Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@irennnka ano z 1.1 na 2.1 a jednotky jsou správné. To jsem si hned také overovala
![]()
@Lamicka2016 tak to je fakt super, to je zvláštní,já mám dělané amh jednou před rokem v car zlín, přemýšlím že si ho nechám ještě udělat v olomouci. Mě Machač říkal, když jsem řešila s ním amh a fsh, že se tím vůbec nemám zabývat, že je důležité, abych měla MS a pravidelný cyklus, tak už nevím, v car zlín zase právě mi vždy při každé návštěvě brali krev, tam to dělají každé ženě, při každé konzultaci a kontrole, vždy berou krev na hormony, proto vím, že když jsem měla fsh vysoké, nereagovala jsem.
@irennnka ono je to i logické v cyklu, kdy ke FSH vysoké a ty ho dodáváš uměle není reakce tak bouřlivá, popřípadě žádná ![]()
Já jsem si do Olomouce napsala, že bych si ráda před IVF zkontrolovala hormony a poslali mi i žádanku na HP elektronicky abych to nemusela hradit a mohla si zajít u nás. Mám to do Olomouce 5h vlakem ![]()
AMH můžeš jako samoplátce v Synlabu to stojí 700 Kč takže to samé co v centru. Já byla včera v Synlabu a 27.12 v Asekulab tam to tedy stálo 1000 Kč.
@Lamicka2016
Takže když budeš mít fsh vysoké, nebudeš stimulovat??? u nás žádná klinika není, myslím že u nás ve městě to neudělá nikdo
@irennnka ano přesně tak. Jsou to moje peníze a zdraví a proč nepočkat na lepší hormony pokud to má tendence skákat. Třeba to mohla být ještě chyba laborky. Kdo ví.
Hele někdo vám tam musí krev odeírat ne? Jukni na ne netu na Synlab, popřípadě Asekulab mají pobočky snad všude. Krev ještě ten den vezou do Prahy.
@Lamicka2016
Jen Aeskulab je u nás ve městě, díky za radu.
já to stejně nechápu, tak doktor ví že mám problém i s fsh tak proč mi sami neberou krev teda? A nedoporučí jiný cyklus když je vysoké..tohle mi někdy strašně vadí jaké mají postupy, člověk neví zda jim má věřit nebo zjistovat info jinde. Čím dál tím víc přemýšlím, že jezdit do Olomouce byla chyba, ve zlíně se starali více a brali pořád krev na hormony, sice mě taky stimulovali když bylo vysoké ale byla tam asi lepší péče, nevím ![]()
@irennnka
třeba jen to jen naše doměnka, že FSH natolik ovlivňuje stimulaci. Kdo ví
Pan Machač je profík a je potřeba mu věřit, že ví co dělá ![]()
@Lamicka2016
Ano, já se na něj právě strašně těšila, když jsem k němu přešla, ale je pravda že on je strašně vytížený a já od něj čekám zázraky samozřejmě,jako človek je super pozitivní a dal nám naději, ale jde vidět že nestíhá má toho moc. Tak fsh je hormon stimulující folikly tak myslím že ji ovlivňuje, snažíme se už třetí rok..jiný problém nemám než amh a fsh
@irennnka Nikdo není kouzelník. Bohužel ![]()
Spíš by mě zajímalo jak je možné, že to FSH dokáže takhle létat
Možná kdyby se vyřešila ta příčina šlo by to u Vás i bez IVF. U nás už ne. Nemám vejcovody…
@Lamicka2016
Aha to je mi líto
jak je to možné?..my máme genetiku ok, mam průchodnost hsg a taky ok, manžel spermio super, takže ,,jen" amh a fsh na prd, jinak žádná vyšetření nemám, jenže tím se nikdo nezabývá, ono to asi ale léčit ani nejde bohužel, kolísá stále, ale je příjemné zjištění že se dá zvýšit amh
necvičila jsi jogu nebo něco?
Holky, kdybyste měly zájem o Gonal, mám dvě pera 900j a 450j. Vůbec jsem ho nakonec nepoužila a už asi nepoužiju. Kdyžtak napište do SZ.
Ahoj holky, před časem jsem tady diskutovala po opu, kdy jsem měla prázdné dva folíky. Ted jsem stimulovala clostilem jenom, zase dva foliky, v pátek tedy narkoza a vysledek, byly opět prázdné
jsem myslela že už se zhroutím…měla jste to tak některá? myslím že mi tady někdo psal, že ano..já už to mám dvakrát po sobě, Machač to chce ještě zkusit stejně, tak naposled asi ještě to dáme, ale víc už asi nezvládnu
mám amh 0,06 a fsh mi skáče vysoko - i 28 jsem měla 3dc. Zajímá mě, jestli jste to některá takto měla, a pak se usmálo štěstí a něco z Vás ještě vycucli
@irennnka a co zkusit počkat a začít stimulovat až v cyklu, kdy to FSH bude pod 10? ![]()
jinak já mám přeměřeno AMH ještě přímo na imunologii teď v lednu u paní Malíčkové a tam vyšlo 3,99! byla jsem den po ovulaci, tak jestli i to dokáže to AMH ovlivnit ![]()
@Lamicka2016
ty jsi měla nejdřív amh 1, pak 2 a ted 3,99?????? To je vůbec možné???Machač mi ani neodebere krev, asi to podle něj nemá význam, je fakt, že říkal, že ty moje vaječníky si dělají co chtějí, že to nedokáže odhadnout, jak se zachovsjí daný měsíc, takže zkoušet. Naštěstí jsem měla jen clostil , žádné injekce, jen pak pregnyl, tak to bylo takové šetrnější i na finance, jedeme jako samoplátci, mám ještě dva pokusy na pojištovnu a ty chceme nechat na darové ![]()
@irennnka ano přesně tak. bohužel vysvětlit mi to nikdo neumí a asi spíš ukáže až další IVF jak to s tím AMH u mě je. Nicméně moje NK buňky neragují na Medrol nebo spíše reagují z 25% si poskočili na 35% ..moje tělo je vážně magor
takže teď musíme přistoupit na jinou léčbu a IVF až zkrotíme imunitu ![]()
No hele s tím clostilem tam asi ten odběr na FSH asi nemá smysl neb clostík funguje trochu jinak než dodávání např. Gonalu, ale pokud by jsi měla píchat FSH asi bych to prubla v cyklu kdy to FSH máš nízké, aby byla i lepší reakce. Ale nejsem doktor jsou to jen moje doměnky ![]()