1 dcera, Ket bohužel nedopadl.
Každopádně do dalšího IVF už nepůjdu. Jediné možná někdy minimalka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
5.3.18 09:16

@Ella123 ahoj, tak.jak to vypadá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie