Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lindapynda píše:to je teda hnus!
Moje první IVF bylo stopnuté před OPU a mě bylo v CAR řečeno, že se to počítá jako první pokus. Příplatek za léky jsem platila tak jak tak. Ty léky jsem přece i užívala. OPU a transfer se pak ale už nekonal. Myslím, že v mém případě CAR na mě slušně vydělal.
@Anuska31 píše:
to je teda hnus!. Ach jo jako by nestacilo že ma člověk malo vajíček, tak ho ještě ho stáhne car o hrazeny pokusy
.
No ono to je jak píše Merieta, jinak bych musela hradit celé léky sama. A vzhledem k tomu že jsem měla vysoké dávky gonalu, ktery je ohromě drahý, tak by to možna vyšlo +/- na stejno.
Navíc mě ty pokusy na pojišťovnu jsou tak trochu na nic. Stimulovaný IVF u mě nefunguje a i s minimalkou nevyprodukuji víc než 1 folikul. Takže nemá smysl ty hormony do sebe cpát. Bohužel nativu pojišťovna nepropláci.
Uvažují o tom, že bych se v CARu domluvila at to vyučují jako normální pokus, já ty léky ale nebudu uživat a ať je pro mě za mě daji někomu jinému. Nemá někdo z vás s tim zkušenost? ![]()
@Lindapynda
Chápu to dobre, ze i když nedojde k et, tak stejně budu muset zaplatit všechny léky? To abych se ještě modlila za jakékoliv i nekvalitní embryo, abych nemusela platit majlant za léky a nějaký et proběhl?!
@Ella123 ano,leky pouzijes na stimulaci, takze normalne zaplatis. To ze stimulace neni uspesna a neni embryo k transferu, to bohuzel nemeni nic na tom, ze leky se pouzily
@Cookie22
A jako i tu část, kterou ti hradí pojišťovna? Teda nakonec zaplatím úplně vše jakoby to ani na pojišťovnu nebylo? Tak to je šílené.
Uvazuju vážně o tom, ze se domluvím s pojišťovnou, aby to i bez transferu brali jako platný pokus, protože já už stejně na IVF přes pojišťovnu jít nechci.
Ja bych rekla, ze co mas narok aby bylo hrazene pojistovnou, tak plati pojistovna, ty mas doplatky. Ja minule mela kratky protokol, docela vysoke davky Gonalu. Byl to prvni pokus, sel pres pojistovnu a platila jsem za leky 5,5 tisice. Pak uz nic, protoze OPU bylo bez anestezie, vajicko nebylo, takze se neplatilo oplodneni a uz zadne dalsi kroky. Takze jsem vypotrebovala pokus na pojistovnu a platila doplatek na lecich tech 5,5. Nebo takhle jsem to aspon u sebe pochopila, ze tak bylo.
@Ella123
Když chces využit ten pokus na pojišťovnu tak si platis jen ten doplatek k lekům. Když se pokus pak stopne před OPU se můžeš rozhodnout, zda to necháš dál jakoby pokus na pojišťovnu s tím že CAR od pojišťovny dostane nejakou sumu aniž by provedl OPU a ET, nebo že CAR u pojišťovny ten pokus stopne. Tím pádem nepřijdeš o ten pokus, ale za to musíš všechny léky který si užívala zaplatit jako samoplátce.
@Cookie22 A ty jsi přišla o pokus, i když nebyl transfer? Jako platný se počítá pouze když je transfer nebo jsi se s nima domluvila? Tomu nerozumím.
@Lindapynda No bohužel to tak asi bude. Každopádně k opu se snad dopracuju a nechám to na pojišťovnu v každém případě, jinak bych musela zaplatit 21 tis.za Menopur????
@Ella123
Tvůj CAR zažadá u pojišťovny o proplacení IVF. Pojišťovna to schválí a následně ty začneš stimulovat. V případě, že se IVF stopne před OPU nebo před ET pojišťovna přesto proplatí CARu penize. Léky jsi už užívala a část léku ti už jakoby hradila pojišťovna. Když nechces aby se ten pokus počítal na pojišťovnu musíš říct v CARu aby tu zadost u pojišťovny stáhly. Pak si musíš ale ty léky které si užívala hradit jako samoplatce.
Příspěvek upraven 27.02.18 v 10:55
@Lindapynda Diky za radu, uvidím kam to dopracuju, každopádně využiju pokus na pojistovnu.
@Ella123
Já netuším kolik si užívala menopuru a kolik by tě to stálo. Můžeš si to vyhledat na stránkách SUKLu nebo se na to zeptat v CARu a i na pojišťovně by ti to mohli říct, kolik by tě stálo tvoje množství menopuru, kdyby ho nehradila pojišťovna.
Netuším v jaké jseš fázy stimulace ale před tím bych se tim nestresovala zda dojde k OPU nebo ne. Věř tvému tělu, že umi vyprodukovat krásné folikuly, ktery obsahují zralé vejce a že to dojde do dobrého konce.
Mě se, když jsem předem plánovala jak a co bude, vždy neco pokazilo. Proto se nechávám už jen překvapit, nedělám žádné plány a počítám se vším. Věřím, že to jednoho dne dopadne.
V březnu mi bude 38. Říkala jsem si, že do 40 to budu ještě zkoušet, pak přejdu na plán B, nechám si zvětšit prsa a budu šťastná s tim svím jedinačkem doma. ![]()
@Ella123 a kolik ti je let? Kolik máš jeste hrazenych pokusu? Musíš si připočítat, co se ti vyplatí…