Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, co noveho, napiste, komu muzeme drzet palce
Ja jdu ve stredu na první ultravuk, tak bojim, bojim, aby prcek byl v porakdu. Zatím se tehotne moc necitim a test jsem dělala naposledy nekdy před týdnem. ![]()
Ahoj holky, v patek mám jít na ET. Jsem po stimulaci clostilbegytem a ze dvou vajíček máme jedno embryo. Snad vydrží. Chtěla jsem se zeptat od punkce (vcera) mám pichat agolutin, jako na udržení případného tehu a teď jsem četla ze má vyvolat krvácení..vůbec tomu nerozumím..měla jsem raději zvolit crinone? Dekuju
@tereseka Ahoj,muzu se zeptat, jaké jsi měla davkovani? A byl to jen Clostilbegyt? A jaké mas amh? diky
@tereseka ahoj, můžu se tě prosímtě zeptat - ty sis ten Agolutin vyžádala sama, nebo proč ti ho předepsali? Mě to u 3. IVF (nativ/minimalky) vůbec nenabídli. Jinak budu držet pěsti aby to dobře dopadlo.
@tereseka agolutin je misto utrogestanu ci jinych leku na udrzeni tehotenstvi. Je lepsi v tom, ze je injekcne a tim padem jde cela davka hned do krve. Ale jako spousta jinych leku pri ivf ma i jine pouziti???? bud rada, ze ho mas, ne kazdy car ho dava
@Ellenii ahojky, v centru mi nabídli rovnou bud vaginální gel crinone nebo ten agolutin. Vzala jsem ten agolutin, u crinone toho dost vyteče a měla jsem ho u prvního ivf a dopadlo to potratem. Myslím ze po každém ivf nebo minimálce by měl být dodáván nějaký progesteron, to žluté tělísko ho po odběru asi neprodukuje. ![]()
Mela jsem jen clostilbegyt 2× denně od 3dc do 7dc, byly tři folikuly, dvě vajíčka, podařilo se oplodnit jedno..bylo to bráno jako nativ, můj car minimalky nedělá..
Amh mám kolem 1.
Taky samozřejmě držím pěsti. Každá by si to tady zaslouzila ![]()
@Anonym82 je pravda, že v letáčku mají napsáno i na udržení tehu atd. snad mi to tu ms nevyvola. Právě proto jsem ho vzala, že tam je jistota ze tu dávku dostanu celou, ale bolí docela dost. možná to aplikují špatně..ale já to vydržím. Punkce bez narkózy byla v pohodě.
@tereseka ja jsem to ted vydržela do pozitivního testu a pak jsem ho nahradila utrogestanem, ale nevim, co je horsi, jestli ta bolest u agolutin nebo ted to, ze ze me furt neco tece ![]()
19.6. V 11 hod - vstupní konzultace. Pokud máte někdo zájem napište SZ
@Anonym82 Ahoj, tak co první ultrazvuk? Doufám, že je vše v pořádku!
@Dalva ahoj, zapomněl jsem vam sem napsat, ze srdicko bílo a ještě jsem ted byla uz i u své MUDr a též byl prcek v poradku, jsem uz 9tt
. Co ty, uz mas státníce hotove a rozjeli jste uz další pokus o druhatko?
@Anonym82 No to je skvělý, moc gratuluji!
![]()
Jo jo státnice mám a teď se zaměřím víc na plození. Příští týden jdu zase na utz, jak nám roste folikul. ![]()
@Dalva no super, taky gratuluju
Tak pak napis, co folik, budu drzet palce ![]()
Ahoj holky, jedna takova filosoficka otazka do plena. Bude mi ted v lete 35, na klasicke ivf nereaguju, minimalka byla uspesnejsi, dokonce probehl jeden ET, ale neuspesny. Takze moznosti jsou nativy, coz je myslim dost na dlouhy lokte, vycekat spravny mesic, spravny den. Vim ze bych kdyztak sla do darovanych vajicek, ale premyslim, jestli teda v tomhle veku jeste ma smysl to pokouset s vlastnima, jestli uz ten vek neni rizikovy. Navic pokud by to bylo uspesne, chtela bych pak v budoucnu jeste jedno dite a s DV je alespon sance, ze by to bylo od stejne darkyne. Na druhou stranu, proste to neni vlastni… Nepotykate se taky s takovyma myslenkama?