Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@irennnka
byla jsem jen na jedné konzultaci a dálka a přístup rozhodli, že jsme zvolili Prahu.
@Lamicka2016
přístup? takže jsi nebyla spokojená hned UŽ na první návštěvě?? ![]()
@irennnka tak se to říci nedá. Doktor je úžasný optimista a v mnoha věcech mě nadchnul. Nicméně navrhoval nebrat vůbec kortikoidy a neřešit imunitu a tak to bohužel nechci a jak se teď ukázalo ani nemůžu…
@Lamicka2016
to ale nejsi první co slyším že to nekdo říká..nechce dávat moc nic na imunitu nikomu. Nevím proč ![]()
@irennnka Takže kde začít
U nás v Caru nemají dlouhé čekačky a mají dost dárkyň. Cena za DV na pojištovnu je 39tisíc + něco málo navíc a + to co budeš potřebovat za léky pro sebe. Vypíšeš si dotazník požadavků na dárkyni - my psali barvu očí, vlasů, výšku, vzdělání, nekuřačku a krevní skupinu. to jsem posílala konzultantce co to má na starosti a pak jsme šli za měsíc na konzultaci k doktorovi a tam odevzdali originál dotazníku a domlouvali se dál. dostala jsem stimulační protokol s léky a hlavně přibližný datum odběru u dárkyně. V ten den co byl odběr šel dát manžel spermie. Já si od 1DC stříkala sprej na ruku, brala hormony a od určitého dne zaváděla a polykala utrogestan. Ale ty léky má asi každá jinak. Klinika garantuje 2 embryla ve stádiu blastocysty nachystaná na transfer, + to co se udrží od dárkyně je vše tvoje. Naše dárkyně měla 12 vajíček, udrželo se 7 a po oplodnění do transferu vydržely tři. Jedno jsem si nechala zavést a dvě jsou zamražené. Teď nás čeká ket s druhým bojovníkem. Jinak co mi holky posílali a co je vědecky dokázané, miminko má i nějaký gen z matky co ho odnosila, je to prej lékařsky prokázané.
@evelisi
a oni ti nějak sjednotili cyklus s dárkyní? přece nebudeš mít stejně ms jako ona ne. takže jste měli nakonec ,,jen" tři embryjka, to mě právě zajímalo, zda jsme aspon my krytí, kdyby nakonec nebylo embryo třeba žádné nebo jen jedno…takže za jednu cenu se může stát že budeme mít 15 vajíček nebo třeba 5…to je blbý, ale chápu že to oni nedokážou říct dopředu. Je prý ale možnost chtít už prověřenou dárkyni, která už darovala, kde je jistota, že vajíček má dost. Moc ti děkuji za odpověď. Taky věřím že musíme něco miminku předat ze sebe ![]()
@irennnka ano sjednotili, já ms neměla a brala klimonor, vyšlo mi to jen že jsem prodloužila braní asi o necelý týden. Ano můžeš chtít prověřenou dárkyni, ale i dárkyně může darovat jen několikrát a hlavně je to o jejím rozhodnutí zda dotoho pujde zase znovu, protože i pro ni je to dost velký záhul a nápor hormonů. A hlavně já chci aby ta dárkyně byla aspoň trochu podobná, proto si vypisuji dotazník. U nás jsou dvě blastocysty garantované, takže se i může stát že nemusí být nic a i tak ti klinika musí další pokus asi udělat na ně, protože ty dvě garantují.
@evelisi
ty už jsi přišla i o MS? já ji zatím teda mám, sice mi slábne ani už bolesti při ní nemám a mám ji tak max 3 dny, ale zatím nějak chodí, minulý měsíc už 22dc dorazila, dělá si co chce, ale prý je dobře že vůbec je, horší až přestane uplně. Tak to si musím zjistit co garantuje naše klinika..v olomouci cyklus s dárkyní na pojištovnu 45.000
to jsou teda pálky už. Ale co pro to miminko neuděláme že. Jsi moc statečná, musíš být, a přeji ti at je vše v pořádku a dočkáš se taky vytouženého miminka
a pak nám sem napiš pozitivní zprávy at nás to povzbudí ![]()
@irennnka ms chodila jak chtěla, dva měsíce v pohodě, další tři nedošla, tak jsem dostala prášky, pro kliniku je to lepší. díky nim chodí jak má a na den přesně
@Ewerette @evelisi
tohle mají v ceníku na stránkách těch 45.000, tak nevím no, jako samoplátce je tam 95.000,–
tak nevím jestli je to konečná cena ale doufám že ano
@irennnka konečná nevím, my ještě dopláceli za Picsi a za lepidlo. A to jsme zaplatili co bylo v ceníku a léky pro sebe jsem si platila sama v lékárně.