Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Macina8786
Ja teď budu zkoušet čínskou medicínu, prý jde fsh snížit i takto, tak jsem zvědavá, určitě tady napíšu pak zkušenost, ale teď si necham fsh znovu změřit jak dostanu MS. A dokonce když se zactes pár stránek zpět, tak Lamicka dokonce má výsledky amh které se jí při opakovaném měření dvakrát razantně navysilo
což je super. Právě, já když se uchýlim k DV tak prostě to prostě tak musím cítit, splním si sen a určitě by mimi bylo prostě moje, nase
takže jsem šťastná za tuto moznost ![]()
@irennnka
A jaké máš FSH Ty? 139 je asi u mě masakr. Děkuju, taky jsem na to narazila už za ty 3 dny. Já myslím, že sklidíš ovoce a vyjde vám to
Zatím ahoj, budu se těšit na info
@Macina8786
Ja měla nejvíc asi kolem 30ti fsh, teď na nové klinice už mi neberou krev tak teď si ho nechám zjistit jak to dostanu. Taky mi řekli že selhávají vaječníky a budu v přechodu
máš MS normálně? Mě chodí zatím jakžtakž ale je slabá a mám ji třeba max dva dny, doktor říkal že dokud MS chodí je to dobré, jak přestane, je zle
@irennnka no u mě už je zle… Tedy. V dubnu naposled 🤷♀️ 🤔. Když jsem vyhrála soud. Naprd…
Zkusím jinak žít, nervovat se, jist zdravě, běhat a doplňky. Nechci si přechod připustit ![]()
@Macina8786
Ja to taky hodně změnila prestali jsme kouřit, sportujeme, jíme zdravé, beru bylinky-kontryhel, drmek, gynex a nějaké čaje, a teď zkusím tu čínskou. Naposled v dubnu? A dali ti léky na vyvolání MS? Vím že dávají holkám aby měli ms. Já se naučila nestresovat se zbytečně, a kde mi to, jen vždy ty neúspěchy na klinice mě pak dorazí. Mě když sdělili shruba před rokem výsledky a řekli co mě čeká, měli jsme za půl roku svatbu, úplně jsem se sesypala a řekla manželovi že pochopim když si mě nevezme nebo opustí, zhroutil se mi svět, naštěstí mě ujistil že ne a měli jsme krásnou svatbu, ty stavy byly ale hrozne, vím jak se cítíš ![]()
@irennnka gynekolog mi dal 1× injekci na vyvolání. Víc nic. Že z krve jsem v přechodu. To mi řekl snad už loni. No a mě to tenkrát netrápilo. Až teď, kdy mám chlapa, jakého jsem vždy chtěla a holky velké, po soudech pořád, došlo mi, že jsem si je až tak neužila. Mě to mrzí, ale počkej, pak přijdou také dvě najednou… Máš skvělého muže. Já teď také. Ani nám to asi kolikrát nedojde. Začínám být teď asi složitá a chvílemi nesnesitelná. Vím to… 🤷♀️
@Macina8786 ahoj, jo jo, v měsíci, kdy jsem otěhotněla s malou jsem měla měřené AMH 0,1. Loni jsem měla 0,3. Ono to pořád kolísá. Ještě bych to rozhodně nevzdávala a zabojovala!
Právě, že jsi ještě dost mladá, třeba je to jen dočasný stav a jde to zvrátit!
To FSH se musí stáhnout, zase nakopnout vaječníky k činnosti! Zkus třeba i hormonální jógu, nebo čínskou medicínu.. Jak jsme si psaly pár stránek zpět, na každého funguje něco jiného.
Jsou tu holky, co mají i dvě děti s AMH skoro nulovým. Ale každá pro to něco dělala a hlavně to chce vytrvalost a pevné nervy a odchodit si to, až se kápne na dobré vajíčko a vše klapne.
Mě teď říkala čínská Dr. že je perfektní červený jetel z dostupných doplňků na snížení FSH, oddálení přechodu. Zkus pročíst diskuzi, já jsem si hledala ty, kterým se zadařilo a zjištovala, čím to podpořily. ![]()
@irennnka všem nám selhávají vaječníky.
Ale může trvat dlouhé roky než přestanou fungovat. A taky jsou lepší období a horší. Věřím, že to dobře dopadne!! ![]()
Podívej na mě, nízké AMH a první stimulaci se ziskem jednoho vajíčka jsem měla už v r. 2012 a o 7 let později, ještě funguju.
(nechci to zakřiknout! )
Možnost darovaných vajíček je taky skvělá záložní možnost! My máme už skoro 4 roky zažádáno i o osvojení (teď je žádost tedy přerušena, ale kdo ví, třeba ji ještě obnovíme..)
Prostě dítě určitě bude, a tak či tak bude vaše!! A zatím zkus věřit, že bude i tvoje biologické.. ať si říká, kdo chce, co chce, jsem přesvědčená, že víra je půl úspěchu…
@Lamicka2016 Tak to jsou věci, teda. Kdybys tam měla zánět a po odstranění by začaly líp fungovat vaječníky, tak by se to tím dalo vysvětlit, ale tohle je zvláštní.. Tak třeba je to opravdu jen náhoda, že to zlepšení nastalo po odstranění vejcovodů.
Je to pech, přijít o oba vaječníky.
Ale zase třeba teď bude jednodušší dospět ke zdravému embryjku a otěhotnět! Moc Ti držím palce, ať je to, co nejdřív! ![]()
@Dalva oni tam srusty se zánětem pravděpodobně být museli. Jinak by se tam ta miminka nechytla ![]()
Ahoj, za těch 5 dní jsem si vše nastudovala, oslovila a objednala, co mi z diskuzí vyšlo nejlépe. Maca, drmek, čaj Mojžíšové a její kniha kniha na cvičení. Začnu s jógou na protažení, každou neděli plavat a 3.den jim krabičky zdravé stravy. Je mi 32 a já té menopauze šanci nedám.
Věřím, že bylinky a ověřené dokáží hodně. Jsem zvědavá i na ty vložky, atd. 10 měsíců bez mensesu je hodně… Dám Vám vědět a dělím se o plán, od paní. Odpo mi má volat, kolik ta kůra vyjde. Snad nic nezkazí lm, když vše nakombinuju. Také končím s kávou a alkoholem, četla jsem i, že vysadit plísňové sýry a vejce upravená nižší tepelnou úpravou. Posílám energii všem
@Macina8786 taky jsem bojovala - maca, drmek, gynex, čaje na otěhotnění, bylinkové tinktury od podhorné, čaje od mojžíšové, fertiprona, femibion, inofolic. Zhubla 40 kilo a stejně nic
bohužel tělo a orgány stárnou a velmi rychle, je to nespravedlivé ![]()
Ahoj holky, hlasim se z porodnice… Anezka je na svete a je i pres ne uplne idealni screenink na DS uplne zdrava!!!!
Takze i petidenni morulky maji sanci ![]()
@Anonym82 Jůů, to je nádhera! Moc gratuluji!
Ať jste obě v pořádku a šťastné! ![]()
A jak se cítíš?
@Dalva no trd uz happy, ale byl to horor, uz nikdy vice
Prenasela jsem, takzevvcera rano nastup na vyvolani, po tablete jeste kontrakce sly, ale v poledne mi prasklivvodu a to teda nabralo grady, jsem myslela ze umru. Epidural pak moc nezabral a pak jsem hodne zacla krvacet, podrzreni na odlouceni placenty, tak honem na sal ze bude cisar a tam jsem pak rvala ze tlacim a mala se teda nekonecvza velkeho obecenstva narodila tam normalne ![]()